Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Europa Universalis  (Przeczytany 110264 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Seria Europa Universalis
    « Odpowiedź #195 dnia: Sierpnia 13, 2012, 15:07:31 »
    Kupię z pewnością, oby nie było tak jak z EU3 czy CK2 - dlc nowych twarzyczek, tworzenia herbów etcetera - to powinno być od razu.

A to Ci dobre. Przed wydaniem CK II też się mówiło, że oby tylko nie było żadnych dlc. I co? Przed wyjściem gry już dlc były zapowiedziane. Co do tworzenia herbów - tutaj już takiego czegoś nie będzie. To nie średniowiecze, że właściciel holdingu będzie miał własny, rodzinny herb.
    Jak wyjdzie, to z pewnością kupię, bardzo podoba mi się ta szata graficzna z CK II.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #196 dnia: Sierpnia 13, 2012, 20:27:52 »
    Ta gra dla mnie skończyła się na EUII, nie ma nic piękniejszego niż ta mapka w 2d. Te w 3d wcale mi nie podchodzą

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #197 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:24:29 »
    Nie rozumiem wszystkich tych, którzy twierdzą że EU III to gówno, shit, beznadzieja, a EU II to jedyne słuszne wyjście. Według mnie EU III z Divine Wind trzyma poziom, nawet bez DeI. A z modem to już w ogóle cud, miód, orzeszki. CK II jest fajne to pewnego czasu... wtedy się nudzi i wracam do EU III ;P

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #198 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:39:03 »
    Jako że nad serią EU spędziłem tysiące godzin przez ponad 7 lat swego życia, zaczynając od I, kończąc na EU II WŚ powiem szczerze że oprócz EUI, EUII, EU II WŚ, żadna z nowszych części mnie nie wciągnęła, wręcz przeciwnie z miejsca odepchnęła.
    EU II WŚ przeszedłem kampanię(36):
    - III Rzeszą(36, 44)
    -ZSRR
    -W. Brytanią
    -Włochami
    -Francją
    -Polską(tylko Polską zagrałem na średnim)
    -Japonią
    -USA
    -Chinami
    -Espaniole
    -Turcją
    -Wiele prywatnych kampanii, setki godzin gry przez Hamachi.
    Polecam wszystkim EU II WŚ jak to mawiają "Stare, ale kurwa jare!"

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:53:35 »
    A co nas to obchodzi jakimi krajami przeszedłeś jaką kampanie? Ja tam gry Paradoxu zawsze ceniłem, bez względu czy 2d czy 3d.
    Europe Universalis z pewnością również kupię, tylko niech Cenega nie strzeli sobie znowu w kolano, wypuszczając ją kilka miesięcy po premierze. Tak zrobili w przypadku CK II i sprzedaż już nie była zadowalająca. Większość fanów kupiła w pierwszy tygodniach przez internet, a nie w wersji pudełkowej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #200 dnia: Sierpnia 13, 2012, 22:51:02 »
    A propos EU III, mam problem, bo przez przypadek wylaczylem gre przez alt+F4 i teraz jak chce zagrac, to po 2 filmikach pisze mi ze gra przestala dzialac :(
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Hermit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #201 dnia: Sierpnia 14, 2012, 03:58:29 »
    A propos EU III, mam problem, bo przez przypadek wylaczylem gre przez alt+F4 i teraz jak chce zagrac, to po 2 filmikach pisze mi ze gra przestala dzialac :(

Jako specjalista od EU powiem, że z reguły w takim przypadku psują się save, a nie gra.

IMO sposób jest jeden, wyciągnij na wszelki wypadek save z moich dokumentów, a następnie spróbuj zrobić reinstalkę patcha, a jeżeli to nie pomoże to gry. Tylko mówię, na wszelki wypadek lepiej mieć kopie zapisanej gry na pulpicie.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #202 dnia: Sierpnia 14, 2012, 07:38:48 »
    Ja nie ogarniam tych narzekaczy, raz się ich posłuchałem - jak mówili, że HoI3 jest "przesadzone". A nie jest, jest świetną, skomplikowaną i dającą olbrzymią satysfakcję grą - zwłaszcza z SF i FtM - słowem - godny(i lepszy) następca dwójki, która zabrała mi wiele godzin z mojego życia.
    Jak mówiłem posłuchałem jednak płaczek i spróbowałem dopiero w tym roku(z drugiej strony, może i dobrze, bo nie musiałem się z bugami męczyć).

