Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WWC][Only PL] Wątek dyskusyjny (przed rozpoczęciem turnieju - WWC18)  (Przeczytany 4729 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Only PL] Wątek dyskusyjny (przed rozpoczęciem turnieju - WWC18)
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 11, 2018, 19:03:35 »
    Co z tego, że Puchar Polski 2018 miał lepsze wyświetlenia niż np EC5? Według twojej zasady to Transformersy 4 (1,104 mld USD) są parę razy lepszym filmem niż Blade Runner 2049 (259 mln USD). Tutaj te twoje przywoływane wyświetlenia są tym samym co pieniądze otrzymane z biletów.
    A dlaczego zdarzyć się może, że Puchar Polski ma lepsze wyświetlenia niż inne turnieje organizowane na TW?
    Brawo dla tego, który zauważył odpowiedź na to pytanie w samym pytaniu - Puchar Polski jest flagowym turniejem całej polskiej społeczności, czymś co dzieję się co roku i przyciąga do powrotu, do przerzucenia się z innych modów, do gry pomiędzy paroma drużynami jak w tym roku. Na Taleworlds co jakiś czas pojawia się kolejny i kolejny, ludzie po prostu przestają czytać, mało co ich to interesuje, taki już jest przesyt tym wszystkim.
    Na Taleworlds brakuje streamerów którzy mogliby to wszystko nakręcić - dobrym przykładem jest zeszłoroczny EC5, który moim zdaniem był najlepszym turniejem "Piątek" - zasada gry do 2 wygranych map, 2 mecze w ciągu tygodnia, jeden w środku, drugi w weekend, mega szybko minął. Mam do tego lekki sentyment i żal, właśnie z powodu małej ilości streamów, mało kto wie, ale jako Wannabaes graliśmy wtedy w grupie z AE Pink, z którymi na przełomie 8 dni zagraliśmy 2 mecze (3 mapy, do 2 wygranych), w obydwu po 3 mapach było 1-1 i w obydwu to Winterburg decydował o końcowym wyniku. Ale właśnie, promocja turnieju, mała ilość streamów i dzięki temu nikt o tym nie pamięta. Zagrać 59 rund z tymi samymi ludźmi, w przeciągu 8 dni i odpaść - bezcenne.
    Link: https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,366266.0.html
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2018, 19:05:29 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 12, 2018, 02:01:41 »
    I będę szczery - w ogóle nie czuję tej całej energii forum. Właściciel tej stodoły nie robi nic żeby w jakikolwiek sposób dostosować serwis do dzisiejszych standardów, nie ma żadnego pomysłu na rozwój, a propozycje zmian są torpedowane.

Tutaj muszę się wtrącić, bo (świadomie lub nie) skłamałeś z tym torpedowaniem propozycji zmian.
    Po pierwsze to (biorąc pod uwagę ostatni rok)są różne typy propozycji. Są po prostu propozycje głupie (jak skasowanie regulaminu, bo ktoś tam chciał się wyzywać i mu ten regulamin przeszkadzał), takie które są fajne i je przyjmujemy, choć nie do końca w zaproponowanej formie (bądź też i tak były wcześniej w planach, jak przebudowa strony) albo takie, które wymagają zastanowienia. Pierwsza grupa jest oczywiscie z góry odrzucania, druga jak zaznaczyłem nie jest zawsze przyjmowana w zaproponowanej formie (w końcu po to jest administracja by decydować, a nie tylko przyklepywać gotowe pomysły) lub zaproponowanym czasie (nie zawsze jest wskazany pośpiech).

Najciekawsza jest jednak trzecia grupa i do tego pewnie piłeś, gdyż byłeś jedną z osób wnioskujących. W tej grupie jest często rzucanie pomysłów nieprzemyślanych (lub przemyślanych bardzo jednostronnie, nie myślać o tym szerzej). Nie będę rzucał nickami, ale były dwie osoby, które wyszły z ambitnymi pomysłami (oczywiście obiecując pomoc przy ich realizacji i zaangażowanie), a które na początek dostały lżejsze zadania do wykonania, ale w podobnej kategorii. Zadanie te nie zostały nawet ruszone i do dziś nikt ich nie rusza. A wspominam o tym, bo mowa tu o rzeczach, którymi od lat w dużej większości zajmowałem się przede wszystkim ja. A ja nie mam czasu, by brać pod opiekę jeszcze większe projekty, gdy początkowo chętnym już się znudzi.

