Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 63167 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #180 dnia: Maja 16, 2018, 16:28:00 »
    Miałem go zgłosić 3 dni temu ale przez cały czas nie mogłem złapać Zahariego gdy był online aby zgłosić Retamara. Retamar odszedł z grupy repry 3 razy i 3 razy wrócił i nie 2 dni temu. Ani ja ani on nie mieliśmy pojęcia o tym że będzie mógł lub chciał grać więc nie ma tu mowy o zgłoszeniu wcześniej i powiedzeniu że dopiero będzie się pojawiał na meczach od połowy maja. Ogarniasz, że po prostu stwierdził że nie ma czasu i nie będzie grał? Rozmawiałem z nim 3 dni temu czy jednak nie chciałby zagrać powiedział że tak może zagrać. Co nie zmienia faktu, że nie widzę problemu aby został dopisany.
    Jak nie 2 dni temu skoro widzę, że ostatnio dołączył 14 maja XD, a i swoją drogą chcesz tak CAŁKIEM PRZYPADKIEM, w drugim tygodniu turnieju, zgłosić członka reprezentacji Hiszpanii w NWWC do swojego składu? W dodatku nie zgłosiłeś go wcześniej bo "nie miał czasu" dlatego ciągle grał na pw. A i opuścił grupę 24 kwietnia, czyli jak trwały zapisy o czym wiedziałeś. Czy stwierdziłeś, że skoro graczy zagranicznych powinno się zgłaszać wcześniej, to go nie zgłosisz, bo skoro teraz nie ma czasu to nie będzie go miał? W dodatku to może zrobić każdy: https://imgur.com/eny59YN

(click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #181 dnia: Maja 16, 2018, 16:33:19 »
    No normalnie nie 2 dni temu **  jak gość mi mówi że nie chce grać bo nie ma czasu to gówno mnie to obchodzi w co on gra i ile. Retamar napisał NIE ZGŁASZAJ MNIE BO NIE MAM CZASU I NIE BĘDĘ GRAŁ to ja go ** zgłosze bo może zagra za miesiąc -_-

Właściwie to już powinieneś dostać pkt. Ostanie ostrzeżenie, opanuj się chłopcze. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2018, 16:57:21 wysłana przez Kradus »

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Maja 16, 2018, 16:37:11 »
    **
    Proszę panować nad językiem na forum, prowadźmy dyskusje na jakimś poziomie. I skoro nie chciał grać to czemu teraz się sapiesz, że chce. Niestety podjął decyzje. Rozumiem, że chcesz go mieć w składzie, no bo jednak repra Hiszpańska, ale zrozum, że to są mistrzostwa Polski, a o zapisach obcokrajowców mowa była dawno temu i było to omawiane.

Ocenzurowałem cytat. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2018, 16:58:56 wysłana przez Kradus »

(click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Maja 16, 2018, 16:45:42 »
    Nie chciał grać a teraz chce grać więc czemu ktoś ma mu tego zabraniać? O obcokrajowcach była już mowa i z tego co mi napisał pan Zahari to Retamar nie może grać tylko dlatego że były jakieś kontrowersje z innymi obcokrajowcami.  Nigdzie nie jest napisane że NIE mogę dodać gracza z zagranicy w trakcie trwania mistrzostw a właśnie to bym chciał zrobić lecz po raz kolejny nie moge bo nie wiadomo co się stało. Z Movmentem była spina o jego ID lecz tak czy owak pozwolono mu grać. Z Retamarem tego nie ma lecz mimo to nie może zagrać.

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Maja 16, 2018, 16:52:37 »
    Nie chciał grać a teraz chce grać więc czemu ktoś ma mu tego zabraniać? O obcokrajowcach była już mowa i z tego co mi napisał pan Zahari to Retamar nie może grać tylko dlatego że były jakieś kontrowersje z innymi obcokrajowcami.  Nigdzie nie jest napisane że NIE mogę dodać gracza z zagranicy w trakcie trwania mistrzostw a właśnie to bym chciał zrobić lecz po raz kolejny nie moge bo nie wiadomo co się stało. Z Movmentem była spina o jego ID lecz tak czy owak pozwolono mu grać. Z Retamarem tego nie ma lecz mimo to nie może zagrać.
    A czy ty w ogóle dałeś jakiekolwiek dowody, że on grał u was wcześniej? Poza tymi screenami z grupy?

