Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MP NW18] Raport  (Przeczytany 4098 razy)

Opis tematu: Czyli o administrowaniu slow kilka

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [MP NW18] Raport
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 29, 2018, 01:11:29 »
    Sory, Zahari, ale tłumaczenie że "chcecie się spotkać na TS, żeby uniknąć nieporozumień" brzmi kompletnie niewiarygodnie.

Owszem, komunikacja tekstowa jest o pewne elementy uboższa od komunikacji face-to-face i trudniej jest w niej wykryć choćby ironię czy sarkazm, ale w unikaniu nieporozumień to właśnie dyskusja tekstowa jest o wiele lepsza od dyskusji tylko samymi głosami. Eliminuje się czynnik przesłyszenia się, łatwiej oddzielić emocje od swoich wypowiedzi i po dyskusji nie ma najmniejszych wątpliwości co do tego kto co napisał - podczas gdy w dyskusji na same głosy (o ile nie będziecie nagrywać), po fakcie nie pozostanie nawet jedna obiektywna relacja z "przesłuchania", a jedynie subiektywne wspomnienia tej dyskusji i wypowiedzi jej uczestników, które każdy z uczestniczących będzie miał trochę inne. Już samo to może rodzić nieporozumienia.

For the record, znam zarówno Stasiulka, jak i Zahariego w pewnym stopniu, a więc tym trudniej jest mi uwierzyć, że wzięliby udział w czymś tak kuriozalnym. Tym bardziej chciałbym usłyszeć ich linię obrony (jeśli takową mają) i do tego czasu nie mam zamiaru uznawać ich za winnych. Jeśli przyznają się do winy lub ich tłumaczenia mnie nie przekonają, no to cóż, nie pozostanie mi nic innego jak pogodzić się z ustaleniami i werdyktem administracji. Na ten moment tłumaczenia z chęcią spotkania się na TS brzmią niewiarygodnie i raczej jak próba zamiecenia całej sprawy pod dywan. Jedyne inne wytłumaczenie tego całego "przesłuchania na TS" jakie przyszło mi do głowy, to że ew. linia obrony będzie absurdalna i ww. panowie nie chcą, żeby większa liczba osób ujrzała zapis tej dyskusji, żeby się publicznie nie ośmieszać - stąd TS3, rozmów tam w przeciwieństwie do Steama czy MSNGRa nie da się screenować... no chyba, że odbywają się na czacie.

Tak czy inaczej, chciałbym żeby to wszystko okazało się jakimś ogromnym nieporozumieniem, bo lubię chłopaków, no ale póki co najzwyczajniej w świecie ich tłumaczeń nie kupuję.

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 29, 2018, 01:16:00 »
    Zaproponowałem nagranie jej całej.
    (click to show/hide)

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 29, 2018, 01:32:21 »
    Dzięki za odstęp.
    Z Tobą też mi się nie chce. Czemu? Bo zmarnowałeś mi już dużo czasu. Niedawno przez 2 godziny rozmawialiśmy o tamtym garczu 3pp, który za wyzwiska dostał bana na chat i wykłócałeś się, że kara jest za ostra. I dopiero po tych dwóch godzinach stwierdziłeś, że w sumie to źle przeczytałeś mojego posta i się pomyliłeś. Ponadto się obraziłeś i stwierdziłeś, że nie chcę wyjaśniać problemów, gdy stwierdziłem, że marnujesz dużo czasu na głupoty, zamiast uważniej czytać.
    Mój błąd. Jeśli nie wystarcza Ci, że przeprosiłem Cię w tamtym miejscu, to przepraszam Cię publicznie, że swoją głupotą zmarnowałem Ci 2 godziny czasu. Prześpij się tak, jak my wszyscy. Jeżeli wpadniesz jutro, żeby porozmawiać, a nawet jeśli do rozmowy nie dojdzie, może emocje Ci ochłoną i będziesz w stanie analizować argumenty drugiej strony, tak samo wnikliwie, jak pierwszej.
    Dodam, że dowiedziałem się o tym niedawno i szczerze, to już ręce opadają. Warto powiedzieć, ze Stasiulek robił też wycieki prywatne. Np. do Baldwina poszło, że napisałem o nim, że słabo dowodzi, o co miał prawo się na mnie pogniewać. Równocześnie jednak pominał np. to jak jeszcze miesiąc wcześniej sam z niego drwił. To jest właśnie ten poziom dwulicowości. Dlatego też Stasiulek został aktualnie zawieszony jako moderator i redaktor TFW, przez brak zaufania ze strony administracji.
    Ostatecznie się do nich przyznając. Jeżeli teraz będę argumentował, czemu o tym z Baldwinem dowiedziałeś się dopiero niedawno, wyśmiejesz mnie i uznasz, że piszę bez sensu i po fakcie (co w tym przypadku jest faktem). Miałem napisać Ci o tym po wszystkim. Szkoda, że nie zrobiłem tego wcześniej. Gdy miało to miejsce, cała uwaga skupiona była przy dramie o banowaniu graczy za wyzwiska. Jeżeli byłaby równoległa o to, że przekazałem mu, jak go oceniłeś, to powstałby jeszcze większy burdel. W pewnym miejscu już też to zrobiłem, ale przepraszam, że to zrobiłem, działałem pod wpływem impulsu. Było to zupełnie niepotrzebne.
    Propos moderatora. Oczywiście zgadzam się z tą decyzją i przyjmuje ją do wiadomości, w przeciwieństwie do sprawy Kozubkiego.

