Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PLK I]Wątek dyskusyjny.  (Przeczytany 4897 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IndiaN

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    Odp: Wątek dyskusyjny.
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 03, 2018, 11:28:28 »
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 03, 2018, 11:38:21 »
    Po 1 Moontoor sprawuje tam faktyczną władzę(w tej radzie ofc) Filsonowi jest obojętny on chce po prostu zjechać wszystkich bo wie ,że wygra. 2RDS widać ,że nie chce im się w to bawić ale zostali zaproszeni to przyszli i zostali "wplątani" w tą całą radę. 7ph chce podobnie jak Filson, i oczywiście trzymają stronę Moontoora bo to jeden korpus.
    Po 2 Wszystko jest na Moontoora gdyż tylko on z tej rady się udziel na dziale turnieju
    Po 3 odrzucenie GacPB, 12pp, czy 1PS-L było nieuzasadnione w jakikolwiek logiczny sposób (Ci to tylko teamem są, ci mają invite'ów a nie skład, a ci to niestabilną sytuację mają).

Nie szkalować 10ph bo wygrali z 13ph 10:0 ! Ave VIe
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2018, 11:39:41 wysłana przez JonSnow|JanŚnieg »
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 03, 2018, 11:46:22 »
    Czegoś nie rozumiesz. Mowie o 10ph jako grupie osob, nie klanie. Nie chce mi sie wymieniac nickow, ktore wszyscy znaja. Chodzi o to ze nie mozemy startowac jako GacPB, nie mozemy zagrac jako gracze 12pp ani cokolwiek innego. Jestesmy blokowani nie przez zasady tylko przez widzimisie monitora i to jest fakt, ktory kazdy widzi :)

Sam jestem za zmianą nazwy turnieju na bardziej neutralną, ale też trzeba jedno przyznać - nie przyjęto GacPB ze względu na niestabilność, czy jak to tam uargumentowano. No i co? Zapisy jeszcze nie dobiegły końca, a GacPB już nie istnieje, o ile się nie mylę. Teraz jest 14pk, które też składu identycznego nie ma. A cały czas mowa jest w ogóle o 10ph, które nie istnieje już oficjalnie od dłuższego czasu (i również miało jeszcze inny skład). Zasady zasadami, ale jak już Moontoor i jego rada robią kameralny, zamknięty turniej, gdzie bardzo im zależy, by nitk się nie rozpadł w trakcie ani ich nie strollował, to trudno się dziwić, że odrzucono wasze pierwotne podanie.

Sądzę, że byłoby wam łatwo się z nimi dogadać po tym odrzuceniu, by was jednak przyjęli, gdybyś (chyba głównie Ty, ale też nie obserwuję tego regularnie, by mieć pewność) Ganczo nie pokazywał im na każdym kroku, jak to nimi gardzicie i jacy to dobrzy jesteście (tylko uważajcie, żeby syndrom 16pp się nie włączył). Bo z takiej postawy wręcz emanuje pewność, że wolno wam wszystko. A takim najbliżej do strollowania turnieju, szczególnie, gdy uważają go za nieistotny i bez większej wagi (no a taka będzie ta liga najwidoczniej).

Z drugiej strony nie kupuję argumentów Moontoora, ilekroć tylko mówi, że tej ligi nie może wygrać pułk, który się rozwiaże chwilę potem i który został specjalnie na turniej powołany. Przecież nie dla wygrywania, a dla pobudzenia sceny powstała ta liga. W takim razie wszyscy powinni zabegać o jak najwiećej uczestników, bo inaczej robi się kółko wzajemnej adoracji, które dzieli scenę, zamiast ją pobudzać.

Poza tym naprawdę - wciąż możecie się dogadać. Wystarczy tylko trochę ludzkiej empatii ... A na ostudzenie emocji przypomnę, że odbędą się jescze mistrzostwa Polski na NW (być może nawet kawaleryjskie), gdzie już każdy będzie dopuszczony.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 03, 2018, 12:15:09 »
    Oferuję półprofesjonalne usługi mediatorskie. Mam obszerną wiedzę w zakresie erystyki i kilka GODZIN doświadczenia (miesiąc temu przeczytałem książkę Beaty Witkowskiej-Maksimczuk).

