Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge: Powstanie Chmielnickiego-seria eventów  (Przeczytany 7326 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Odp: The Deluge: Powstanie Chmielnickiego-seria eventów
    « Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 12, 2018, 20:46:08 »
    Rozumiem, że już wcześniej dyskusja zeszła z tematu eventu na poziom klanów, ale żeby wejść w ten wątek i jedyne co napisać to (naprawdę nieudolna) próba wbicia szpilki w kogoś? XD

Pierwszy event, jest zorganizowany tylko dla naszej społeczności.

Co prawda Żółte Wody to była ledwie kropla i dopiero zalążek Powstania, ale i tak czy angaż tylko polskich klanów nie okaże się pomysłem na zbyt małą skalę do osiągnięcia swego rodzaju odpowiedniego rozmachu i efektowności? EDIT: Chyba, że sprawą nadrzędną jest "test" organizacji i samego pomysłu, wtedy to w pełni zrozumiałe, mimo, że na taką okazję lepsza jest duża liczba ludzi niż kameralne starcie :/
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2018, 21:00:46 wysłana przez Dawar »

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 12, 2018, 21:19:06 »
    Za Niebieskie Pasy masz like'a, bo te kilka lat temu spora część serwera z Gothica tam siedziała.

A wracając do meritum tematu - mam wrażenie, że jeśli Adamek nie dostanie dowódcy to będą odpierdalać na evencie i sprawiać problemy swojemu dowódcy głównemu. Teza potwierdzona czy obalona?

Obalona - nie popłaczę się jeśli nie dostane tego dowódcy (nie jet dla mnie aż tak istotny) ale do rozkazów przełożonego to się dostosuje - a wracając Ganczo nie wiem jakim prawem twierdzisz że w ChM to same dzieciaczki jak nigdy nie byłeś u na na ts-e ....

Bo Adamek wielkim dowódcą był...
    A co ma ilość godzin do dowodzenia?  Można mieć 200h i być dobrym dowódcą a można mieć (tak jak adamek) 3k godzin i być drewnianym dowódcą.

Wiesz nie tyle co ilość godzin co styczność z meczami i eventami na modzie oraz samym dowództwem - a ilość godzin to ułatwia bo wie się że kawaleria kozacka na ottomańską to jednak słaby pomył
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2018, 21:22:23 wysłana przez Adamek321 »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 12, 2018, 21:24:05 »
    Dwa posty z rzędu to słaby pomysł, serio. Nie muszę wchodzić do was na TSa, wystarczy ze napatrzyłem się na to co robicie na serwerach perło. Nie powinien dowodzić człowiek, który DLA HEHE BEKI blokuje most po czym slayuje innego admina eh

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 12, 2018, 21:28:25 »
    Możecie już przestać? Tak trochę zaśmiecacie wątek...

(click to show/hide)

Offline Adamek321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 12, 2018, 21:32:09 »

Przepraszam ale pan Ganczo pakuje się wszędzie gdzie może - a blokowałem ten most żeby troszkę po wkurzać new wara :) (mógł napisać żebym mu utorował drogę ale po co - lepiej sleyować.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 12, 2018, 21:40:17 »
    Tylko troszeczkę, ale Deluge już taki jest. Co do dowódców to może kontrolnie po prostu wy to weźcie na siebie? W sensie ty i Wucet, cokolwiek. Szukanie dowódcy na tawernie w stylu KTO SIĘ ZGŁOSI BĘDZIE ROZPATRZONY może sie źle skończyć

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Adamek321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 12, 2018, 22:32:20 »
    Tylko troszeczkę, ale Deluge już taki jest. Co do dowódców to może kontrolnie po prostu wy to weźcie na siebie? W sensie ty i Wucet, cokolwiek. Szukanie dowódcy na tawernie w stylu KTO SIĘ ZGŁOSI BĘDZIE ROZPATRZONY może sie źle skończyć

Popieram - na początku myślałem że tak zrobicie a kiedy zobaczyłem że kogoś szukacie to się zgłosiłem bo niby czemu nie (radzę wam dopiero na kolejnych dowódców szukać )

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 15, 2018, 00:10:26 »
    1. Nazwa klanu. HITMEN
    2. Średnia ilość osób. 8 wzwyż
    3. Preferowane frakcje i jednostki. Frakcja obojętnie. Kawaleria dowolna.
    4. Jednostki którymi wolelibyście nie grać. ---
    5. Czy jesteście gotowi wystawiać od czasu do czasu skład artylerzystów? Raczej nie.
    6. Kontakt do oficera/oficerów. https://steamcommunity.com/profiles/76561198015981675
    7. Banner używany w grze.
    (click to show/hide)

Offline New_war

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    « Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 15, 2018, 00:37:07 »
    1. Nazwa klanu. HITMEN
    2. Średnia ilość osób. 8 wzwyż
    3. Preferowane frakcje i jednostki. Frakcja obojętnie. Kawaleria dowolna.
    4. Jednostki którymi wolelibyście nie grać. ---
    5. Czy jesteście gotowi wystawiać od czasu do czasu skład artylerzystów? Raczej nie.
    6. Kontakt do oficera/oficerów. https://steamcommunity.com/profiles/76561198015981675
    7. Banner używany w grze.
    (click to show/hide)

Podanie zaakceptowane.

