Bez cytowania, bo nie chce mi się, już Ci tłumaczę. Najpierw sprawa druga, czyli bilans.
Bilans 2:1 to przypada na mecze PP2017, bo chyba taki był. Jak nie to mnie popraw - raz przegraliście, bo nie przyszliście, potem wygraliście w fazie grupowej i następnie w 1/2.
Natomiast 12 (to takie +/-, mogło być 11 lub 13) spotkań to ogół i tutaj jak napisałem, różnica może być 3 zwycięstw na Waszą korzyść (czyli załóżmy bilans 8:5 na Waszą korzyść). Nie określiłbym tego dominacją.
Co do pierwszej części to tłumaczysz się, że SRC było nieaktywne i to tylko i wyłącznie problem PE, że nie przygotowywali się do NC, bo nie zostali powołani. W tym okresie większość graczy także była nieaktywna i wróciła na PP po dłuższej absencji. Ale tutaj możemy się tak naprawdę przepychać - w rzeczywistości podejście klanu do turnieju/ów w poprzednim roku było zbliżone do tego z 2012. Rok 2014 czy 2015 to był powrót po przynajmniej 4-miesięcznych przerwach przynajmniej połowy graczy (a przy formacie 8v8, który był grany stanowili oni jakieś ponad 50%aktywnego składu często). Stąd mamy taką sytuację, że za poprzedni rok będziesz pisał mieliście wpadeczke, bo wróciliście po przerwie i tylko dlatego przegraliście dostaliście baty w finale z PE, a PE może się odwoływać do tego samego za 2014 i 2015 rok.
Co do bilansu jak znajdę czas dzisiaj to podliczę to, najwyżej poprawisz. Jeśli to zrobię odezwę się na steam / pw, by nie robić dalej syfu w temacie, który po sprawdzeniu logów i tak zostanie zamknięty. ;)
Życzę spokojnej nocy.