Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99220 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #120 dnia: Lipca 14, 2009, 14:59:03 »
    Ja tam jestem przeciwny granicy postowej, powód? Ja mimo że jestem jednym z userów posiadających najwięcej postów ostatnio w M&B biegam tylko z karem z lunetą. Do klanu powinno się przyjmowac zaufanych i znanych ludzi którzy wiedzą jak się zachować (i oczywiście wiedzą że uderza się ostrzem a nie rękojeścią).

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #121 dnia: Lipca 14, 2009, 15:15:33 »
    (...) Swoją drogą NIFN może się skumamy i będziemy takie "Hired Blade'sy" :) Kto więcej zapłaci to z nim będziemy walczyć.
    Nie ma problemu. Ja tam wole grać z ludźmi, z którymi mam jakiś kontakt, niż jeżeli z obcymi, lub obcokrajowcami którzy non-stop spamują tekstami typu "noob", "gay"...
    Jak wyjdzie Warband wtedy będzie można "gdybać" ;>

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 15:25:16 wysłana przez NIFN »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #122 dnia: Lipca 14, 2009, 15:32:13 »
     Ok. Jeśli już ustaliliśmy, że klan najprawdopodobniej będzie, to może zaczniemy zdradzać, jak byśmy byli uzbrojeni? Np. ja wybrałbym na 100% dobry łuk i strzały, a do tego dwa opcjonalne komplety. Albo połtoraręczniaka i tarczę, albo dwuręczny miecz i sztylet/falcjonę. Ktoś ma jakieś propozycje?

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #123 dnia: Lipca 14, 2009, 15:39:30 »
    Dajcie mi łuk + strzały a do tego półtorareczny i tarcze to bede wymiatal :)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #124 dnia: Lipca 14, 2009, 15:52:04 »
    Ok. Jeśli już ustaliliśmy, że klan najprawdopodobniej będzie, to może zaczniemy zdradzać, jak byśmy byli uzbrojeni? Np. ja wybrałbym na 100% dobry łuk i strzały, a do tego dwa opcjonalne komplety. Albo połtoraręczniaka i tarczę, albo dwuręczny miecz i sztylet/falcjonę. Ktoś ma jakieś propozycje?

Z tego, co widziałem na filmikach i wyczytałem w zapowiedziach, to tryb multi wyglądać będzie mniej-więcej tak:
    1. Łączymy się z serwerem
    2. Dołączamy do gry
    3. Wybieramy frakcję (Nord, Rhodock, Vaegir, Swadian, Khergit...)
    4. Wybieramy jednostkę, w zależności od wybranej frakcji (man at arms, crossbowman, bowman, mounted bowman, etc)
    5. Tłuczemy się, aż na jednej mapie, aż zostanie co najmniej jedna jednostka z danej frakcji.

Oczywiście wolałbym sam wybrać sprzęt dla swojego wojaka, ale jak będzie ostatecznie, to dowiemy się nieco później ;x

Pozdr.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 16:11:08 wysłana przez NIFN »

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #125 dnia: Lipca 14, 2009, 18:25:51 »
    Czy ja dobrze rozumiem, że skill w mount blade jest proporcjonalny do ilości postów? o.O

Czas spamować, aż w końcu sam będę zdobywał miasta!

Wiesz...Zwykle ci co mają dużo postów siedzą już w tej branży dość długo, więc mogli wyćwiczyć skilla. Ale w sumie ilość postów nie ma znaczenia.

Spójrz na moją datę rejestracji ; d A w M&B grałem jakieś 2 miesiące przed tą datą.

Co do broni. Ja mam nadzieję, że nie dostaniemy kamieni czy czegoś na start. I że nie będziemy się bili mając skill 100~~ w broni. Bo wtedy to ja toporków i dzid nie chce ; d 300-350 byłoby idealnie.
    XXX

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #126 dnia: Lipca 14, 2009, 19:38:07 »
    Jeśli NIFN ma rację to wtedy będziemy się lać jednostkami jakiejś tam frakcji. A wtedy, aby był klan to musielibyśmy się zdecydować jaką frakcją gramy. Może jakaś ankieta czy cuś jak zrobimy klan?

PS.Jakbym się załapał do klanu to zawsze mogę cuś popracować nad forum.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #127 dnia: Lipca 14, 2009, 22:14:39 »
    Zalezy na jakie bitwy. W polu Swardia lub ew. Khergici zas na zamki najlepsi beda Nordowie lub ew. Rhedocy.

Bo w polu piechota vs konni to raczej konni wygraja, z AI da sie wygrac ale z ludzmi juz nie tak prosto bedzie.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Lipca 14, 2009, 22:34:20 »
    :) Jak to nie, ubiorę płytówkę, duża tarcza i bękart + toporki, schowam się za dużym kamieniem lub drzewem :) nie no fakt toż to nie komputer, ale zakładając że nie był by to łucznik konny to da radę

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #129 dnia: Lipca 14, 2009, 22:40:11 »
     Ja mówię, że najlepiej, aby nasz klan był Swadią/Vaegirami. Najbardziej uniwersalne frakcje.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #130 dnia: Lipca 14, 2009, 23:24:02 »
    A ja jestem za nordami. Jak byśmy dostawali tarczę to konny może possać pałę. Nie ma nic prostszego niż uniknięcie jednego jeźdca i pierdzielnięcie mu toporem w twarz lub plecy.
    XXX

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Lipca 15, 2009, 00:25:32 »
    Aexalven jesteś osoba podobną do mnie jeżeli chodzi o styl walki. Na co komu koń? Co do hierarchii klanu, to ten pomysł nie jest zbyt mądry, osobiście nie mam nawet 100 postów a potrafię świetnie walczyć dwuręcznym toporem ale co po moich umiejętnościach jak mam bardzo mało postów  -_-

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #132 dnia: Lipca 15, 2009, 01:23:35 »
    No nie, bez tarczy na jeźdzca bym się nie rzucał, może mieć łuk, kusze, cokolwiek i raczej pograne, chyba, że dostanę toporki do rzucania i zabiję konia ;)
    XXX

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #133 dnia: Lipca 15, 2009, 08:12:09 »
    Kto powiedział, że piechota nie ma szans z kawalerią? Nawet nie trzeba mieć tarczy;) Wystarczy się odsunąć w bok przed szarżą i je... go w zakuty łeb z topora:)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lipca 15, 2009, 09:12:12 »
    Kto powiedział, że piechota nie ma szans z kawalerią? Nawet nie trzeba mieć tarczy;) Wystarczy się odsunąć w bok przed szarżą i je... go w zakuty łeb z topora:)
    najlepiej tak jak w Braveheart