Teraz propos Fiksa.
    (click to show/hide)
    Nie chcę aby ktokolwiek odbierał to za manipulację, a raczej moją głupotę/niewiedzę. Wysyłając te screeny, byłemszczerze przekonany, że Fiks był niesłusznie o wszystko oskarżany i złe stanowisko w tej kwestii miał Dyktator. Podobnie jak z Kozubkim, zła ocena sytuacji dała negatywne efekty.
    Po tym, jak prześledziłem grupę i po części zrozumiałem o co biega. Bardziej chciałem pójść na jakikolwiek kompromis, wiedząc, że źle oceniłem sytuację.
    (click to show/hide)

Nie wiem w jakim miejscu manipulowałem Fiksem. Chociaż w moich oststnich wiadomościach wysłanych do niego, nie chciałem już mu szczerze pisać, że w całej kwestii biorę stanowisko Dyktatora, więc "pożegnaliśmy się" z zamysłem, że uważam, że ma rację. Tu nie chodzi o dwulicowość. Nie chciałem z nim psuć relacji, które widocznie zepsułem, bo potem chyba cała administracja włącznie ze mną poleciała z jego listy znajomych na Steamie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2018, 01:47:00 wysłana przez Stasiulek »
    (click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 29, 2018, 02:13:49 »
    Ludzie o co wy się spinacie jakie wycieki toć to jest turniej mb a nie jakieś poważne organizacje, rozmowy o tym że organizatorzy myślą nad jakimiś nowymi sposobami zagrania owego turnieju zawsze są rozpatrywane w większym gronie no szczególnie jak jakiś pajac wymyśla jakiegoś gfa na szable xD. Teraz rozumiem dlaczego Dyktator tak mocno chciał wyciągnąć ode mnie kto mi powiedział o tym programie co ma wykrywać czity tak jakby pierdylion osób nie miało admina na serwerze pułkowym i wcale nikt poza administracją i sędziami się nie dowie. WOW Zahari i Stasiulek kombinowali za czyimiś plecami kurła pierwszy raz im to się normalnie zdarzyło :D. Mieszacie Zahariego z błotem za najmniejsze świństwo jakie dotychczas zrobił (dla mnie serio błahostka), jakiś śmieszny raport nad którym bidul się męczył pewnie parę ładnych godzin, a wystarczyłoby w skrócie napisać: No Fiks nie dał tak tyłka jak każdy myślał, a tamci dwaj już tak xD no tak w skrócie. Serio ja bym mieszał z błotem typa co wymyślił te miecze, bo to dopiero pajac. Tak na przyszłość jak chcecie wpaść w gówno w którym możecie utonąć to nauczcie się w nim pływać.

