Raport (czyli o administrowaniu słów kilka)
Poprawione i dostosowane do widoku publicznego pod kątem ortografii, gramatyki i stylistyki przez Fiksworks.Mistrzostwa Polski Napoleonic Wars dobiegły już końca, ale dalej zostało nam parę spraw do wytłumaczenia. Pewnie każdy pamięta, jak na samym początku turnieju, z drużyny administratorów wyleciał zeszłoroczny organizator Fiks. Całość, za co, po co, i dlaczego, macie w dziale
Ogłoszenia. Nie będziemy się na tym skupiać, ale, jak pewnie się domyślacie, nie wszystko zostało wyjaśnione. Ogólnie, temat Fiksa zaczął Dyktator, a Zahari potwierdzil obawy Dykcia mówiąc, że coś mu w Fiksie nie pasuje, i chwała mu za to, bo należy powstrzymywać wszelkie próby sabotowania turnieju, niestety Zahari nie poinformował przy okazji o tym, że:
- Zahari i Stasiulek sami pomagali Fiksowi i nim manipulowali;
- Doprowadzali do wycieków części konwersacji, już po usunięciu Fiksa, by podburzyć go przeciw Dyktatorowi;
- Zahari "sprzedawał" głos IIIe na głosowaniu, jednocześnie mówił Fiksowi i Stasiowi by ci podburzali te pułki w drugą stronę;
- Gdy zrobiło się gorąco w sprawie Fiksa, grali wielce zaskoczonych;
- W sumie wiedzieli o wszystkim, ale mówili tylko podstawy i całą winę zrzucali na Fiksa;
- Pisali pomysły bo "Nie dosyc ze montor bedzie plakal to dykciu znow zacznie sie rzucac";
- Popierali pomysł gfa na szabelki, a potem pod szyldem tego namawiali do bojkotu części kawaleryjskiej;
- A nawoływali do bojkotu tylko dlatego, bo Zahari miał CNWLa w maju i nie chciał grać dodatkowego meczu w tygodniu;
- Nawet mając argumenty i przewagę w dyskusjach, i tak nawoływali do bojkotu turnieju. Walczyli kłamstwem i oszustwem, zamiast dyskusją i argumentami;
Na szczęście turniej się odbył, tylko podzielony na część kawaleryjską i część piechoty.
A przez cały przebieg turnieju:
- Doprowadzali do przecieków z konfy drużyny administracyjnej turnieju, przez co osoby podejrzane o oszukiwanie miały czas, by się przygotować na ewentualne sprawdzanie pod kątem cheatów;
- Momentami, kiedy mieliśmy dyskutować o jakiejś drużynie pod kątem przewinień, dowódcy tych drużyn pisali do nas o tym, że oni wcale nic nie zrobili - oczywiście w tym momencie słyszeliśmy, że "Pewnie się domyślili";
- Utrzymywali toksyczną atmosferę względem jednego ze współorganizatorów;
A, i powiniem chyba powiedzieć, że o tym bojkocie wiedziałem - powiem więcej - byłem jego częścią i wiedziałem o udziale w nim Stasiulka i Zahariego. Najpewniej przez to nie chcieli mnie w składzie administracji, bo mogłem powiedzieć co oni robili. Pewnie ktoś powie: "Ty też brałeś w tym udział, więc czemu kara się ich a nie ciebie?", więc od razu odpowiem:
- Nie byłem wtedy częścią administracji, więc całą moją wiedze opierałem na tym, co zostało mi przekazane przez Fiksa, a Fiks powiedział mi to co wiedział od nich;
- Ja to robiłem, bo bałem się, że zepsują ten turniej, każąc piechocie grać na kawalerii, a kawalerii na piechocie;
- Moja późniejsza praca w drużynie administrującej opierała się na pracy dla dobra turnieju - oni kopali doły, kłamali i działali za plecami;
Również pod koniec turnieju, jak zapytałem o ten bojkot, usłyszałem odpowiedź, że to Fiks coś planował, ale oni nic nie wiedzą za bardzo.
Reasumując,
Zahari oraz
Stasiulek zostają usunięci z ekipy administracyjnej turnieju, jednocześnie
Fiks zostaje zrehabilitowany za okazanie dowodów pokazujących dwulicowość Stasia i Zahariego oraz pokazując, że nie wszystko co było mu zarzucane, było faktycznie jego winą.
Zanim ktoś spyta, czemu tak późno to publikujemy, skoro wiedziałem wcześniej:
- Długo zbierałem dowody
- Ekipa administracyjna ma 6 osób z czego:
- 2 to Zahari i Stasiulek;
- 1 nie mógł ostatnio za dużo robić przez co zostało nas praktycznie 5;
- Bez Zahariego i Stasia zostałoby nas 3 oraz nie wiedzielibyśmy jak zareagowaliby na usunięcie ich;
- To co mieli robić, robili nawet dobrze, tyle że nic ponad to, nawet Staś raz w prywatnej rozmowie z Fiksem powiedział, że "Daję sobie spokój i będę robił tylko typery". Było to na samym początku turnieju - czyli początek kwietnia;
Więc ktoś się spyta: "Czemu w ogóle to publikujecie, skoro już po turnieju?"
Bo wierzymy w sprawiedliwość, i skoro Fiks został usunięty za kopanie dołów, chociaż do niczego nie doszło i został usunięty przez nich, to oni zasługują na gorszy los za ich "grę".
My, niżej podpisani:
Ejsun
Fiks
Dyktator
PS. Oczywiście mamy więcej screenów, ale nie chodzi tu o znęcanie się nad kimkolwiek tylko pokazanie dowodów. Jak będą potrzebne to je opublikujemy.