Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PolLig] Wątek Dyskusyjny  (Przeczytany 12841 razy)

Opis tematu: Polska Liga

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [PolLig] Wątek Dyskusyjny
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 27, 2018, 23:09:10 »
    O co chodzi, czemu nie biore udzialu w tej gownoburzy o nic?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 27, 2018, 23:13:57 »
    Przenoszę to na miejsce w którym powinniśmy dyskutować.
    No dzięki tobie może i trochę się nauczyłem jednak wiedza jak kraść ludzi z innych pułków nie przydała mi się za bardzo bo 12pp (w przeciwieństwie do 16pp) miało duży dopływ nowych ludzi, dla których był to pierwszy pułk. 12pp trafiło na szczęście na taki okres, gdzie upadało 1pp a ludzie sami przychodzili i z 1pp i z 8pp dodatkowo zachęceni faktem, że startowaliśmy w 1 lidze nwla. Może i nie byłem kluczowym graczem bo nie mam czasu na ćwiczenie jednak zbudowałem z pomocą paru osób ten pułk od zera w ciężkiej sytuacji kiedy prawie wszyscy najlepsi gracze byli albo w 1pp albo poza polską sceną i byłem niejako spoiwem tego pułku, poprowadziłem 95% wydarzeń w nim, dałem warunki do szkolenia się wielu dobrym graczom a polskiej scenie pułk, który jako pierwszy od 2015 roku wszedł do najwyższej ligi. Twoim dorobkiem jest rozwalenie 5pp oraz oszukiwanie na Mistrzostwach Polski rok temu. No a co do dowodzenia to DaPietrą to ty Simskil nie jesteś.
    iksde Wejść do 1 ligi NWL, a awansować to znaczna różnica i to, że tam 12pp grało nie było żadnym osiągnięciem i napisz mi które miejsce zajęliście. Nigdy nie chciałem być DaPietra nie wiem do czego ty to porównujesz. xD Nie byłem siurkiem który faworyzował swoich w reprezentacji i byłem pierwszą osobą która przerwała tą manie kapitanów którzy pakowali na siłę gorszych graczy tylko dlatego, że byli od nich (tylko debile popełniają błędy poprzedników). Brawo jako płk brałeś udział w większości wydarzeń pułkowych (też już jesteś lepszy od Pietry w tym przypadku :D), ale widzę nie zrozumiałeś o co mi chodzi gdyby cie nie było tylko ktoś inny np, Jarl, Indian, Popek nadal byłoby tak samo, a może trochę lepiej zależy kto by to był oczywiście. "Rozwaliłem 5pp" kolejne iksde

Matinh miałeś już ze mnę nie dyskutować. :D

Ganczo dawaj tutaj stęskniłem się już za naszymi zaczepkami.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 23:16:24 wysłana przez simskil »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 28, 2018, 09:08:53 »
    No siema, siema. O co dym? Znowu komus z nw ego wywalilo, o 100zl sie będziecie szarpac? XD blagam, jak tak dalej pojdzie to cale to polskie nw trzeba będzie przemodelowac

E: poczytalem troche wypocin i jestem zmuszony wziac strobe Filipka, przeciez ten pulk matinha to jakis zart, zupelnie jak choragiew unity w ostatniej lidze deluga. Pozdrowki mrowki kochani
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2018, 09:11:28 wysłana przez Ganczo »

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline K1daRt

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Robie To Co Kocham, Kocham To Co Robie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 28, 2018, 09:20:27 »
    Ej apropo tych 100zł to 12,50 na osobe...Verciak będzie miał na lody...już dajcie coś dziecku...A apropo movementa to dziś patrzyłem post 24e...I wiesz co on jest chyba jednak HOLENDREM.

Offline Łukasiewicz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 28, 2018, 10:41:14 »
    Witam, przeanalizowałem każdy sensowny post i wyciągnąłem następujące wnioski.

Biorąc pod uwagę, że kontrola invitów byłaby niemożliwa przy takiej lidze, proponuję całkowity zakaz sprowadzania graczy z zagranicy. Jeśli ktoś wymyśli jakiś system kontroli co do sprowadzania invitów niech go zaprezentuje i może nie trzeba będzie wprowadzać tak radykalnych zasad.

Evo ma rację nie dałoby się skontrolować na każdym meczu wszystkich graczy, natomiast całkowity zakaz też nie ma sensu bo i tak dobrze wiemy że grają na polskiej scenie ludzie z zagranicy.

Może to dosyć radykalne (nie mniej nadal mniej niż totalne zakazanie graczy spoza Polski), ale może każda drużyna / Pułk przygotowałby listę graczy z zagranicy których chcieliby zapisać. Na tydzień / kilka dni przed startem organizator(zy) spotkałby się z kapitanami zespołów i wspólnie zdecydowali które osoby dopuścić a które nie. Przy czym oczywiście w trakcie trwania ligi byłby zakaz dodawania nowych graczy spoza Polski.

Jednak są różne przypadki. I jest zasadnicza różnica między najemnikami stricte na turniej, a stałymi* graczami danych pułków / drużyn.

* Nie, nie mam zamiaru rozstrzygać który gracz jest "stałym graczem". Sami to ustalcie.

I wydaję mi się że Kradus ma najrozsądniejsze rozwiązanie. Po prostu drużyny/pułki będą musiały przedstawić graczy z zagranicy których będą chcieli wystawić, ponad to w meczu 5v5 będzie mógł uczestniczyć 1 obcokrajowiec a w meczu 8v8, dwóch.

A co do Matinh'a to nie spodziewałem się że wystawisz taką drużynę, i od razu ci powiem kogo będziesz mógł wystawić.

