Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PolLig] Wątek Dyskusyjny  (Przeczytany 12850 razy)

Opis tematu: Polska Liga

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    Odp: [PolLig] Wątek Dyskusyjny
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:15:56 »
    Prowadzę polską drużynę, tylko z paroma przyjaciółmi czującymi się Polakami:)
    Moi to nawet się urodzili w Bydzi mordko.

Offline Szczepan

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:17:09 »
    Taki Melsyo rozmawia lepiej w naszym języku niż Michał

Offline IndiaN

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:17:55 »
    Taki Melsyo rozmawia lepiej w naszym języku niż Michał
    Michał FSE z tawerną ostatnio pomylił, proszę mu wybaczyć.

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:18:09 »
    Super pomysł, 4 drużyny na turnieju? XD Chyba zapomniałes dlaczego dopuszczono drużyny na MP.

Movment też gra aktywnie na polskiej scenie.
    Movment grał też u was z 12pp więc jasne można potwierdzić, że gra na polskiej scenie. PE chciało również się zapisać. Może ludzie z pułków kawaleri też by chcieli się zapisać? Można by zebrać całkiem spoką ilość teamów z polski. Nieeee ale po co. Jarl niech zmieni to na Ligę międzynarodową wtedy niech się dzieje co chce. No ale pls nie nazywajcie tego Polską Ligą

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:20:58 »
    Wolpi też ma dużo wspólnego z naszym krajem jego dziadek w 39 był i strzelał sobie po lasach. Tiberias ma flagę biało-czerwona nad łóżkiem, a Melsyo był w Krakowie i poznał smoka wawelskiego zostali nawet kolegami. 
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 16:48:58 wysłana przez simskil »

Offline Meniolek

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:21:36 »
    Dziadek Wolpiego też ma dużo wspólnego z naszym krajem jego dziadek w 39 był i strzelał sobie po lasach. Tiberias ma flagę biało-czerwona nad łóżkiem, a Melsyo był w Krakowie i poznał smoka wawelskiego zostali nawet kolegami.
    Prawda widziałem ich na piwie

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:22:21 »
    Turniej jeszcze nie ruszył, a tutaj znowu się zaczyna :P I to jest właśnie powód, dla którego tak rzadko są tutaj większe turnieje na NW. Po prostu duża część polskich graczy nie jest wystarczająco dojrzała, by grać w społeczności i dochozić do kompromisów.

Zacznijcie się uczyć empatii i budować fundamenty, zamiast się wiecznie kłócić. Macie forum dyskusyjne, gdzie jest skupiona jednonarodowa społeczność, gdzie w dodatku zagląda duży procent graczy. Wykorzystajcie to by budować, nie niszczyć, bo naprawdę większość narodowych społeczności w Warbandzie tego nie ma. Czasem warto nawet przegrać ten głupi mecz, czy jakiś turniej, by scena się jednak rozwijała. Nie dlatego, by zrobić jakiś dobry uczynek, ale chociażby po to, by i wam się przyjemniej grało. Bo aktualnie torpedowana jest większość inicjatyw. Do tego wy się nawzajem hejtujecie i zwalczacie. Nie czekajcie, aż wasza aktywna scena w większości wymrze, jak na polskim Native i budujcie prężne i przyjemne do gry polskie NW. Bo nikt za was tego nie zrobi.

Pierwsza wskazówka, jak wpływać na zasady turnieju: zgłaszajcie swoje propozycje w temacie dyskusyjnym i zbijajcie argumenty przeciwnika, tak by Jarl mógł to z każdej strony przejrzeć i zdecydować. Bo postawą typu "nie zabranaisz tego? To zaraz i ja dowalę tak, by ten turniej zniszczyć" to dojdziecie do punktu, że turniej się w końcu nie odbędzie, zamiast go poprawić i rozegrać.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:25:01 »
    Nie no to powinna być PatoLiga nawet podobna nazwa do PolLigi. Jarl naprawdę chcesz robić turniej na którym będą osoby, które są w stanie rozwalić wszystkich nas razem czy jednak pogramy i ktoś sklepie jakieś fajne składy, ktoś może się wykaże z słabszego teamu i będzie go można chwalić, a tak to banda noobów będzie siedziała na spec i oglądała multikulti jak się biją między sobą...

