Witam, przeanalizowałem każdy sensowny post i wyciągnąłem następujące wnioski.
Biorąc pod uwagę, że kontrola invitów byłaby niemożliwa przy takiej lidze, proponuję całkowity zakaz sprowadzania graczy z zagranicy. Jeśli ktoś wymyśli jakiś system kontroli co do sprowadzania invitów niech go zaprezentuje i może nie trzeba będzie wprowadzać tak radykalnych zasad.
Evo ma rację nie dałoby się skontrolować na każdym meczu wszystkich graczy, natomiast całkowity zakaz też nie ma sensu bo i tak dobrze wiemy że grają na polskiej scenie ludzie z zagranicy.
Może to dosyć radykalne (nie mniej nadal mniej niż totalne zakazanie graczy spoza Polski), ale może każda drużyna / Pułk przygotowałby listę graczy z zagranicy których chcieliby zapisać. Na tydzień / kilka dni przed startem organizator(zy) spotkałby się z kapitanami zespołów i wspólnie zdecydowali które osoby dopuścić a które nie. Przy czym oczywiście w trakcie trwania ligi byłby zakaz dodawania nowych graczy spoza Polski.
Jednak są różne przypadki. I jest zasadnicza różnica między najemnikami stricte na turniej, a stałymi* graczami danych pułków / drużyn.
* Nie, nie mam zamiaru rozstrzygać który gracz jest "stałym graczem". Sami to ustalcie.
I wydaję mi się że Kradus ma najrozsądniejsze rozwiązanie. Po prostu drużyny/pułki będą musiały przedstawić graczy z zagranicy których będą chcieli wystawić, ponad to w meczu 5v5 będzie mógł uczestniczyć 1 obcokrajowiec a w meczu 8v8, dwóch.
A co do Matinh'a to nie spodziewałem się że wystawisz taką drużynę, i od razu ci powiem kogo będziesz mógł wystawić.
Padawan | 1347805
Movment | 1269742
Sory Matinh ale troszeczkę przegiąłeś z tymi kolegami z zagranicy.