Bo tutaj kryje się ten szkopuł. To nie jest tak, że ja (czy wcześniej soner i Luca) nie mamy pomysłów na prowadzenie serwisu i mamy wszystko gdzieś. Pomysłów jest bardzo dużo i często nawet zaczynamy je realizować (żebyście widzieli clan center sonera z 2013...), ale nie starcza nam po prostu zasobów ludzkich i czasowych, by to dokończyć. A co z tego, że np. kupisz super wypasiony samochód, skoro się okaże, że zabrakło już finansów na paliwo - i tak nim nie pojedziesz. Tak samo jest z Tawerną. Słyszałem już, że co to za problem np. przerobić skórkę forum (pomijam problemy z kompatybilnością z aktualizacjami skryptu forum oraz stworoznymi przez nas modyfikacjami). Kilkukrutonie w przeszlości do takich fajnych rzeczy siadałem nawet osobiście, ale zawsze brakowało tego czasu, bo musiałem np. przeprowadzić Puchar Polski, czy jakiś inny turniej albo konkurs.... albo jak w tym roku, wykonywać obowiązki moderatora, bo tych po prostu było w pewnym okresie niewystarczająco.  Więc tu nie chodzi o pomysły, tylko zaangażowanie community i zasoby ludzkie.

*BTW, poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy PP16 nie miało 300 graczy?
    EDIT: na oko jest ich ponad 200, z tymi 300 przesadziłem

Nie przesadziłeś o ile pamiętam. Było ich chyba ponad 300.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 12, 2018, 11:07:24 »
    Tutaj muszę się wtrącić, bo (świadomie lub nie) skłamałeś z tym torpedowaniem propozycji zmian.

Nie skłamałem. Mieliście kilka ciekawych ofert zmian, w tym wizualnych.

Co do reszty - Wy chyba liczycie, że nagle z nieba spadnie grupa zaangażowanych, pomysłowych ludzi, którzy sami z siebie zaczną pracować na serwis. Nic takiego się nie stanie. Takie osoby administracja musi znaleźć, zmotywować, dać im narzędzia. A Wam się zacięła płyta, no bo przecież kasa jest, pomysłów mamy mnóstwo, to wszystko już tuż-tuż... nie wiem jak inni, ale ja temu wiary nie daję.

Mam jeszcze mnóstwo do napisania i chętnie poznałbym zdanie innych, dlatego proponuję przenieść dyskusję do innego działu. Ten już wystarczająco zaśmieciliśmy sprawami nie-turniejowymi. A temat tego jaka jest i będzie Tawerna powinniśmy kontynuować.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 12, 2018, 13:00:53 »
    To powiem wprost Carpe, jedną z tych osób jesteś Ty. Wieczne narzekanie, ale brakuje działania. Wypowiadasz się bardzo często o rzeczach, o których nie wiesz wszystkiego. Chociazby zarzucasz brak dzialan w czyms nad czym prace trwają.

No jeszcze moze zaczac placic za zaangazowanie, co? Rzuc wiecej pustych haseł bez pokrycia w rzeczywistości, a potem wróć do narzekania wszędzie i na wszystko. Zwlaszcza ze ciagle wieszasz psy na osobach, ktore od wielu lat robia prawie wszystko tutaj i to jako osoba, która sama nie robi nic. Zastanow się więc kto tu odpowiada za braki postępów w pewnych płaszczyznach. Ci co pracują,  czy ci co narzekają?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 12, 2018, 13:40:52 »
    To powiem wprost Carpe, jedną z tych osób jesteś Ty. Wieczne narzekanie, ale brakuje działania. Wypowiadasz się bardzo często o rzeczach, o których nie wiesz wszystkiego. Chociazby zarzucasz brak dzialan w czyms nad czym prace trwają.

No jeszcze moze zaczac placic za zaangazowanie, co? Rzuc wiecej pustych haseł bez pokrycia w rzeczywistości, a potem wróć do narzekania wszędzie i na wszystko. Zwlaszcza ze ciagle wieszasz psy na osobach, ktore od wielu lat robia prawie wszystko tutaj i to jako osoba, która sama nie robi nic. Zastanow się więc kto tu odpowiada za braki postępów w pewnych płaszczyznach. Ci co pracują,  czy ci co narzekają?

Swoje zaangażowanie zaproponowałem, ale nikt się tym nie zainteresował. Jako administracja nie potraficie wykorzystać potencjału, który macie pod ręką i bronicie się brakiem czasu. Jakie użytkownicy mają podstawy twierdzić, że nad zmianą wizerunku trwają prace, skoro forum wygląda tak samo od 14 lat? Wypowiadam się z perspektywy zwykłego forumowicza i oceniam po efektach rzekomych prac.

Za brak postępów odpowiada administracja i właściciele. To, że ktoś narzeka, to właśnie efekt braku tych postępów. A wbrew pozorom - narzekam w dobrej wierze, gdyby mnie los tego community nie interesował, nie poświęcałbym mu czasu.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 12, 2018, 13:52:44 »
    To miejsce w administracji, które mi się należy tak jak korona królowi Stannisowi Baratheonowi mogę oddać Panu CarpeDiem. Myślę, że lepiej by funkcję tę objęła osoba z głową pełną nowych pomysłów (bo mi się już i tak do CV to raczej nie przyda, przynajmniej przez najbliższe 25 lat nie zamierzam aplikować do pracy).

Offline Harman

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 12, 2018, 18:48:32 »
    Upominam użytkowników Dyktator i CarpeDiem. Proszę trzymać się tematu dyskusji.