"To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 03, 2018, 12:27:20 »
    Po 1 Moontoor sprawuje tam faktyczną władzę(w tej radzie ofc) Filsonowi jest obojętny on chce po prostu zjechać wszystkich bo wie ,że wygra. 2RDS widać ,że nie chce im się w to bawić ale zostali zaproszeni to przyszli i zostali "wplątani" w tą całą radę. 7ph chce podobnie jak Filson, i oczywiście trzymają stronę Moontoora bo to jeden korpus.
    Po 2 Wszystko jest na Moontoora gdyż tylko on z tej rady się udziel na dziale turnieju
    Po 3 odrzucenie GacPB, 12pp, czy 1PS-L było nieuzasadnione w jakikolwiek logiczny sposób (Ci to tylko teamem są, ci mają invite'ów a nie skład, a ci to niestabilną sytuację mają).

Nie szkalować 10ph bo wygrali z 13ph 10:0 ! Ave VIe
    Nikt nie szkaluje 10ph, od tego zacznijmy. A to, że moontoor sprawuje faktyczną władze to tylko dlatego, że reszta tej rady mało się tam interesuje tym, moontoor chciał zrobić event, rozruszać scenę ale, że nie na doświadczenia to wszyscy się do niego przyczepiają. Jeśli moontoor nie umie to ktoś się przyłączy do rady, wy wiecie jak to powinno wyglądać, zrobicie na pewno lepiej niż moontoor

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 03, 2018, 12:56:38 »
    Mnie samego irytuje fakt odrzucania naszej grupy z byle jakiego powodu. Jestesmy czescia sceny czy sie to komus podoba czy nie. Sklad GacPB i 14pk to właściwie to samo, po prostu chlopaki chcieli uhonorować starszych kolegow. Sama nazwa "polska liga kawaleryjska" sugeruje to, ze powinni grac przede wszystkim polscy kawalerzysci, a my mamy ochote razem pograc w zorganizowanym turnieju, zamiast grac sparingi z 8th czy jakimis niemcami. Powaznie, mogę poreczyc ze nikt nie planuje zadnego trollingu, uznalismy ze jak jest liga a my mimo rozwiazania 10ph trzymamy sie razem (repra, 8th, 14pk, jakies smieszkowe eventy) to powinnismy miec mozliwosc zagrania. Nie wiem na jakiej zasadzie odrzucanie podanie jest argumentowane "bo nie gracie co dwa dni eventu jak my to jestescie banterem zeby wygrac". Dodatkowym faktem jest to, ze zagralibysmy HCav na ktora chlopaki sobie po prostu nie radza, moglibyscie przyjac to jak mozliwosc rozwiniecia swoich pulkow. Bez nas i tak wygra 8pu, sa po prostu od was lepsi z tego co zdazylem wywnioskowac, wiec co za roznica czy sobie pykniemy i wprowadzimy aktywna, mocna i stabilna druzyne, czy zagracie w mniej pulkow na dosc srednim poziomie z jednym faworytem? Sugeruje przemyślenie swojej decyzji i wyjscie z twarza z sytuacji ktora obecnie sie wytworzyła.

Boze jak ja nie lubie pisac z telefonu :/

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #51 dnia: Lutego 03, 2018, 13:04:23 »
    Gracze 10ph/14pk przestali udzielać się już na ten temat ---> w takim wypadku proszę brać opinię Gancza tylko jako jego opinie. Co do 14. poczekamy sobie do kolejnej edycji, jeżeli zasady o przyjmowaniu klanów się zmienią (mówię też o innych klanach patrz 1psl, które ma problem z zapisem) to prawdopodobnie sobie pogramy.
    (click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #52 dnia: Lutego 03, 2018, 13:17:30 »
    Zasady są sensowne tylko jeśli klany NW mogłyby wziąć udział w turnieju poprzez zaproszenie przez organizatorów, co by odzwierciedlało zamknięty i niszowy charakter turnieju, jak na początku wspomniał Montoor. Jeśli turniej miałby być otwarty na wolne zapisy, zasady powinny zostać zmienione mniej więcej w kierunku wskazanym przez Bojara.