Mały dodatek dla Spiderka18 - jeśli masz alergię na 3d to spróbuj chociaż HoI2 z dodatkami, imo. jeden feature(walka zaczyna się od momentu ruchu w kierunku prowincji wroga, a nie po dotarciu do niej) sprawia, że "jedynka" staje się "jakaś taka stara i nudna".

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Sierpnia 14, 2012, 08:49:34 »
    Ja nie ogarniam tych narzekaczy, raz się ich posłuchałem - jak mówili, że HoI3 jest "przesadzone". A nie jest, jest świetną, skomplikowaną i dającą olbrzymią satysfakcję grą - zwłaszcza z SF i FtM - słowem - godny(i lepszy) następca dwójki, która zabrała mi wiele godzin z mojego życia.
    Jak mówiłem posłuchałem jednak płaczek i spróbowałem dopiero w tym roku(z drugiej strony, może i dobrze, bo nie musiałem się z bugami męczyć).

Mały dodatek dla Spiderka18 - jeśli masz alergię na 3d to spróbuj chociaż HoI2 z dodatkami, imo. jeden feature(walka zaczyna się od momentu ruchu w kierunku prowincji wroga, a nie po dotarciu do niej) sprawia, że "jedynka" staje się "jakaś taka stara i nudna".

Z tym zawsze był kłopot. Paradox najczęściej wypuszczał gry zabugowane i trzeba było zawsze czekać trochę czasu, aż wszystko naprawią. W HOI III też się przyjemnie grało, chyba od FtM dopiero dało się poczuć w 100 % tą gre. Brakowało wcześniej takiego czegoś jak partyzantka, dowolne przypisywanie teatrów działań. Denerwowało trochę, że jednostka zbudowana mi w Stuttgarcie z miejsca leciała na teatr wschodni, zamiast bronić Francji.
    Wyjątkiem od tej reguły jest tak naprawdę CK II, która pierwsza wersja jest grywalna i nie zawiera w sobie wielu bugów. Pojedyncze zawsze się zdarzą, jednak każda gra je ma.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #204 dnia: Sierpnia 16, 2012, 19:03:04 »
    Niestety, wciąż nie działa. Przeinstalowałem, włożyłem wszystkie save do innego pliku, potem aktualizacje itp itd...
    PS Mam oryginalna, Europa Universalis III Complete.
    Edit: Juz dziala, po prostu usunolem wszytkie pliki za pomoca specialnego pliku, ktory sciaganel z linka w temcie "probel z gra", ale i tak dzieki za pomoc :)
    PS nie chciałbyktos zagrac razem w EUIII?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2012, 20:05:19 wysłana przez AdamKur »
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    Odp: Europa Universalis III - wspólna gra
    « Odpowiedź #205 dnia: Września 09, 2012, 15:44:47 »
    Ahoj!
    Sporo czasu minęło od mojej ostatniej wizyty na forum, ale oto wróciłem i szukam chętnych do gry. :)
    Pozdrawiam,
    Nevader

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #206 dnia: Września 09, 2012, 15:55:19 »
    Wszystkich chętnych do gry w EUIII: Divine Wind 5.1 proszę o PW. Zasady będą zapewne bardzo podobne do tych w tym temacie: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7902.30

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #207 dnia: Września 29, 2012, 12:00:27 »
    Witam. Jedno pytanie od znajomego. Jakie warunki trzeba spełnić by powstała republika rewolucyjna? Czy może powstać tylko na terenie frakcji? Od którego roku? Jakie są zalety i wady tego ustroju?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #208 dnia: Września 29, 2012, 12:42:32 »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #209 dnia: Listopada 01, 2012, 10:37:26 »
    Kolejne. Znajomy szuka moda który zwiększałby ilość prowincji, unormowałby sytuację krajów (opcjonalnie, nie musi być ale przydałoby się) oraz nie zwiększał jakoś szczególnie poziomu trudności.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012