Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z grami (jeśli szukasz pomocy nie zakładaj nowego wątku)  (Przeczytany 77803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: Problemy z grami (jeśli szukasz pomocy nie zakładaj nowego wątku)
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 10, 2010, 20:40:44 »
    A jeżeli takie błędy były i zainstaluje nowe sterowniki na te stare jakie mogą być ,,powikłania'' : D
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 10, 2010, 22:34:46 »
    Ale to nie są błędy "na linii" sterownik-system, a po prostu błąd z grą. Jeśli nie miałeś jakichś blue screenów, czy innych artefaktów to możesz wg mnie spokojnie instalować. Ba! Ostatnio w chacie nie chciało mi się robić formata, a miałem już blue screeny spowodowane sterownikami nVidii i zainstalowałem mimo to nowe bez usunięcia starych i nic się nie stało. ^^

edit: You're welcome. ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 16:18:47 wysłana przez proud »

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 11, 2010, 13:54:30 »
    Zakończyłem instalację. Nic nie wybuchło, nie spłonęło... wszystko działa tak jak powinno. : )
    Naprawdę bardzo dziękuję za pomoc ; )
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 17, 2010, 12:07:44 »
    Witam. Mam otóż problem z grą Gothic III. Problem polega na tym, że od razu przy włączeniu gry pojawia się czarny ekran i napis "Out of range". Dodam, że mam kartę graficzną ATI Radeon Xpress 1250, a gra wcześniej normalnie się włączała teraz to nie wiem co się stało. Proszę o pomoc.

Ponawiam prośbę o pomoc.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 18:52:26 wysłana przez Theoden »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 19, 2010, 17:48:19 »
    Najczęstsze błędy związane z grami to brak aktualnych sterowników (głównie do karty graficznej) oraz najnowszego DirectX. I z jednym i z drugim nie ma większego problemu, wystarczy wejść na www.nvidia.com lub www.ati.com (w zależności od posiadanej karty) i ściągnąć sterownik. W przypadku DirectX wystarczy nawet w Googlach wpisać jedno proste hasło (chyba nie muszę pisać jakie) i najprawdopodobniej w pierwszym linku w wynikach będzie napisane co i jak pobrać, zainstalować etc.
    ZAWSZE powinno się zacząć od takich rzeczy. Jeśli to nie pomaga, to trzeba kombinować dalej, ewentualnie pytać na forum.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 19, 2010, 18:23:28 »
    DirectX'a to mam 9.0, a najnowsze sterowniki to pobiorę i zobaczymy co dalej.
    A i dzięki za podpowiedź. :)

Jednak to nic nie dało :(
    Może jakieś inne propozycje?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2010, 21:04:10 wysłana przez Theoden »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 20, 2010, 16:11:28 »
    Spróbuj nie wchodząc do gry notatnikiem wyedytować rozdzielczość i odświeżanie ekranu w jakim gra ma działać. Nie wiem jaki masz monitor dlatego nie powiem ci jakie wartości wpisać, ale przy standardowych proponuję 1280x1024 oraz 60Hz. Później uruchom grę i zobacz czy działa.

p.s. Gdzie jest plik w którym musisz zmienić te wartości też nie wiem, bo gry nie posiadam u siebie - sam musisz znaleźć.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 21, 2010, 09:44:33 »
    Też nic nie dało:(

A czy może to być wina tego, że płyta z grą jest uszkodzona? Bo z tego co pamiętam kiedyś już instalowałem Gothic'a ale z innej płyty i wszystko działało.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    R.U.S.E
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 26, 2010, 16:15:48 »
    Mam tą grę tylko żę nie beta wszystko ok tylko mam problem z grą bo na mapie mam straszne piksele i nie wiem o co biega tak to u mnie wygląda. Sterowniki mam najnowsze service pack 3 tez jest wedle wymagań moj komp się nadaje tylko nie wiem o co w tym chodzi . tu podaje screena http://tinypic.com/view.php?pic=jsbnmu&s=7