Offline Kubus002

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 17, 2018, 23:08:12 »
    Jeżeli nie wybraliście jeszcze dowódcy dla Rzeczpospolitej to ja przedstawiam swoją kandydaturę :D Było by fajnie gdybyście pozytywnie rozważyli mój wniosek ;)

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 24, 2018, 14:17:55 »
    Jeżeli nie wybraliście jeszcze dowódcy dla Rzeczpospolitej to ja przedstawiam swoją kandydaturę :D Było by fajnie gdybyście pozytywnie rozważyli mój wniosek ;)
    Ja również. ;)
    Jeśli nikt się nie zgłosi to wyrażam chęć dowodzenia jedną z frakcji.

Co do mojego podania to odpadam bo nie mam czasu akurat w ten dzień ale chciałem tylko przypomnieć, że zostawiliście to bez odpowiedzi :)

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline New_war

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    « Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 24, 2018, 15:19:16 »
    Co do mojego podania to odpadam bo nie mam czasu akurat w ten dzień ale chciałem tylko przypomnieć, że zostawiliście to bez odpowiedzi :)

Dzięki za przypomnienie! Dzisiaj się za to zabiorę :)

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 26, 2018, 22:02:57 »
    BITWA: Nad Żółtymi Wodami

29 kwietnia AD 2018

Rzeczpospolita Obojga Narodów

VS

Chanat Krymski   +

Kozacy

Wprowadzenie

W kwietniu Roku Pańskiego 1648 na Ukrainie rozpoczął się bunt przeciwko Rzeczpospolitej. Na wieść o tym Hetman Wielki Koronny Mikołaj Potocki wyruszył wraz ze swoją kilkutysięczną armią z Czerkas, by pogromić rebelię. Potocki podzielił w tym celu swoje wojska na trzy części: Pierwszą największą grupę, którą miał zatrzymał przy sobie pozostawił z tyłu. Pozostałe dwie wysłał przeciwko kozacko-tatarskim siłom. Jedną z grup dowodził jego24-letni syn- Stefan oraz Rotmistrz husarski Stefan Czarniecki. Ich siły składały się przede wszystkim z dragonii, husarii oraz Pancernych. Wspierali ich również Kozacy Rejestrowi oraz nieliczny oddział niemieckiej piechoty. Między 27, a 29 kwietnia wojska Stefana przybyły do miejscowości Żółte Wody. Tam rozstawiono wszystkie tabory, okopano się i czekano na wroga. Już 29 kwietnia kozacko-tatarskie oddziały zaczęły nękać wysunięte do przodu polskie jednostki. W kolejnych dniach dochodziło do kolejnych starć sił polskich zarówno z wojskami Chmielnickiego jak i Tuhaj-Beja. W międzyczasie Kozacy rejestrowi zdradzili Polaków i przeszli na stronę wroga. Ostatecznie bitwa zakończyła się klęską wojsk Rzeczpospolitej. W nocy z 15 na 16 maja siły tatarskie zaatakowały wycofujące się do Kryłowa polskie oddziały. 16 maja nastąpił ostateczny szturm sił tatarsko-kozackich na tabory. Do niewoli zostało wziętych około 300 polskich żołnierzy, w tym sam Stefan Potocki, który w wyniku odniesionych ran umiera trzy dni później.

Z racji tego, że chcielibyśmy powrócić do tamtych czasów i upamiętnić tę bitwę postanowiliśmy zrekonstruować jej najważniejsze wydarzenia. Tak więc potyczka będzie dzielić się na trzy części:

Część I
    (click to show/hide)

Część II
    (click to show/hide)

Część III
    (click to show/hide)

Ustawienia serwera
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2018, 23:00:26 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline Kubus002

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 27, 2018, 11:15:20 »
    Crabatsy w liczbie 40 się zapisali na event na taleworlds, trzeba by ich uwzględnić. Chcą się podzielić na piechotę liniową w liczbie 25 i lekką piechotę w liczbie 15. Proponowałbym ich wrzucić do kozaków.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 27, 2018, 19:38:23 »
     Po zapoznaniu się z trybami gry, w którym między innymi jest poroniona dominacja i przedyskutowaniu zaistniałej sytuacji z resztą zespołu, wypisuje nasz team.