Róbcie te sygnaturki, bo chce się polansować.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2018, 02:19:54 wysłana przez simskil »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 29, 2018, 02:28:30 »
    (click to show/hide)

Nie uważasz, że trochę za bardzo odpłynąłeś w swoich tłumaczeniach? Bo teraz wychodzi na to, że chciałeś przeprosić za coś, co zrobiłeś w  kolejce V, w kolejce finałowej (prawie 3 tygodnie później?), ale nie mogłeś, bo jednego dnia wywiązałeś 2 godzinną dyskusję o niczym. No to super xd A ja dalej nie rozumiem, czemu wysłałeś mu ten fragment mojej wypowiedzi, który dotyczył jego, podczas gdy wtedy sam po nim dawałeś (a warto zaznaczyć, że moja wypowiedź wcale nie miałą go obrażać, a jedynie pocieszyć ciebie i zahariego, że na tych zawieszeniach nie stracicie jeszcze szans na wygraną, bo ... i  tutaj to ,co mu skopiowales, jako krytykę jego dowodzenia, wycinając całość z kontekstu). Co w ogóle miało znaczyć takie wycinanie fragmentów - chciałeś mnie podkopać? A może destabilizować turniej? Bo wiesz, ja też mogę poszukać więcej Twoich wypowiedzi o Baldwinie, pamiętam, że były starsze. A może wolisz te Fiksie i simskilu? Te akurat mam już nawet na screenie.

Sorry, ale jesteś niewiarygodny. I od początku nie byłeś. Pamiętasz, jak nakryłem Cię na wydawaniu wtedy screenów Fiksowi, mimo że prosiłem o poufność? Byłeś wręcz urażony, że śmiałem Cię o to oskarżać. Nawet przywaliłeś coś w stylu, że ja to chyba będę teraz każdego przesłuchiwał i eliminował. Kilka minut później się przyznałeś i wyszło, ze miałem rację (taka wskazówka - pytałem Ciebie, bo wiedziałem, że wówczas byłeś z Fiksem najbliżej z ekipy). I mimo tego, jak mnie strasznie Fiksowi opisywałeś, nie wyrzuciłem Ciebie ani wtedy, ani później, dając kolejne szanse. A Ty nie dość, że po tamtej sytuacji jeszcze dwukrotnie potem mi insynuowałeś, że pytając ludzi na priv działam, jak jakieś KGB, to jeszcze potem obśmiałeś u Fiksa to, że zasugerowałem Ci przeprosiny.

Stasiulek, ciągle kłamiesz, a tego typu tlumaczeniami tylko się pogrążasz. Chcesz ode mnie jeszcze jedną radę (mimo że dostałeś ich już chyba trochę i byłoby wszystko w porządku, gdybyś ich wtedy posłuchał)? A więc sugeruję, że jedynym dobrym wyjściem jest wzięcie winy na klatę i przeproszenie. Bo aktualnie ani jednego zarzutu nie umieliście odbić. A co nawymyślacie do jutra, to już nie wiem, czy mnie interesuje. I możecie też szukać brudów na Fiksa - ja doskonale wiem, że też nie jest czysty.

Serio ja bym mieszał z błotem typa co wymyślił te miecze, bo to dopiero pajac.
    (click to show/hide)
    Już widzisz? xD
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 29, 2018, 02:42:26 »
    Czytałem to, ale jakoś nie zapamiętałem kto to wymyślił.  Jakby scena NW miała wybór czy mają ukrzyżować Jezusa na krzyżu zrobili by to bez zawahania do tego jego matkę obok by dodali.

Dawid Dawid mam nadzieje, że to był niesmaczny żart z twojej strony. Proszę nie rób sobie krzywdy.
    Te ssy są dla mnie tak nie czytelne xD kto to w koncu wymyślił Moonitor czy Zahari? Bo z tego raportu wynika, że ten 2 tylko tak podpuszczał, a nie to wymyślił. Pytałem Fiksa wskazał placem na Montora stąd ta wcześniejsza linijka.

Dodam jeszcze, że wypominasz któremuś z nich za pokazanie Baldwinowi co o nim napisałeś (trafiłeś bardzo dobrze, bo naprawdę tylko Trojan na tych MP czymś się wykazywał), a na tym ss jest nieźle pojechane z 1psl, a można by to zamazać/wyciąć.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2018, 03:30:53 wysłana przez simskil »

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 29, 2018, 05:51:33 »
    Kurde, aż tęsknie za DP... Może zacznę grać w NW, skoro takie dramy też są, a scena ciągle żyje? xD

(click to show/hide)
    zapraszamy!