Tego tematu to nie widziałeś? Czy może tak bardzo pragniesz otrzymać "final cut" i pożegnać się z forum?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2010, 16:21:39 wysłana przez proud »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 26, 2010, 22:25:29 »
    Gra: Two Worlds 2
    Problem: Nie da się włączyć anty-aliasingu w opcjach. Wymuszać na karcie nie umiem, chociaż mam już dwa programy pobrane i czekam na pomoc 'speca' z forum jakiegoś ;p
    Wersja: Najnowsza - Golden Upgrade, wcześniej też się nie dało włączyć AA.
    Sprzęt: Procesorek nie wiem co ma do tego, ale kartę mam GeForce 9600 GT. Plyty glównej nie pamietam.
    Kilka słów: To jest zapytanie raczej do graczy Two Worlds 2, bo nikt kto nie wdział tej kuszącej, ostatniej potrzebnej mi do szczęścia a niedziałającej opcji anty aliasingu - nie zrozumie :P Ta gra jest piękna, ale te "zadziorki" na teksturach...
    Te programy to: nHancer oraz NvidiaInspector, oba w najnowszych wersjach.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2010, 22:34:05 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 02, 2011, 13:34:14 »
    Specem nie jestem i dużo ci nie pomogę, ale ściągnij Everest Home Edition i podaj nazwy sprzętu całego kompa. To na pewno pomoże komuś co będzie się na tym znał.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 04, 2011, 09:46:29 »
    Nie jestem pewien czy to odpowiedni temat na takie pytanie.Otóż gram w PES 6 w trybie kariery.Problem polega na tym, że mam poziom trudności amator, który jest już dla mnie śmiesznie łatwy.Czy da się jakoś zmienić poziom trudności w trybie kariery ew. przenieść obecny team do nowej gry?Nie chciałbym od nowa grać skoro tutaj mam tak świetną drużynę.Za wszelkie odpowiedzi dziękuję i jeżeli wybrałem zły temat to przepraszam.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 04, 2011, 17:10:48 »
    Nie daję gwarancji, bo czasy PES'a w moim przypadku to już odległa przeszłość, ale poziom trudności dało się zmieniać (chyba) tylko pomiędzy sezonami - tj. kończysz sezon, masz "okienko transferowe" i wtedy w opcjach odblokowana jest możliwość zmiany poziomu trudności.

Offline Vodka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 06, 2011, 16:47:15 »
    Witam. Mój problem nie polega na tym że mi ''coś nie działa'' a na tym że nie wiem co robię źle. Już wyjaśniam. Gram w grę Ojciec Chrzestny 2. Opowiem wszystko w dużym skrócie. No więc, jesteśmy donem rodziny Corleone a na celu mamy przejmowanie oraz obronę interesów, oraz , co najważniejsze, eliminację konkurencyjnych rodzin. Każdy don ma swoją ''ekipę''. Jeżeli chcemy rozwalić kogoś z jego ludzi trzeba to zrobić w jakiś konkretny sposób np. ''uduś go'' lub ''usmaż go koktajlem mołotowa''. Aby uzyskać informację gdzie przebywa oraz w jaki sposób mamy zabić takiego osobnika, należy szukać ludzi któzy nad głową mają kluczyk. Wyświadczamy im przysługę a w zamian za to otrzymujemy info jak go ubić żeby nas już nie męczył. No i właśnie tu jest problem. Gdy robię wszystko co kazał zleceniodawca zamiast informacji dostaję.... kasę oraz komunikat ''nie można otrzymać informacji: warunek zabicia członka rodziny''. To się powtarza cały czas i nie mogę skuteczne zabijać żołnierzy wroga. Dodam tylko że wcześniej wszystko było OK. Od razu dzięki za odpowiedzi. (jeżeli komuś będzie chciało się to czytać)

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 06, 2011, 16:56:09 »
    Witam!
    Przeczytałem Twój problem dotyczący gry "Ojciec Chrzestny 2". Grałem w jedynkę więc wiem jak to wygląda.
    A więc, zobacz czy wykonujesz wszystkie cele, a także czy w odpowiedniej kolejności. Jeśli dostajesz wynagrodzenie to chyba to dobrze robisz (ale na wszelki wypadek sprawdź). Czy po wykonaniu tej misji don wrogiej mafii ciągle żyje i czy możesz go gdzieś spotkać oraz czy prowadzi swoją "działalność". Jeśli tak to masz problem :) Czy na poprzednich zapisach działało zabijanie bossów? Może jakiś błąd w zapisywaniu był. Albo zobacz czy da się go zabić jakimś kodem albo w plikach pogrzebać. Może ktoś inny Ci pomoże, bo na rozwiązywaniu technicznych problemów się nie znam.