Dodatkowo nakładam karę ograniczenia ilości znaków na Wasze posty, 180 znaków.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 12, 2018, 19:24:02 »
    Swoje zaangażowanie zaproponowałem, ale nikt się tym nie zainteresował. Jako administracja nie potraficie wykorzystać potencjału, który macie pod ręką i bronicie się brakiem czasu. Jakie użytkownicy mają podstawy twierdzić, że nad zmianą wizerunku trwają prace, skoro forum wygląda tak samo od 14 lat? Wypowiadam się z perspektywy zwykłego forumowicza i oceniam po efektach rzekomych prac.

Za brak postępów odpowiada administracja i właściciele. To, że ktoś narzeka, to właśnie efekt braku tych postępów. A wbrew pozorom - narzekam w dobrej wierze, gdyby mnie los tego community nie interesował, nie poświęcałbym mu czasu.

Aż wierzyć się nie chce, jak bardzo odwracasz kota ogonem. Nie będę kontynuował offtopu, ale bardzo się tutaj mylisz i pomijasz pewnie bardzo istotne fakty. No ale ten offtop i tak nie ma sensu, bo:
    Mam jeszcze mnóstwo do napisania
    I tak zawsze. Dużo gadania, mało (a raczej w ogóle) robienia. Tutaj nikt nie prowadzi działalnosci gospodarczej, to tylko wolontariat z pasji. To nie jest tak, że jesteś klientem, który płaci i wymaga (a przynajmniej nie płaci). Taka postawa byłaby jeszcze zrozumiałą wobec TaleWorlds, ale tutaj jest strona prowadzona od 12 lat przez community i dla community. A rozczeniowość pewnych osób to nie jest odpowiednia postawa w takiej sytuacji. Zwłaszcza, że obiecałeś podjąć aktywności w pewnych dziedzianch i tego nie zrobiłeś. Ale i tak lubisz mówić, jak to inni marnują potencjał, zamiast podkładać wszystko pod nos za darmo.

Może przyjdzie taki dzień, że ludzie wreszcie pojmą, że projekty społecznościowe opierają się właśnie na społeczności. Bądźcie zmianą, którą chcecie widzieć wokół siebie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2018, 19:25:22 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 12, 2018, 19:37:09 »
    No to sobie sikajcie dalej pod wiatr. Powodzenia.

Offline Aharo

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 12, 2018, 21:05:45 »
    W związku z tym, że zboczyliście mocno z tematu chciałbym sprzedać info:

Turniej rozgrywany będzie także na forum TW, a TaleWorlds dorzuci się także do nagród. Możecie wypowiedzieć się o tym. Ode mnie jeszcze: uważam, że to jest potrzebny ruch w kierowaniu całego community do "lepszego jutra" i przełoży się to w przyszłości (gwarantuję) na jakość także dla turniejów tylko dla polskiej społeczności. Zrozumiem, że niektórym się nie spodoba wychodzenie dalej bo "my możemy już teraz", ale ja uważam, że trzeba zdobyć jeszcze więcej doświadczenia bo wiem, że będziemy mogli dzięki temu JESZCZE WIĘCEJ w niedalekiej przyszłości. Liczę, że uda mi się do końca obecnego turnieju ogłosić plan na 2019 jeśli chodzi o esport w Warbandzie dla całego community jak i polskiej społeczności.

Dodatkowo delikatnie chciałbym wrócić do tematu ekonomii na meczach bo jest kwestia nad którą jeszcze trochę myślę, czy byłyby tu od Was jakieś sugestie?

Offline Aharo

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 22, 2018, 17:51:01 »
    Jutro o godzinie 20:30 rozpoczynają się zapisy na turniej - to w ramach przypomnienia.

Odpaliliśmy także stronę WWW, dla zainteresowanych: http://warband.cfagency.pl/
    Równocześnie komunikacja oraz zapisy będą odbywały się na forum TaleWorlds: https://forums.taleworlds.com/index.php/board,464.0.html

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 23, 2018, 03:09:11 »
    A poza tym uważam, ze tawerna powinna zostać zniszczona

Offline WhiskeR

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nie mogę, mam spanko
      • Twitch.TV
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 28, 2018, 18:00:29 »
    To tak tylko w ramach porównania zaangażowania community

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 28, 2018, 18:31:35 »

Ogłosiliście zapisy na TaleWorlds, więc tam się zapisywała większość polskich zespołów...
    Połowa postów jest też spamem, więc nie wiem po co takie uszczypliwości w kierunku polskiej społeczności. A to że drużyn europejskich jest więcej niż polskich to chyba nie odkrycie ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2018, 18:32:37 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 29, 2018, 08:28:32 »

Turniej jest organizowany na TW to proste, że tam są większe liczby. Teraz pomyśl co by było gdyby połączy potencjał TW i Tawerny. Szansa była już jednak nie ma co rozważać. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba się skupić i kibicować aby turniej się powiódł. A wszelkie psucie krwi i generowanie przytyków jest niepotrzebne. Także oby się wszystko fajnie udało.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2018, 08:36:14 wysłana przez ^IvE »