(click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Maja 16, 2018, 16:55:10 »
    Hymm nie? Co nie zmienia faktu, że prośba o wpisanie retamara do składu została odrzucona dlatego że były jakieś kontrowersje z innymi obcokrajowcami a nie z powodu braku dowodów na jego wcześniejszą gre.

Jak by co moge dać administracji dodatkowe dowody na jego pobyt w III korpusie ale to na priv.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2018, 17:00:28 wysłana przez 1AKO »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #186 dnia: Maja 16, 2018, 17:18:01 »
    Proszę, wysyłaj dowody.

Reguły mówią jasno, że administracja decyduje, który gracz zagraniczny gra. I jest tak właśnie po to, by takie cwaniaczki nie szukały kruczków, wykorzystując je oszukiwania.

Podsumujmy: do grupy Steam dołączył gracz. Pod koniec marca, staż bardzo krótki, po drodze odchodził i prowadził inny pułk, nie był więc waszym członkiem. Czepiasz się za to Movementa, a nie zauważasz, że 12pp straciło innego zagranicznego, mimo że dowody mieli mocniejsze, niż Ty.

Na wypadek, gdybyś nie zrozumiał: gracze zagraniczni są zakazani. Rozumiemy jednak, że niektóre pułki mają na stałe gości spoza Polski, więc nie zabraniamy grać takim corowym graczom. Nadzorujemy cały proces, by nikt nie robił, jak Ty teraz. A teraz interpretujesz sobie tę regułę na zasadzie, ze masz prawo (i wręcz się bezczelnie domagasz) wpisać sobie każdego merca, wystarczy, że dołączy do grupy Steam. Otóż nie, nie możesz.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #187 dnia: Maja 16, 2018, 17:20:42 »
    Kurła, rok temu to była lepsza drama.

PS: Ako, podobno jesteś archeologiem?  Jeśli to prawda to wez tam wykop temat dyskusyjny z ostatnich mistrzostw, może się czegoś z niego nauczysz.

Głupia prowokacja i nie na temat. Na razie upomnienie, potem będą ostrzeżenia. // Dyktator
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2018, 17:25:00 wysłana przez Dyktator »

(click to show/hide)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #188 dnia: Maja 16, 2018, 17:41:10 »
    No normalnie nie 2 dni temu jak gość mi mówi że nie chce grać bo nie ma czasu to gówno mnie to obchodzi w co on gra i ile. Retamar napisał NIE ZGŁASZAJ MNIE BO NIE MAM CZASU I NIE BĘDĘ GRAŁ to ja go zgłosze bo może zagra za miesiąc -_-
    Nie chce grać więc go zgłosisz, brawo.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2018, 17:51:35 wysłana przez NATjonal »

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #189 dnia: Maja 16, 2018, 17:41:14 »
    Poza tym, te zaproszenia do grupy III korpusu czy grupy 9kpg dostawał dosłownie każdy na liście znajomych AKO. Równie dobrze, gdybyś miał tylko Tiberiasa w znajomych, to też byś go zgłosił teraz do ,,naszych'' Mistrzostw.
    Jeść białych ludzi!

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik

(click to show/hide)

Offline GuarD

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #191 dnia: Maja 16, 2018, 20:12:49 »
    Proszę, wysyłaj dowody.

Reguły mówią jasno, że administracja decyduje, który gracz zagraniczny gra. I jest tak właśnie po to, by takie cwaniaczki nie szukały kruczków, wykorzystując je oszukiwania.

Podsumujmy: do grupy Steam dołączył gracz. Pod koniec marca, staż bardzo krótki, po drodze odchodził i prowadził inny pułk, nie był więc waszym członkiem. Czepiasz się za to Movementa, a nie zauważasz, że 12pp straciło innego zagranicznego, mimo że dowody mieli mocniejsze, niż Ty.

Na wypadek, gdybyś nie zrozumiał: gracze zagraniczni są zakazani. Rozumiemy jednak, że niektóre pułki mają na stałe gości spoza Polski, więc nie zabraniamy grać takim corowym graczom. Nadzorujemy cały proces, by nikt nie robił, jak Ty teraz. A teraz interpretujesz sobie tę regułę na zasadzie, ze masz prawo (i wręcz się bezczelnie domagasz) wpisać sobie każdego merca, wystarczy, że dołączy do grupy Steam. Otóż nie, nie możesz.