Dykcio nasza scena świetnie się trzymała bez żadnych turniejów to jest mały i przyjemny choć nic nie znaczący dla lepszych graczy dodatek. Nasze najlepsze pułki zawsze były na tej średniej półce, a czasem zdarzało się, że na zagranicznej scenie bali się nas jak ognia i wiele razy wpisywaliśmy się na kartach historii NW jako ci nieprzewidywalni którzy mają potencjał na coś więcej. Odkąd gramy coś więcej razem poziom mocno spada i nie wiem czy to nie przez to, że zaczynamy się skupiać na własnej rodzimej scenie która w większości wygląda jak ruina...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 16:31:16 wysłana przez simskil »

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:28:13 »
    Nie no to powinna być PatoLiga nawet podobna nazwa do PolLigi. Jarl naprawdę chcesz robić turniej na którym będą osoby, które są w stanie rozwalić wszystkich nas razem czy jednak pogramy i ktoś sklepie jakieś fajne składy, ktoś może się wykaże z słabszego teamu i będzie go można chwalić, a tak to banda noobów będzie siedziała na spec i oglądała multikulti jak się biją między sobą...

Najpierw przechwalasz się przed meczem z Francją, że ją pokonasz a teraz mówisz, że polska repra przegra z jednym graczem. Trochę więcej optymizmu Filip:)

Btw. Jestem przedstawicielem polskiego pułku a nawet jego dowódcą.

Nie można pisać bez dosadnych słów? // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 16:31:56 wysłana przez Kradus »

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:32:24 »
    Najpierw przechwalasz się przed meczem z Francją, że ją... a teraz mówisz, że polska repra przegra z jednym graczem. Trochę więcej optymizmu Filip:)

Ty to widzisz w gwiazdach? Obstawiałem jakieś dobre 15-0 dla nich a ty teraz mi mówisz, że przechwalałem się... xD
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 16:44:10 wysłana przez Kradus »

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:33:23 »
    Biorąc pod uwagę, że kontrola invitów byłaby niemożliwa przy takiej lidze, proponuję całkowity zakaz sprowadzania graczy z zagranicy. Jeśli ktoś wymyśli jakiś system kontroli co do sprowadzania invitów niech go zaprezentuje i może nie trzeba będzie wprowadzać tak radykalnych zasad.

Offline IndiaN

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:37:02 »
    Biorąc pod uwagę, że kontrola invitów byłaby niemożliwa przy takiej lidze, proponuję całkowity zakaz sprowadzania graczy z zagranicy. Jeśli ktoś wymyśli jakiś system kontroli co do sprowadzania invitów niech go zaprezentuje i może nie trzeba będzie wprowadzać tak radykalnych zasad.
    Kody kreskowe!

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:37:35 »

Ja bym był za turniejem tylko dla graczy 3pp, najłatwiej skontrolować kto jest a kto nie.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:53:32 »
    Może to dosyć radykalne (nie mniej nadal mniej niż totalne zakazanie graczy spoza Polski), ale może każda drużyna / Pułk przygotowałby listę graczy z zagranicy których chcieliby zapisać. Na tydzień / kilka dni przed startem organizator(zy) spotkałby się z kapitanami zespołów i wspólnie zdecydowali które osoby dopuścić a które nie. Przy czym oczywiście w trakcie trwania ligi byłby zakaz dodawania nowych graczy spoza Polski.

Jednak są różne przypadki. I jest zasadnicza różnica między najemnikami stricte na turniej, a stałymi* graczami danych pułków / drużyn.

* Nie, nie mam zamiaru rozstrzygać który gracz jest "stałym graczem". Sami to ustalcie.

@simskil
    Tu nie trzeba życzyć powodzenia. Wystarczy zostawić animozje na bok, usiąść wspólnie i pogadać. To chyba nie jest takie trudne?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 16:58:23 wysłana przez Kradus »

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 27, 2018, 16:55:32 »
    * Nie, nie mam zamiaru rozstrzygać który gracz jest "stałym graczem". Sami to ustalcie.
    Napisz jeszcze powodzenia. Pisałem ci już ostatnio, że nie grałeś na tej scenie i nie wiesz jak czasami proste sprawy są najtrudniejszymi do zrobienia.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 16:59:24 wysłana przez simskil »