(click to show/hide)

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 29, 2018, 09:47:36 »
    Wstaw ktoś tutaj Michaela Jacksona z popcornem :>

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 29, 2018, 09:59:29 »

Hmm....
    (click to show/hide)

Offline VireX

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • 14pk <3
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 29, 2018, 10:08:01 »
    Jestem naprawdę zaskoczony całą tą akcją.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 29, 2018, 14:31:31 »
    A wszystko, gdyby nie te wścibskie Po... ekhem... dzieciaki!

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 29, 2018, 14:32:27 »
       Pierwszy mecz 7pp vs III miał wiele "dziwnych' momentów, niestety plik gdzie wiele akcji rozpisałem mi się nie zapisał, i posiadam tylko mały kawałek ale puszczone w prędkości 0,25 praktycznie co szarżę jest multum tego typu momentów. Co pewien czas pytałem się Ejsuna czy tego nie upublicznić, dostawałem odpowiedź, że "Dykcio mówił, że jeszcze nie". Wypowiem się też jako założyciel 1PS-L, Zah pytał się mnie osobiście czy weźmiemy udział w turnieju kawalerii. I tutaj muszę stanąć po stronie Zahariego, po pierwszym pytaniu czy na pewno chcemy wziąć udział,i moim potwierdzeniu odparł tylko, że nie ma problemu.
       Za to jest inna sprawa która nie została jeszcze wcale poruszona. Byłem "wolontariuszem" przy wgrywaniu skryptów, ja ejsun, fiks i kilka innych osób sprawdzaliśmy skrytpy anty-cheaty. Ejsun szukał i wgrywał skrypty a ja z fiksem i kilkoma innymi osobami.(który wszystko nagrywał by były dowody na to, że skrypty działają) w tym celu ja pobrałem 2 AB z internetu, a problemox uzyskal dostęp do pewnego płatnego multi-hacka. Wyszło na to, że te 2 moje nie działają, ale za to skrypt działa bo wykrywa AB u Problemoxa.
       Wszystko zostało uzgodnione z administracją i były wgrywane na serwery MP. Najważniejsi podejrzani (III) mieli grać w następnej kolejce na serwerze 3pp. Do meczu zostały 2 dni. Jak się okazało 3pp nie wgrało skryptów a III dobrze o tym wiedział, dzięki temu był kolejny wylew tego typu akcji. |Przy tej sprawie niekompetencją wykazał się także Moontoor który udostępnił screen'a na którym było widać, że wykrywa AB u Michała(ale pewny nie jestem, na pewno od kogoś ze składu 8pp). A tutaj kilka ciekawych akcji III:

(click to show/hide)
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 29, 2018, 14:44:31 »
    Co pewien czas pytałem się Ejsuna czy tego nie upublicznić, dostawałem odpowiedź, że "Dykcio mówił, że jeszcze nie".
    Nie mowilem, ze dykcio mowil, ze jeszcze nie, tylko mowilem zeby ogolnie tego nie publikowac i czekac na wyniki anticheata, bo tak to bylo ustalone - skrypt jest lepszym dowodem od nagran czy screanow, chociaz i tak uwazam, ze bylo tego duzo. Jak bylo dalej to juz w sumie wiecie.

Edit: Juz lepsze jest to nagranie: https://www.youtube.com/watch?v=TNIHIYsfsrw
    Ale dalej mozna stwierdzic ze mial farta, dlatego czekalismy na wyniki anticheata.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2018, 14:50:37 wysłana przez Ejsun »

(click to show/hide)

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 29, 2018, 15:03:00 »
    Na kij im ten Autoblock skoro i tak go nie umieją używać?
    Jeść białych ludzi!

Offline Alexander de la Valette

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 29, 2018, 15:33:09 »
    Miałem napisać jakiegoś długiego i wymownego posta (wręcz monolog) ale wszystko co miałem napisać jest zawarte tutaj:
    (click to show/hide)