Może dodajcie do regulaminu że np. będą x miesięcy/lat dany gracz musi być by grał TU xD

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #192 dnia: Maja 16, 2018, 20:38:48 »
    Może dodajcie do regulaminu że np. będą x miesięcy/lat dany gracz musi być by grał TU xD

Pisałem wyżej, że specjalnie zapisy są sformułowane tak, a nie inaczej. Każdy przypadek jest indywidualny. Wszelkie inne zapisy dałyby furtki do oszustw. Ustalilibyśmy, że wymóg to rok członkostwa w danym pułku? Poszkodowani byliby gracze, którzy grają gdzieś 10 miesięcy, ale regularnie przez cały ten czas, a zmuszeni bylibyśmy przyjąć garczy, którzy dołączyli do grupy Steam rok temu, ale po drodze grali i tak tylko w innych pułkach. Nie można dać się ogłupić, a administracja jest wlaśnie od tego, by decydować i rozstrzygać trudne sytuacje.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2018, 20:40:08 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Michals

• Użytkownik
    • Piwa: -12
    • Żyje tylko dla zabawy i śmiechu
    « Odpowiedź #193 dnia: Maja 17, 2018, 10:48:58 »
    Szykuje się powtórka z poprzedniej edycji MP.Panie ako, invici tacy jak Retamar, Tiberias Fwuffy, Golden itp. Są po pierwsze top graczami swoich państw, po drugie te same osoby należą do repry swoich państw na NWWC, po trzecie oni są o 80% lepsi od całego III-korpusu i wszystkich polskich pułków, czyli tacy invici mieliby od cholerę roboty by wykerować was nawet na najprostszych gf'ach i po czwarte te osoby należą do innych regimentów są w teamach gfowych są jeszcze wpisane na inne ważniejsze niż MP turnieje, które odbywają się zazwyczaj w weekendy.Reasumując ako skończ z błaganiem administracji o wpisanie retamara do rostera III-korpusu, bo to nie ma sensu i tylko się zbłaźnisz, jak się okaże że on mógłby was za bardzo kerować.

P.S poprawioną wersje wyśle jak wrócę do domu
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2018, 10:54:22 wysłana przez Michals »
    Żyje tylko dla zabawy i śmiechu

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #194 dnia: Maja 17, 2018, 11:16:49 »
    Szykuje się powtórka z poprzedniej edycji MP.Panie ako, invici tacy jak Retamar, Tiberias Fwuffy, Golden itp. Są po pierwsze top graczami swoich państw, po drugie te same osoby należą do repry swoich państw na NWWC, po trzecie oni są o 80% lepsi od całego III-korpusu i wszystkich polskich pułków, czyli tacy invici mieliby od cholerę roboty by wykerować was nawet na najprostszych gf'ach i po czwarte te osoby należą do innych regimentów są w teamach gfowych są jeszcze wpisane na inne ważniejsze niż MP turnieje, które odbywają się zazwyczaj w weekendy.Reasumując ako skończ z błaganiem administracji o wpisanie retamara do rostera III-korpusu, bo to nie ma sensu i tylko się zbłaźnisz, jak się okaże że on mógłby was za bardzo kerować.

P.S poprawioną wersje wyśle jak wrócę do domu

Mam wrażenie, że napisałeś tego posta byleby był. Czy ja coś źle zrozumiałem? To, że gościu jest taki dobry i uczestniczy w innych wydarzeniach międzynarodowych jest równoznaczne z odrzuceniem jego uczestnictwa w Mistrzostwach? Jak macie do tego problemy to mogliście zablokować wszystkie kandydatury zagraniczne, przecież to Mistrzostwa Polski... nie?

czyli tacy invici mieliby od cholerę roboty by wykerować was nawet na najprostszych gf'ach i po czwarte te osoby należą do innych regimentów są w teamach gfowych są jeszcze wpisane na inne ważniejsze niż MP turnieje, które odbywają się zazwyczaj w weekendy

Przytaczam cytat.

Kolejną kwestią jest to, że chcąc, nie chcąc III Korpus jest na drugim miejscu, więc nie przesadzajmy z tym kierowaniem gry przez zagranicznych. Wursti też jest międzynarodowy o ile wiem, a czy jego wyniki jakoś przewyższają innych? Nie. Nie popadajmy w skrajności - albo bawicie się w coś normalnego i dajecie grać gościowi, albo robicie drugą paraolimpiadę Montora.

Edycja: Oczywiście jeśli gościa faktycznie w III Korpusie nigdy nie było i jest tutaj tylko po to by sobie poklikać w III to go nie dopuszczać do gry, bo chyba tak to prostuje regulamin.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2018, 11:24:09 wysłana przez Hawriił »
    (click to show/hide)