Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 20, 2009, 19:48:21 »
    A może taki Tawern Brawl, tylko że przez sieć?Ja osobiście chciałbym rozwalić kilka kufli na głowach niektórych userów.A w tle leciała by mniej więcej taka muzyka.

http://arthard.wrzuta.pl/audio/4iokPzmY0Wo/ronan_hardiman_-_cry_of_the_celts
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2009, 19:54:01 wysłana przez Kąbiner »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 21, 2009, 17:55:06 »
    Pytanie do bardziej zorientowanych. Czy podczas rozgrywki blokowanie bronią będzie automatyczne czy myszką na "czuja" ? Czy po prostu zależeć to będzie od własnych ustawień w opcjach?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #257 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:33:27 »
    Pytanie do bardziej zorientowanych. Czy podczas rozgrywki blokowanie bronią będzie automatyczne czy myszką na "czuja" ? Czy po prostu zależeć to będzie od własnych ustawień w opcjach?
    Zależeć będzie od ustawień serwera, tj jeśli zakładając serwer Administrator ustawi blokowanie myszą, każdy, kto dołączy się do gry będzie musiał się napocić przy blokowaniu, jeśli Administrator ustawi blokowanie automatyczne, to wiadomo...
    Ciekawe, czy będą Mapy osadzone w nocy, o świcie, zmierzchu, itp. Czy będzie może to zależeć od ustawień, wyboru mapy...

Pozdrawiam!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:38:24 »
    Skoro tak prawisz, to chyba przestawie blokowanie na to z myszką, czas się podszkolić :)

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:42:46 »
    Mam nawet screeny z menu hostingu serwera (by Mat.):
    #1: http://img90.imageshack.us/img90/2079/mb1p.jpg
    #2: http://img81.imageshack.us/img81/402/mb2e.jpg

Co do blokowania myszą - polecam tutorial nr 3 w M&B. Przejść go na najwyższym AI i najwyższej szybkości, obrażeniach itp, to nie lada wyczyn.

Pozdrawiam!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 21, 2009, 19:48:47 »
    Wypowiem się na temat nowego edit mode. Pojawiła się nowa opcja pozwalająca ostawiać pozycje słońca, kolor światła, moc światła przenikajacego przez chmury na gęstości i kolorze mgły kończąc.

Offline arek00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 21, 2009, 23:42:32 »
    Pojawiła się nowa opcja pozwalająca ostawiać pozycje słońca, kolor światła, moc światła przenikajacego przez chmury na gęstości i kolorze mgły kończąc.
    Szok! :D

Nie zaimpelowali jeszcze edycji mapy strategicznej do Edit Mode? Podobno ma być.

Tak btw. Mam nadzieję, że na demie też będzie można pograć online przez LAN czy z ograniczeniami na oficjalnych serwerach.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 22, 2009, 13:44:35 »
    Miałem sen, pikny sen. Posłuchajcie. Załóżcie sobie, że dodatek już wyszed. Ukazał się także mod Radiant Cross 2, z husarią. Deathmatch na otwartej przestrzeni. I nasz przyszły klan rusza. Powolutku zgodnie z taktyką http://www.jest.art.pl/taktyka.html , tuż przed uderzeniem na wrogą piechotę 2 szeregi się łączą jak jest opisane, i idą pędem równą ławą, oponeńci już robią w majtasy, i łamiemy ich szyki, a potem krew i zgrzytanie zębów. To by było coś. Resztę sami sobie dośpiewajcie :)

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 22, 2009, 13:53:19 »
    No ja mam szczerą nadzieję, że bitwy klanów będą się opierały na taktycznym podejściu przeciwnika i na ściśle ustalonej strategii, różne formacje i szyki, a nie na typowej nawalance, gdzie każdy walczy, jak popadnie.

PS: Rzeczywiście miałeś piękny sen Kalpokor :)
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:35:09 »
    No ja mam szczerą nadzieję, że bitwy klanów będą się opierały na taktycznym podejściu przeciwnika i na ściśle ustalonej strategii, różne formacje i szyki, a nie na typowej nawalance, gdzie każdy walczy, jak popadnie.

