Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99112 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #165 dnia: Lipca 16, 2009, 12:17:27 »
    Wydaję mi się że tak jak mieczem...Przesuwasz mychę w prawo, lanca idzie w prawo etc.
    Też mi się tak wydaje. Wszak nachyloną lancą w zwykłym Native można odchylić lekko w prawo, do góry i w dół. Tu natomiast wyraźnie widać, że w Warbandzie lanca trzymana będzie nieco wyżej - ponad grzbiet konia a co za tym idzie będzie możliwość przesunięcia lancy w lewo.

Tak przy okazji: Ciekawy byłby tryb rozgrywki z elementami rpg - możliwością awansu po zdobyciu odpowiedniej ilośc doświadczenia (na wzór z Enemy Territory). Powiedzmy, że każdy zaczynałby jako rekrut i poprzez ilość pokonanych przeciwników awansowałby na żołdaka, potem miał możliwość wyboru np na kusznika/piechura etc, aż do rycerza, sierżanta, strzelca (w przypadku swadian).

Inny tryb, który mi się marzy to tzw Tower Defence - gracze wspólnymi siłami broniliby muru zamku przed najeźdźcami. Przeciwnicy "falami" atakowaliby fortece, a z każdą nową falą pojawialiby się z liczniejszą liczbą, czy też silniejszymi jednostkami. Celem komputera byłoby np zniszczenie bramy miasta - podchodziliby i tłuki ją. Po pokonaniu jednej fali istniałaby możliwość kupowania u NPC-ów strzał, bełtów, pancerzy czy też naprawy bramy, najęcia najemnika (sterowano przez komputer) za pieniądze zdobyte za zabicia.

Co jeszcze bym chciał? Capture the Flag (może nie koniecznie flagę - problemy z animacjami, ale np berło, koronę etc) - Akcja rozgrywałaby się na dziedzińcu zamku o zabudowie symetrycznej. Powiedzmy dwie wieże ogrodzone murami, w których znajdowałaby się flaga. Gracze wybieraliby klasę postaci (piechur, kusznik/łucznik), która spełniałaby pewne zadanie: kusznicy/łucznicy obrona, piechota: atak. Celem graczy byłoby wykradnięcie flagi (lub odpowiednika) i dostarczenie do swojej flagi. W przypadku, gdy gracze zabiją niosącego flagę, któryś z nich będzie musiał odnieść ją do swojej "bazy".

Macie też jakieś propozycje, marzenia na temat trybów gry? Przypuszczam, ze deathmatch, teamdeathmatch szybko się znudzi.. ;>

Pozdrawiam!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #166 dnia: Lipca 16, 2009, 12:23:35 »
    A co byście powiedzieli na konkurs łuczniczy, szermierczy, jeździecki(Co byś wolał)? Miejsce akcji to ta łączka od samouczka dla łucznika,dla jeźdźca to ta taka trasa też od samouczka i dla piechura walka z komputerem na max trudności(zaczynałoby się od rekrutów po weteranów)...Wiecie o co chodzi?

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Lipca 16, 2009, 12:34:21 »
    Hm.. odnośnie borni dystansowej pieszej mam pewien pomysł: w m&b gotowe są tarcze dla łuczników, które, w zależności od trafienia przedstawiają dystans i ilość zdobytych punktów (spotkać je można na treningach). Dodać można jakiś skrypt na wiatr, który minimalnie wpływałby na kierunek lotu strzały/bełtu/etc. i można sobie konkurować. Jak dla mnie pomysł całkiem dobry, ale odnośnie jeździectwa to wolałbym coś typu jousting 1 vs 1.

Pozdr.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Lipca 16, 2009, 12:44:37 »
    Albo tory przeszkód dla koni? To by było fajne, szczególnie że wystarczyło by zrobi teksturę przeszkód i tylę, w końcu mamy już możliwości skakania na koniu więc wg mnie to super pomysł.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #169 dnia: Lipca 16, 2009, 13:53:29 »
    A dla mnie byloby fajnie, ze gdyby sie zginelo to kamera mozna by swobodnie sobie sterowac po mapie. W jednym modzie jest tak, ze jak zginiemy to bitwa toczy sie dalej i mozemy ja obserwowac ale niestety kamera mozemy tylko krecic z tego miejsca w ktorym padlismy wiec niekiedy nic nie bylo widac xD

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #170 dnia: Lipca 16, 2009, 15:22:40 »
    A dla mnie byloby fajnie, ze gdyby sie zginelo to kamera mozna by swobodnie sobie sterowac po mapie. W jednym modzie jest tak, ze jak zginiemy to bitwa toczy sie dalej i mozemy ja obserwowac ale niestety kamera mozemy tylko krecic z tego miejsca w ktorym padlismy wiec niekiedy nic nie bylo widac xD
    No chyba że mamy włączony tryb edycji czy jak to się tam zwie.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Lipca 16, 2009, 15:33:19 »
    No chyba że mamy włączony tryb edycji czy jak to się tam zwie.

