Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP17] Wielki Finał i mecz o 3 miejsce (deadline 19.11.17)  (Przeczytany 7981 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eRRoR13

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    Odp: [PP17] Wielki Finał i mecz o 3 miejsce (deadline 19.11.17)
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 20, 2017, 01:50:45 »
    Ten argument jest tak samo idiotyczny jak fakt, że podobno kilka miesięcy temu zaliczyłeś focha na Warhammera i Woja, bo śmiali się z SRC przy Tobie na TS... Równie dobrze można napisać, że w 2015 roku SRC wygrało bo w jego szeregach grało 90% reprezentacji i codziennie trenowaliście do innego turnieju.
    Różnica jest jednak taka, że w 2016 roku większość graczy z SRC po prostu nie grała w wb ;-)) poza tym, 90% SRC grało wtedy w reprezentacji, bo byli na tyle dobrzy, to, że PE nie trenowało wtedy do innego turnieju (NC) jest spowodowane tylko tym, że do repry się nie dostali. I to jest właśnie powód, dla którego SRC wygrało puchar, a PE zajęło 3 miejsce. To, że SRC w 2016 roku nie trenowało do innego turnieju jest spowodowane tym, że byliśmy inactive. Niestety nie możesz tutaj użyć mojego argumentu na swoją korzyść, bo w drugą stronę on nie działa.
    Co do bilansu między tymi dwiema drużynami to nie sądze, że możemy mówić o dominacji SRC. Zapewne będzie różnica 3 wygranych. I nie będzie to na 3 rozegrane spotkania, tylko na jakieś 12. Ale mówię, podaję tutaj liczbę "na oko" (chociaż jest spore ryzyko tfu, prawdopodobieństwo, że pokrywa się z rzeczywistością) bo nie prowadzę dziennika wyników obu zespołów. Pamiętam jak sytuacja wyglądała do zakończenia poprzedniego pucharu, w tym bilans pomiędzy SRC i PE to chyba 2;1 dla tych pierwszych, to pododawałem to i tyle mi jakoś wychodzi.
    Tej części nie rozumiem. Bilans 2;1 oznacza, że na dwie wygrane SRC przypada jedna wygrana PE, czy może że na 3 mecze rozegrane ogólnie między tymi dwoma teamami, 2 wygrało SRC a 1 PE? Bo jeśli to pierwsze, to w żaden sposób nie prowadzi do bilansu który podałeś wcześniej, gdzie napisałeś, że na około 12 spotkań, SRC wygrało około 3 więcej od PE (jest to ofc statystyka oszacowana na niekorzyść SRC, wystarczy przekopać forum by to potwierdzić). Jeśli natomiast podany przez ciebie bilans 2;1 oznacza, że "do zakończenia poprzedniego pucharu" (2016), SRC wygrało z PE 2 razy, i raz przegrało, to kiedy rozegraliśmy pozostałe 9 meczów?

Poza tym nie będę już mówił kto z PE zaliczył największego focha, bo się z nich śmiałem, zarówno PE jak i SRC wiedzą o kogo chodzi :^D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2017, 01:57:09 wysłana przez eRRoR13 »

02:24 - Woj~sellingmercgold: ty idz lepiej pushuje czołgi z bułatem xd
    02:24 - Woj~sellingmercgold: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

<23:23:19> "Woj" pokes you: nie chce z tobą już rywalizować wystarczająco się zbłazniłem chce tylko nauczyć się dobrze chodzić

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 20, 2017, 02:06:59 »
    Bez cytowania, bo nie chce mi się, już Ci tłumaczę. Najpierw sprawa druga, czyli bilans.
    Bilans 2:1 to przypada na mecze PP2017, bo chyba taki był. Jak nie to mnie popraw - raz przegraliście, bo nie przyszliście, potem wygraliście w fazie grupowej i następnie w 1/2.
    Natomiast 12 (to takie +/-, mogło być 11 lub 13) spotkań to ogół i tutaj jak napisałem, różnica może być 3 zwycięstw na Waszą korzyść (czyli załóżmy bilans 8:5 na Waszą korzyść). Nie określiłbym tego dominacją.

Co do pierwszej części to tłumaczysz się, że SRC było nieaktywne i to tylko i wyłącznie problem PE, że nie przygotowywali się do NC, bo nie zostali powołani. W tym okresie większość graczy także była nieaktywna i wróciła na PP po dłuższej absencji. Ale tutaj możemy się tak naprawdę przepychać - w rzeczywistości podejście klanu do turnieju/ów w poprzednim roku było zbliżone do tego z 2012. Rok 2014 czy 2015 to był powrót po przynajmniej 4-miesięcznych przerwach przynajmniej połowy graczy (a przy formacie 8v8, który był grany stanowili oni jakieś ponad 50%aktywnego składu często). Stąd mamy taką sytuację, że za poprzedni rok będziesz pisał mieliście wpadeczke, bo wróciliście po przerwie i tylko dlatego przegraliście dostaliście baty w finale z PE, a PE może się odwoływać do tego samego za 2014 i 2015 rok.