Offline Rastignac

• Użytkownik
    • Piwa: 18
    « Odpowiedź #53 dnia: Lutego 03, 2018, 13:40:53 »
    Gracze 10ph/14pk przestali udzielać się już na ten temat ---> w takim wypadku proszę brać opinię Gancza tylko jako jego opinie.

Tak.

Wszystko już zostało napisane i ponawianie tej samej awantury pod pretekstem kolejnego już odrzuconego podania mija się z celem. Każdy, kto ma wiedzieć, wie już od dawna, że to "lewy" event, że czwórka pułków stanowiących "radę" to w szerokim kontekście całego NW pułki najniższego możliwego szczebla i nie ma znaczenia, kto wygrzebie się na pierwsze miejsce w tego rodzaju towarzystwie.

Dlatego na tym etapie to już tylko dolewanie oliwy do wygasłego ognia i takie próby przedłużania dramy na siłę stają się powoli równie żałosne, co zachowanie organizatora. Tylko pokazujecie w tym momencie, że szalenie was interesuje uznanie i akceptacja Muntora i zamierzacie o nie walczyć do upadłego... xD 

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lutego 03, 2018, 15:03:24 »
    Dlatego na tym etapie to już tylko dolewanie oliwy do wygasłego ognia i takie próby przedłużania dramy na siłę stają się powoli równie żałosne, co zachowanie organizatora. Tylko pokazujecie w tym momencie, że szalenie was interesuje uznanie i akceptacja Muntora i zamierzacie o nie walczyć do upadłego... xD

Eeeh, szkoda słów i czasu na to... Po pierwsze zastanów kto stara się przedłużyć drame bo na pewno nie moontoor i jego specjalni agenci wysłani by bronić go w tej dyskusji. Zawsze jak patrzyłem na dyskusję 10ph- Monntoor to zawsze patrząc na to to się płakać chciało po tym co moontoor pisał, teraz patrzę, że wasze posty, tok myślenia nie jest lepszy niż u moontoora. Postanowiłem sobie coś napisać w dyskusji no bo to nie tylko wina moontoora, to sobie napisałem coś w jego obronie... I odrazu jest, że szukam jego zainteresowania takie argumenty to działały w podstawówce. Patrząc też na to można wywnioskować, że nie czytałeś poprzednich postów albo poziom czytania ze zrozumieniem jest na poziomie drugiej klasy podstawowej. Jeśli uważacie to za paraolimpiade to nie bierzcie udziału i tyle, nazwijcie jak chcecie, w następnym sezonie zagracie jeśli wam zależy, uważam też, że nazywanie polską ligą kawalerii z takim postępowaniem organizatorów jest nie na miejscu, wiem, mówienie też, że wszystko jest winą moontoora jest nie na miejscu bo, napiszę poraz kolejny jest rada tej ligi więc to nie tylko wina moontoora i co do tego co śnieg napisał, że rada tu nic nie ma do gadania bo (nie będę pisać wszystkiego można sobie zajrzeć), to wina rady, że nie ingeruje w to i tylko moontoorowi zależy, żeby coś tu zrobić więc to nie tylko wina moontoora. I jak zahari napisał, zagracie w następnej edycji,  jak moontoor nabierze wprawy w organizacji i coś zmieni bo teraz nie ma to sensu, staram się go przekonać w niektórych kwestiach ale monitor też święty nie jest i jak wiadomo trudno go przekonać do czego kolwiek. Też rozumiem to, że nazywanie tego ligą jest bez sensu jak nie możecie wystąpić. Trochę macie rację trochę nie. Postaram się przekonać moontoora żebyście wystąpili bo dla mnie nie ma problemu.

