Wydaję mi się że tak jak mieczem...Przesuwasz mychę w prawo, lanca idzie w prawo etc.
Też mi się tak wydaje. Wszak nachyloną lancą w zwykłym Native można odchylić lekko w prawo, do góry i w dół. Tu natomiast wyraźnie widać, że w Warbandzie lanca trzymana będzie nieco wyżej - ponad grzbiet konia a co za tym idzie będzie możliwość przesunięcia lancy w lewo.
Tak przy okazji: Ciekawy byłby tryb rozgrywki z elementami rpg - możliwością awansu po zdobyciu odpowiedniej ilośc doświadczenia (na wzór z Enemy Territory). Powiedzmy, że każdy zaczynałby jako rekrut i poprzez ilość pokonanych przeciwników awansowałby na żołdaka, potem miał możliwość wyboru np na kusznika/piechura etc, aż do rycerza, sierżanta, strzelca (w przypadku swadian).
Inny tryb, który mi się marzy to tzw Tower Defence - gracze wspólnymi siłami broniliby muru zamku przed najeźdźcami. Przeciwnicy "falami" atakowaliby fortece, a z każdą nową falą pojawialiby się z liczniejszą liczbą, czy też silniejszymi jednostkami. Celem komputera byłoby np zniszczenie bramy miasta - podchodziliby i tłuki ją. Po pokonaniu jednej fali istniałaby możliwość kupowania u NPC-ów strzał, bełtów, pancerzy czy też naprawy bramy, najęcia najemnika (sterowano przez komputer) za pieniądze zdobyte za zabicia.
Co jeszcze bym chciał? Capture the Flag (może nie koniecznie flagę - problemy z animacjami, ale np berło, koronę etc) - Akcja rozgrywałaby się na dziedzińcu zamku o zabudowie symetrycznej. Powiedzmy dwie wieże ogrodzone murami, w których znajdowałaby się flaga. Gracze wybieraliby klasę postaci (piechur, kusznik/łucznik), która spełniałaby pewne zadanie: kusznicy/łucznicy obrona, piechota: atak. Celem graczy byłoby wykradnięcie flagi (lub odpowiednika) i dostarczenie do swojej flagi. W przypadku, gdy gracze zabiją niosącego flagę, któryś z nich będzie musiał odnieść ją do swojej "bazy".
Macie też jakieś propozycje, marzenia na temat trybów gry? Przypuszczam, ze deathmatch, teamdeathmatch szybko się znudzi.. ;>
Pozdrawiam!