Padawan | 1347805
    Movment | 1269742

Sory Matinh ale troszeczkę przegiąłeś z tymi kolegami z zagranicy.

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 28, 2018, 10:49:13 »
    Myślę, że w pewnym sensie jest to kompromis. Ogólnie Jarl całkiem uczciwy, więc żadnych problemów nie powinno być.

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline IndiaN

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 28, 2018, 12:40:04 »

A co do Matinh'a to nie spodziewałem się że wystawisz taką drużynę, i od razu ci powiem kogo będziesz mógł wystawić.

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 28, 2018, 12:54:38 »
    No siema, siema. O co dym? Znowu komus z nw ego wywalilo, o 100zl sie będziecie szarpac? XD blagam, jak tak dalej pojdzie to cale to polskie nw trzeba będzie przemodelowac
    Ganczo ty kiedyś widziałeś 100zł? A pewnie zazdroszczą, że na NW są turnieje za gruby hajs, a nie jak na jakiś martwych modułach lamusiarskich gdzie każdy gra jak wolontariusz my jesteśmy GWIAZDAMI przez duże G, W, I, A, Z, D, A, M, I.  Zazdrośniki pewnie jakby oni mogliby dotknąć tego pliku pieniędzy to by inaczej śpiewali.

Bukareszt się nie liczy i tak byliście na tyle słabi, że się nie dostaliście. :P

/// Lala dobre więc dodaje :D https://www.youtube.com/watch?v=Ck6Ms-m63RA&feature=youtu.be
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2018, 13:23:29 wysłana przez simskil »

Offline K1daRt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 28, 2018, 13:56:53 »
    Witam, przeanalizowałem każdy sensowny post i wyciągnąłem następujące wnioski.

Evo ma rację nie dałoby się skontrolować na każdym meczu wszystkich graczy, natomiast całkowity zakaz też nie ma sensu bo i tak dobrze wiemy że grają na polskiej scenie ludzie z zagranicy.

I wydaję mi się że Kradus ma najrozsądniejsze rozwiązanie. Po prostu drużyny/pułki będą musiały przedstawić graczy z zagranicy których będą chcieli wystawić, ponad to w meczu 5v5 będzie mógł uczestniczyć 1 obcokrajowiec a w meczu 8v8, dwóch.

Padawan | 1347805
    Movment | 1269742

Sory Matinh ale troszeczkę przegiąłeś z tymi kolegami z zagranicy.
    No i taki turniej POLSKI to ja rozumiem a nie jakieś mi tu zagraniczne ... sprowadzacie.

Prosiłbym jednak bez inwektyw, szczególnie w stosunku do osób nieuczestniczących w dyskusji. Następnym razem może się nie obyć bez punktów. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2018, 14:08:47 wysłana przez Kradus »

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 28, 2018, 14:08:16 »
    No i taki turniej POLSKI to ja rozumiem a nie jakieś mi tu zagraniczne małpy sprowadzacie.
    Wysoki poziom prezentujesz ziomek.

Ganczo ty kiedyś widziałeś 100zł? A pewnie zazdroszczą, że na NW są turnieje za gruby hajs, a nie jak na jakiś martwych modułach lamusiarskich gdzie każdy gra jak wolontariusz my jesteśmy GWIAZDAMI przez duże G, W, I, A, Z, D, A, M, I.  Zazdrośniki pewnie jakby oni mogliby dotknąć tego pliku pieniędzy to by inaczej śpiewali.

Bukareszt się nie liczy i tak byliście na tyle słabi, że się nie dostaliście. :P

/// Lala dobre więc dodaje :D https://www.youtube.com/watch?v=Ck6Ms-m63RA&feature=youtu.be

Edit: W złe miejsce uderzyles Filipku :*
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2018, 15:25:48 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline K1daRt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 28, 2018, 16:28:02 »
    Wysoki poziom prezentujesz ziomek.
    https://pl.m.wiktionary.org/wiki/przenośnia - Polecam z całego serduszka

P.S Ty równierz udowadniałeś niektórymi postami, że równierz go trzymasz

Offline Azorekt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 28, 2018, 16:37:52 »
    https://pl.m.wiktionary.org/wiki/przenośnia - Polecam z całego serduszka

P.S Ty równierz udowadniałeś niektórymi postami, że równierz go trzymasz
    1 https://sjp.pwn.pl/
    2 Ty właściwie wiesz co to przenośnia?XD
    3 Rozumiem, że na forum są młodsi użytkownicy, którzy słabo siedzą z ortografią ale takie osoby starają się rzadko cokolwiek pisać. Ty natomiast, cały czas spamujesz.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2018, 16:39:14 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline K1daRt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 28, 2018, 16:59:22 »
    1 https://sjp.pwn.pl/
    2 Ty właściwie wiesz co to przenośnia?XD
    3 Rozumiem, że na forum są młodsi użytkownicy, którzy słabo siedzą z ortografią ale takie osoby starają się rzadko cokolwiek pisać. Ty natomiast, cały czas spamujesz.
    Skoro jestem dzieciuchem to czemu ze mną prowadzisz dyskujse?

Offline Azorekt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 28, 2018, 17:04:23 »
    Skoro jestem dzieciuchem to czemu ze mną prowadzisz dyskujse?
    W którym miejscu nazwałem cie dzieciuchem? Czytanie ze zrozumieniem również się kłania...

(click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 28, 2018, 17:57:46 »
    cały czas spamujesz.
    857 v 31 kto wygra?

Cieszy mnie to, że każdy mnie zna z imienia, a ja tych nonameów kompletnie nie. :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2018, 17:59:28 wysłana przez simskil »