PS. Nie lubię pisać długich wiadomości bo czasami coś powtarzam coś źle sformułuje więc sorki jakby coś było nie tak. Możemy też pogadać na ts jeśli ktoś chce, będzie wygodniej
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2018, 15:08:13 wysłana przez NATjonal »

Offline Rastignac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lutego 03, 2018, 15:53:44 »
    Patrząc też na to można wywnioskować, że nie czytałeś poprzednich postów albo poziom czytania ze zrozumieniem jest na poziomie drugiej klasy podstawowej.

Twoich akurat rzeczywiście nie czytałem, skupiam się na postach osób znanych mi w jakimś stopniu.

Zgadza się natomiast poziom czytania ze zrozumieniem na poziomie szkoły podstawowej, oceniłeś się bardzo trafnie, zważywszy, że pisałem do osób nieprzyjętych, które wciąż nie dają za wygraną (cytat, do którego się odniosłem chyba sugerował to dostatecznie jasno dla wszystkich z wyjątkiem ciebie).

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lutego 03, 2018, 16:15:36 »
    Tylko pokazujecie w tym momencie, że szalenie was interesuje uznanie i akceptacja Muntora i zamierzacie o nie walczyć do upadłego... xD

zważywszy, że pisałem do osób nieprzyjętych, które wciąż nie dają za wygraną

Patrzyłem na ten cytat (ten pierwszy), tutaj nie piszesz do osób nieprzyjętych tylko do osób które interesuje uznanie i akceptacja Muntora.

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #57 dnia: Lutego 03, 2018, 19:49:48 »
    Tak.

Wszystko już zostało napisane i ponawianie tej samej awantury pod pretekstem kolejnego już odrzuconego podania mija się z celem. Każdy, kto ma wiedzieć, wie już od dawna, że to "lewy" event, że czwórka pułków stanowiących "radę" to w szerokim kontekście całego NW pułki najniższego możliwego szczebla i nie ma znaczenia, kto wygrzebie się na pierwsze miejsce w tego rodzaju towarzystwie.

Rastignac - mógłbyś z łaski swojej odejść od atakowania 2RDS? Nie używaj słowa "najniższego", bo nie masz powodu do atakowania Nas - ustalasz sobie cel i walisz bez powodu. Trochę zluzuj... :/
    (click to show/hide)

Offline Rastignac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lutego 03, 2018, 21:35:32 »
    To nie atak, to rzeczowe stwierdzenie faktu, który każdy z "obrażonych" pułków może zweryfikować gdy tylko zechce, rozgrywając mecz z jakimkolwiek cieszącym się renomą pułkiem spoza naszego zaścianka. Gdybym nawet was bardzo lubił, musiałbym napisać dokładnie to samo, bo taka jest po prostu prawda, a prawda nie jest kwestią mojego "zluzowania".

Ale teraz już całkiem poważnie; napisałem wszystko, co miałem do dodania, kończę. Gdyby ktoś miał mi coś jeszcze do powiedzenia, to jest PW.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2018, 21:38:53 wysłana przez Rastignac »

Offline Scorpiion

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • NW: Major Pułku 7. Huzarów "Kawalerów miecza"
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 19, 2018, 09:27:11 »
    Z takiego względu, że jest nowa zasada o możliwym dopisywaniu członków do ligi w każdą niedzielę. Nie każdy mógł pamiętać o tym wczoraj to proszę jako że to pierwsza taka sytuacja, to można wpisać w tym wątku do 21:00, bo wtedy będzie ustalane jak zawsze i sprawdzanie wpisanych osób. Jeszcze dlatego, że nie ma Moontoora po zaakceptowaniu tych osób w tym wątku, będą one mogły grać a jak tylko wróci Moontoor to je dopisze do głównego wątku ze składami klanów.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2018, 09:28:15 wysłana przez Scorpiion »