Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod "Rus 13-century"  (Przeczytany 130712 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artulos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mod "Rus 13-century"
    « Odpowiedź #315 dnia: Lutego 01, 2010, 13:58:47 »
    Jeśli samemu zdobędzie się zamek nie będąc wasalem to jak nazywa się stworzone królestwo, np. Rebeliancka Ruś?

Offline CTHULHU

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Lutego 01, 2010, 19:59:21 »
    To zależy jaką nację wybrałeś na samym początku gry.
    Np. Ruś, wtedy zamek zdobyty przez ciebie będzie zaliczony do rebelii,
    jeśli nie złożyłeś żadnej przysięgi władcy.

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #317 dnia: Lutego 02, 2010, 19:48:51 »
    Zainstalowałem patcha i niestety muszę stwierdzić że kiszka :(

-Blokują się wojska
    -Zamiast flag jakieś cyferki

Podstawka była lepsza teraz coś poknocili.

In plus jest gdzie expic dużo się na mapie dzieje w 20 dni Polsce zostały zabrane 3 miasta (6 lordów utknęło przy rzekach hehe).

Edit: Dzieci to są w przedszkolu ja tylko napisałem co jest a że w pierwszą wersje grało się lepiej to fakt.
    Skoro już nie można się wypowiedzieć na tym forum to traci on sens bytu.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2010, 07:09:14 wysłana przez bobik69 »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #318 dnia: Lutego 02, 2010, 20:34:38 »
    Boże! Wy jesteście jak dzieci! To jest beta i fakt, że zamiast banerów są cyferki oznacza, że w następnym patchu możemy liczyć na uzupełnienie tych braków. Jakoś gram już 200-tny dzień w tą modyfikację i nie zauważyłem wieszających się jednostek. Mówisz, że tamten patch był lepszy? Chyba nie wiesz co mówisz, ale zresztą każdy ma swój guścik...

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Lutego 03, 2010, 01:07:27 »
    W/g mnie ten mod (mimo, że to jest beta) jest cudeńkiem. Odpowiadają mi te klimaty i wspaniale mi się gra. Kilka błędów razi w oczy ale widać, że twórcy odwalają kawał dobrej roboty.

Co do banerów - wystarczy popatrzeć na nowe zaproponowane dla Rusi. Dla mnie bomba i pozostaje poczekać na takie frykasy dla Polski i Hordy.

Co do blokowania wojsk na rzekach - tak, spotkałem się z tym "zdarzeniem" ale po kilku/kilkunastu dniach gry problem znikał.Z niedopatrzeń aktualnej wersji moda, najbardziej na nerwy działa mi wzięcie zadania od wieśniaka ("uratuj wioskę"): chwilę potem atakuje mnie oddział bandytów +/- 10 x większy od mojego. Jest to frustrujące gdy moją drużynę 120 wojów atakuje z zasadzki 1200 siepaczy. No ale wierzę, że jest to błąd do naprawienia.   

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Lutego 05, 2010, 08:22:27 »
    Ja gram na wersji 550 RC2 i w wioskach atakowała mnie raczej normalna ilosc bandytow. Tylko ze ja biegam z oddzialem 40-osobowym. Moze to jest uzaleznione od wielkosci oddzialu :)
    Z tymi herbami to się postarali. Są najlepsze ze wszystkich modów i podstawki. Nie widzialem jeszcze herbów choćby zblizonych do tych  "Rus 13-century". I mnie podobają się bardziej krzyżackie od ruskich, chociaż oczywiscie wszystkie są swietne.
    Teraz jeszcze przydalyby się polskie i Hordy.

Największy błąd w grze to ten z tymi wieszającymi się armiami przy rzekach. I niestety wcale nie zniknął po kilkunastu dniach gry jak ktos napisał.
    Mogliby też dodac więcej rodzajów najemnikow. Irytujące jest też moim zdaniem za szybkie uciekanie jednostek z pola bitwy.

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Lutego 05, 2010, 09:35:11 »
    Ja gram na wersji 550 RC2 i w wioskach atakowała mnie raczej normalna ilosc bandytow.

W samej wiosce - tak samo i u mnie - chodzi o to, że gdy dostanę zadanie uratowania wioski, ruszam tam i w czasie drogi wyskakuje komunikat, że zostałem zaatakowany z zasadzki. Jest tak za każdym razem gdy biorę w/w zadanie.

Co do zawieszania się oddziałów na rzekach - faktycznie myślałem,że problem znika po kilku dniach gry, a tu widzę, że problem niestety cały czas utrudnia grę.
    No ale żeby nie narzekać - powiem, że podoba mi się motyw u zbrojmistrza, który może naprawić/ulepszyć nam zbroję.
    Kolejny plus - miód i wino zwiększające morale naszym wojom. Oby tak dalej.

Offline Liberatus

• Użytkownik
    Rus XIII Century v. 401
    « Odpowiedź #322 dnia: Lutego 10, 2010, 19:49:38 »
    Zacznę od tego: mam kompa dwurdzeniowego 3,0 Ghz, ramu 2GB, karte graficzną 512 MB GeForce 9600. Ściągnąłem mod Rus XIII Century v. 401. No i jak jest większa ilość wojska na ekranie w czasie bitwy gra zwalnia i zaczyna przycinać. Sterowniki mam najnowsze, gram prawie na maksymalnych ustawieniach. Czy ktoś miał podobne problemy(pytam osoby które mają parametry kompa jak mniej więcej mój lub mocniejszy). Proszę o wskazówki co z tym fantem można zrobić. Błagam
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2010, 20:34:07 wysłana przez Liberatus »

Offline Rambo

• Użytkownik
    Odp: Rus XIII Century v. 401
    « Odpowiedź #323 dnia: Lutego 10, 2010, 21:08:25 »
    Ta gra na bardzo dobrych komputerach się zawiesza mam podobne parametry komputera do twoich i tak samo mi się zacina ale to przy wiekszych bitwach.Radze ci się do tego przyzwyczaić
    Mam takie pytanie do ciebie czy tylko tak ci się zwiesza przy tym modzie

Offline Liberatus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Lutego 10, 2010, 21:20:09 »
    Szczerze mówiąc to nie tylko. W innych modach tez. Nawet w wersji podstawowej Mount and Blade. Nie wiem czemu. Mam tez pytanie: jak uruchamiasz gre, tzn. w tym okienku gdzie masz ustawienia to ile ustawiasz klatek na sekundę?

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #325 dnia: Lutego 10, 2010, 21:32:20 »
    Ej ej panowie. Od tego jest odpowiedni dział. Temat do zamknięcia. Libertus mam prawie identyczny komputer. Ja takich trudności nie spotykam.

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 08:17:38 wysłana przez Jędrek13 »

Offline Liberatus

• Użytkownik
    Najnowsza wersja XIII Century
    « Odpowiedź #326 dnia: Lutego 11, 2010, 20:38:17 »
    Mozecie podać link do najnowszej wersji  Rus XIII Century.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Najnowsza wersja XIII Century
    « Odpowiedź #327 dnia: Lutego 11, 2010, 20:39:58 »
    Ja pierdziele, żal mi cię człowieku, takim jak ty powinni odcinać internet:
    masz: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,73037.0.html

Offline Liberatus

• Użytkownik
    Odp: Najnowsza wersja XIII Century
    « Odpowiedź #328 dnia: Lutego 11, 2010, 20:45:54 »
    Dziękuję