Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99191 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #180 dnia: Lipca 16, 2009, 21:48:31 »
    Ja jestem przeciwny systemowi expa i awansowania. Dlaczego? Bo po krotkim czasie walka bedzie wygladac tak: 20 Swardian Knight vs 20 Huskarls (chyba dobrze napisalem). Wejdzie nowy gracz jako rekrut i coz on zdziala, kamieniami zacznie rzucac?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #181 dnia: Lipca 16, 2009, 21:56:23 »
    Ja jestem przeciwny systemowi expa i awansowania. Dlaczego? Bo po krotkim czasie walka bedzie wygladac tak: 20 Swardian Knight vs 20 Huskarls (chyba dobrze napisalem). Wejdzie nowy gracz jako rekrut i coz on zdziala, kamieniami zacznie rzucac?
    Z drugiej natomiast strony pokonanie takiego huscarla, czy rycerza będzie niezłym wyzwaniem. Oczywiście nie mówimy tu, że każdy tryb rozgrywki posiadać będzie możliwość awansu, kupowania lepszego sprzętu, etc. Po prostu takie małe odskocznie od typowej siekaniny. Jednym może się to podobać, innym nie, wszak nikt nie każe grać we wszystko (np ja do dziś nienawidzę instagib-a w UT, mimo, że to mój ulubiony FPS :P ).

Pozdr.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • XXX
    « Odpowiedź #182 dnia: Lipca 16, 2009, 22:07:29 »
    Nawet w CS:S są serwery RPG z nieograniczonym lvlem. Czyli delikwent może sobie nabić nawet 800 hp z maksymalnym vampire lvl i regenracja zabojcza. Jednak i takiego delikwenta da się zabić, a korzyści to skok paru-parunastu lvli :D
    XXX

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Lipca 16, 2009, 23:36:30 »
    Mogło, by być jak w Dark Messiah MP, to znaczy kolesie grają na mapce powiedzmy godzinę i zabijając innych awansują na następne poziomy,wybierają skille, a gdy server zmienia mapkę muszą nabijać lvle od początku.Jest, to o wiele lepsze rozwiązanie od stałego lvla, bo po 2 miesiącach gry wszyscy będą bogami, a przeciętny noob będzie giną zaraz po respawnie.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Lipca 17, 2009, 01:36:52 »
    Tylko komu wtedy sie bedzie chcialo nabijac levele?

Osobiscie uwazam, ze ten system jest dobry jak gramy survivala, czyli bronimy np zamku przed wrogami, ktorzy atakuja falami, kazda silniejsza od poprzedniej. I tak w przerwach miedzy falami mozemy awansowac, kupowac wyposazenie i najemnikow :D

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #185 dnia: Lipca 17, 2009, 12:15:42 »
    Sądzę że te ataki na zamek falami to nie jest dobry pomysł...W końcu nam chodzi aby siekać ludzi a nie bot'ów...Prawda? Pomysł że np. czerwoni to atakujący ludzie i niebiescy to broniący też ludzie bez żadnych bot'ów jest najlepszy. Ot co.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Lipca 17, 2009, 12:35:40 »
    Oczywiscie masz racje, jednak niekoniecznie musi byc jeden dostepny tryb rozgrywki. NAPEWNO powstana mody pozwalajace na takie survy. Wyprobowane na innych grach :)

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Lipca 17, 2009, 12:56:06 »
    Ja najchętniej zobaczyłbym wielkie bitwy z udziałem setek botów, a wśród nich 5 kapitanów na armie. Wyglądało by to tak na początku wybiera się jaką frakcją maja grac nasi przyjaciele oraz wrogowie, wojsko było by na zasadzie Warrhammera czyli dostaje się przypuśćmy 500 punktów i bierze za nie jednostki ( Huskarl kosztował by np 25 punktów a Rekrut 1 )  i heja na wielka bitwę. Oczywiście gracze wybierali by swoja klasę z frakcji którą grają, a więc nie byłoby konnych kapitanów w Nordyckiej armii.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Lipca 17, 2009, 16:10:09 »

W Dark Messiahu się to sprawdziło, więc czemu nie w Warbandzie?   

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Lipca 17, 2009, 16:24:21 »
    W Dark Messiahu się to sprawdziło, więc czemu nie w Warbandzie?   

Również nie widzę przeszkód. Powiedzmy mecz składałby się z X rund, po których (nie zależnie czy się by wygrało mecz, czy nie) każdy znów zaczynałby od zera.
    Przelicznik doświadczenia musiałby być jakoś zmieniony i jak już wcześniej sugerowano ze względu na to, kto jakby grał (czy zabiał, pomagał, biegał/jeździł z drużyną, czy też należy do drużyny, która rundę wygrała), to tyle doświadczenia by otrzymywał i wraz z nadejściem nowej rundy mógłby zupgrade-ować bohatera oraz zakupić nowy sprzęt.
    Nie mówimy tu o jakimś MMO, przy którym trzeba by było no-lifeować, tylko czystej rozgrywce składającej się z kilku rund, po których jedna drużyna by wygrywała, a druga przegrywała...

Pozdrawiam!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #190 dnia: Lipca 17, 2009, 16:27:04 »
    Ja właśnie apropo tego multiplayer'a to chciałbym aby autorzy rozwiązali to w taki sposób, żeby nie sprowadzić gry do MMO, gdzie Ci którzy nie siedzą tych min. 8 h dziennie nie mają szans. Fajna byłyby systuacja jak rozgrywka zamiast męczyć bawiła i stała się nie jakimś nabijaczem leveli, ale przyjemną i odprężającą grą.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Lipca 17, 2009, 16:36:09 »
    Ja właśnie apropo tego multiplayer'a to chciałbym aby autorzy rozwiązali to w taki sposób, żeby nie sprowadzić gry do MMO, gdzie Ci którzy nie siedzą tych min. 8 h dziennie nie mają szans. Fajna byłyby systuacja jak rozgrywka zamiast męczyć bawiła i stała się nie jakimś nabijaczem leveli, ale przyjemną i odprężającą grą.
    Zapewne tak będzie, w podstawce na pewno nie będzie żadnego systemu levelowania. To, co mu to sobie piszemy to tylko takie... marzenia? Jak narazie planowany jest deathmatch (może coś typu arena w Native), teamdeathmatch (to co widzimy na filmikach) oraz castle siege (czyli nic innego jak oblężenie z udziałem graczy).

Pozdrawiam!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Lipca 17, 2009, 19:40:06 »
    Jednak dobrze by było aby były serwy dla no-life'ów. Wtedy gra byłaby bardziej popularna co się równa z większym zarobkiem a to się równa z różnymi dodatkami.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lipca 18, 2009, 11:57:25 »
    Jednak dobrze by było aby były serwy dla no-life'ów. Wtedy gra byłaby bardziej popularna co się równa z większym zarobkiem a to się równa z różnymi dodatkami.

To, by spaczyło tą piękną grę. 

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lipca 18, 2009, 15:20:18 »
    Ale nikt nie kazałby ci na takich grać.