Jest wiele modów (m.in Western Invaders - hyhyhy ^^), w których możemy przełączać się między postaciami, ale wolnej kamery to narazie nie spotkałem (nie licząc edit mode), ale co to za mulit bez tzw. spectator-ów... mam nadzieję, że twórcy dodadzą taką możliwość (oglądania przed przyłączeniem się itp). Swoją drogą jeśli twórcy nie zrobią - gracze na pewno. Zapewne od razu po premierze zostanie wydany jakiś "Expanded multiplayer", w którym fani dodadzą o wiele więcej opcji i możliwości, niż w podstawce. Wolałbym jednak, aby twórcy pomyśleli i dogodzili każdemu, tym bardziej, że jeszcze mnóstwo czasu zostało do premiery...

Pozdrawiam!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Lipca 16, 2009, 16:55:44 »
    To w takim razie przydałby się jakiś człek, który by napisał do nich.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Lipca 16, 2009, 18:59:52 »
    Tak przy okazji: Ciekawy byłby tryb rozgrywki z elementami rpg - możliwością awansu po zdobyciu odpowiedniej ilośc doświadczenia (na wzór z Enemy Territory). Powiedzmy, że każdy zaczynałby jako rekrut i poprzez ilość pokonanych przeciwników awansowałby na żołdaka, potem miał możliwość wyboru np na kusznika/piechura etc, aż do rycerza, sierżanta, strzelca (w przypadku swadian).

^^
    Podoba mi się.Tylko najpierw trzeba było zrobić gdzieś jakieś konto, logować się za każdym razem jak się w multi wchodzi. Stworzyć postać i tam wybrać czy się jest Swadianinem(?) czy Khergitem. Później przy awansie tak jak mówiłeś, a za zabitych wrogów jeszcze by można kasa dostawać na nowy sprzęt.Myślę że to jednak trochę trudne do zrobienia.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Lipca 16, 2009, 19:17:17 »
    Fajnie by było gdyby zrobili coś na podobieństwo "Capture The Island" w Armie.Byłaby wyspa na której walczą dwie drużyny np Swadi i Vaegirów a ta drużyna która przejmie wszystkie punkty kontrolne(np wsie,zamki)na mapie wygrywa (oczywiście wszystko działo by się z widoku postaci a nie na mapie strategicznej) zaś za kasę zdobytą na fragach i misjach pobocznych można by było kupować sprzęt i żołnierzy (max 5u przypuszczając że było by 30 slotów). Myślicie, że dało, by się tak zrobić?W końcu w Armie jest o wiele lepsza grafika, a gra i tak płynnie chodzi. 

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #175 dnia: Lipca 16, 2009, 19:19:56 »
    Nie wiem na jakiej zasadzie będzie działały mody multiplayerowe, ale gdyby było je można robić tak łatwo jak w singlu, to zrobić to bym mógł nawet ja.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 19:56:41 wysłana przez Mat berserker »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lipca 16, 2009, 19:53:40 »
    Może tak jak w ET? Że mod wykorzystywany w serverze/roomie jest automatycznie pobierany?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #177 dnia: Lipca 16, 2009, 19:55:40 »
    Mam pytanie. Co to co napisałeś ma do dyskusji?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Lipca 16, 2009, 20:39:33 »
    Sądze że nic.
    Mam nadzieję że w tych 6 czy jakoś tak serverach będą jakieś roomy czy podservery bo jak ma grać 32 osób na jednym to wychodzi 192 osoby na 6 serverów a chętnych graczy będzie z 1000 naraz jak nie więcej na jeden server:/

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Lipca 16, 2009, 20:50:15 »
    (...) Mam nadzieję że w tych 6 czy jakoś tak serverach będą jakieś roomy czy podservery bo jak ma grać 32 osób na jednym to wychodzi 192 osoby na 6 serverów a chętnych graczy będzie z 1000 naraz jak nie więcej na jeden server:/
    Wydaje mi się, że każdy będzie mógł postawić serwer nasłuchujący jak i dedykowany, więc to, że będzie oficjalnych 6 serwerów nie powinno być jakimkolwiek utrudnieniem do postawienia tymczasowego serwera na mały, prywatny meczyk (obym miał rację ;x).

(...) Podoba mi się.Tylko najpierw trzeba było zrobić gdzieś jakieś konto, logować się za każdym razem jak się w multi wchodzi. Stworzyć postać i tam wybrać czy się jest Swadianinem(?) czy Khergitem. Później przy awansie tak jak mówiłeś, a za zabitych wrogów jeszcze by można kasa dostawać na nowy sprzęt.Myślę że to jednak trochę trudne do zrobienia.

Na niektórych serwerach np w ET jest tzw "stat save", czyli po wyjściu z gry i ponownym wejściu na serwer mamy tyle doświadczenia, ile wcześniej, czyt. przed wyjściem. Jeśli chodzi o kasę i zakup ekwipunku, to wystarczyłoby dodać kilku NPC-ów, u których można by było kupować wyposażenie (np po zakończeniu rundy i przed rozpoczęciem nowej, w tzw break time - na wzór CS-a).

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 21:11:51 wysłana przez NIFN »