PS: Rzeczywiście miałeś piękny sen Kalpokor :)

Raczej klan ze słabymi hack&slasherami, a z dobrą strategią rozwali klikaczy ; p

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:14:17 »
    Przyglądam się tym filmikom na youtube i dochodzę do wniosku, że Nordowie, to największe koksy... jak patrze na te ofermy, co zwą się łucznikami konnymi, czy też rycerzami adorującymi walkę na kopie i w jaki prosty sposób dają się okładać, to albo beta trafiła do tych niegrających konno, albo ludzie nie potrafi takimi jednostkami grać. ;x
    Może nie oglądałem wszystkich, ale te, co tu na forum były już polecane nie ukazują tego wspaniałego gameplay'a, o który tak wszyscy się chwalą (no wiecie "zakuty w płytówkę, z łukiem na koniu i nikt nie ma szans, dopóki mu się strzały nie skończą")... Wiem, że inaczej to wygląda, gdy patrzy się na to z boku, ale ludzie takie proste błędy popełniają (np jedzie koniem w tył i strzela, galopuje z lancą na małej przestrzeni i to jeszcze między budynkami, kusznik podczas przeładowania nie chowa się za jakimś obiektem...), że aż ręce opadają. Nieliczni potrafią zrobić w "jajo" przeciwnika i pokazać klasę, ale tylko nieliczni, bo reszta to taka hołota dorównująca AI ze starego Nativa (a może to były boty?), nie obrażając nikogo.
    Cóż, w chwili obecnej mogę sobie tylko gadać i naśmiewać się, ale przypuszczam, że jak będę przygodę z Warbandem zaczynać wcale nie lepszy będę... zresztą czas pokarze... ale kiedy my otrzymamy Warbanda, Amerykanie, a zwłaszcza ta grupa, która otrzymała bete (pewnie klan założą) będzie już miała wszystko "obcykane"... no chyba, że nie będzie możliwości połączyć się z serwerami z innych kontynentów.

Pozdrawiam!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:23:03 »
    Może to tak wygląda, ale weźmy pod uwagę fakt, że w MP postacie mają zbliżone statystyki. Jak zaczynałem strzelać z łuku konno i miałem nową postać to też nie było ciekawie, ale pewnie nie tak źle jak opisujesz. Od jakiegoś czasu importuję tylko postać. Jak bym miał od nowa zaczynać i ta postać miała by się ślimaczyć też bym miał kłopoty. No ale odnosze to do kampani. Pewnie w MP inaczej to wyjdzie...

edit: NIFN, rozumiem, to ja tak nie do końca poprawnie napisałem ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 21:49:00 wysłana przez Kalpokor »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:37:35 »
    Pewnie każdy potrafi wyszukać filmików z multiplayeru, ale proszę tutaj kolejne "nagrania":

- http://www.youtube.com/watch?v=sxyqa5eFpts - jeden z chyba lepszych jakościowo filmików. Prezentuje bitwę pomiędzy Veagirami a Swadianami. W tym filmiku można zobaczyć geniusz Mount&Blade(taktykę) trzeba tylko oglądać do końca! Polecam!:D Kilku kolesi schowało się w szopie i czekało na głupka, który wejdzie do środka:D Jeden schowany za drzwiami, kolejni pochowani gdzieś...

- http://www.youtube.com/watch?v=xeozVnUlBew - oficjalny trailer Warbana, nie będę opisywał bo pewnie większość z Was już go widziała.

- http://www.youtube.com/watch?v=QJzOiptQHz8  - na koniec filmik prezentujący bugi i problemy występujące w becie. Trzeba wziąć jednak pod uwagę, że to tylko BETA:D

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:39:40 »
    Kalopkor -> Nie chodzi mi właściwie o statystyki postaci, a o sposób w jaki ludzie tymi postaciami grają... Nie wiem jak inni, ale bez ciężkiego konia nigdy do miasta bym nie wjeżdżał... baaa w ogóle na koniu do miasta bym nie wjeżdżał, tym bardziej jako łucznik konny. Raz: małe pole do manewru, dwa: pełno zakrętów, trzy: ciasno i łatwo o zatrzymanie, lub podbicie konia... Fakt, ze względu na statystyki nie mamy w 99% skupienia celownika, po napięciu cięciwy, na pełnym galopie, ale z punktu widzenia taktycznego łucznik konny trzyma wszystkich raczej na dystans, a nie spaceruje po mieście, jakby był u siebie (no ok miasto wygląda na khergickie... ale nie w tym rzecz :F ).

EDIT: cod filmiku z bugami: w większości to są stare bugi z poprzednich, jak i aktualnej wersji i jedyny (wg mnie) sposób, by to naprawić, to ustawienie tych niewidzialnych ścianek (stosowanych m.in. do ograniczania pól ruchu, np przed miastem) w ścianach każdego budynku.. ograniczyć wszelkie skosy itp, chyba, ze panowie z TW wymyślą coś bardziej praktycznego, bo jak nie czeka nas nawałnica "wallhacków" itp. ;>

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 21:50:41 wysłana przez NIFN »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:56:04 »
    Wątpię żeby TW pozostawiło takie błędy. Multiplayer stawia przed studiem nowe wyzwanie, znacznie trudniejsze od tego co już widzieliśmy- czyli Mount&Blade. Jednak teraz nad Warbandem pracuje znacznie więcej osób, znacznie lepiej wyszkolonych. Wiedzą dokładnie, że robią hit -dlatego ich zobowiązania wobec  nas i nawet samych siebie są wysokie...