Co do bilansu jak znajdę czas dzisiaj to podliczę to, najwyżej poprawisz. Jeśli to zrobię odezwę się na steam / pw, by nie robić dalej syfu w temacie, który po sprawdzeniu logów  i tak zostanie zamknięty. ;)

Życzę spokojnej nocy.

Offline eRRoR13

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 20, 2017, 02:25:23 »
    Cóż jeśli liczysz mecz na który po prostu nie przyszliśmy to tak, bilans wynosi 2:1. Można iść krok dalej tak jak woj i mówić, że nie przyszliśmy, bo się baliśmy (myślę jednak że mecz z następnego tygodnia zaprzecza tej tezie). Domyślasz się pewnie jak skończyłby się ten z 1 tygodnia gdybyśmy mieli na niego czas lub PE zgodziłoby się na przełożenie (wiedzieli co robią nie zgadzając się =)). W taki sam sposób Black scorpions było o krok od wyeliminowania nas z tego pucharu, mimo to zgodzili się przełożyć mecz zapytani 10 minut przed rozpoczęciem. Takie mecze się po prostu nie liczą i służą jako bardzo kulawy argument. Ale tak, po prostu się tłumaczę, w pierwszym tygodniu ewidentnie PE było lepsze.

Co do 2k16, bilans wynosi 1:1 mimo inactive SRC, jak ma się bilans w 2015 przy obu teamach mających aktywnych graczy? Huehuehuehue

02:24 - Woj~sellingmercgold: ty idz lepiej pushuje czołgi z bułatem xd
    02:24 - Woj~sellingmercgold: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

<23:23:19> "Woj" pokes you: nie chce z tobą już rywalizować wystarczająco się zbłazniłem chce tylko nauczyć się dobrze chodzić

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 20, 2017, 07:27:03 »
    Kogo obchodzą wygrane w Pucharze Polski, który jest tylko regionalnym turniejem granym czysto 4fun. Przynajmniej dla PE zwykle jest to okazja to pogrania starym gronem. Niestety w tym roku przez limit rosterów nie mogłem zaprosić wszystkich graczy, których chciałem. PE wywalczyło więcej na turniejach ogólnoeuropejskich, bo tylko tam jest konkretny poziom gry i wygrywanie meczy daje satysfakcję.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 20, 2017, 10:18:56 »
    Kogo obchodzą wygrane w Pucharze Polski, który jest tylko regionalnym turniejem granym czysto 4fun. Przynajmniej dla PE zwykle jest to okazja to pogrania starym gronem.

Kogo obchodzą wygrane w Pucharze Polski, który jest tylko regionalnym turniejem granym czysto 4fun.

Kogo obchodzą wygrane w Pucharze Polski

No spoko, rozumiem. Czyli jakbyś wygrał Puchar Polski, to byś się tym nie szczycił czy chwalił...

(click to show/hide)

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 20, 2017, 13:34:03 »
    Gratulacje dla zwycięzców! Ale kogo obchodzą te kłótnie, które i tak nie zostaną rozwiązane? Idźcie mierzyć e-siusiaki gdzie indziej. Co do postu Warhammera - może nie koniecznie "kogo obchodzą wygrane w PP" - bo zawsze kogoś obchodzą, ale że jest to czysto 4fun, zgodzę się w 100%. Nie ma co gdybać, Kradus. Ja jestem zadowolony z tegorocznej edycji! Znając życie - do zobaczenia za rok! :P

PS. (IvE szybko zamykaj temat xD)
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Warhammer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 20, 2017, 15:11:18 »
    Widzę kogoś boli, że umniejszam rangę turnieju z taką ilością gwiazd XD. Różnica między PP a jakimkolwiek  turniejem w EU jest astronomiczna.

Ps dzięki za zwrócenie uwagi na moją piękną sygnaturę.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 20, 2017, 15:22:44 »
    O turniejach zagranicznych pogadamy jak zobaczymy jak tam wam pójdzie, ale PP to drugi najstarszy turniej w Wb, mimo tego że jedyne drużyny które tutaj startują to nowe klany, sklepanka ludzi Prusaka oraz hegemoni, czyli PE i SRC. Więc możesz mówić że Cię to nie interesuje jak razem z SRC coś wygracie, a potenciał jest

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 20, 2017, 15:28:17 »
    A tak absolutnie szczerze, to okresy świetności zarówno PE jak i SRC rozminęły się, nie mamy porównania, meczu w szczytowej formie.

No i trochę złym argumentem jest zarzucanie braku osiągnięć w turniejach w których nie startowalismy. Jedynym porównaniem tutaj może być bilans spotkań.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #54 dnia: Listopada 20, 2017, 15:49:04 »
    Widzę kogoś boli, że umniejszam rangę turnieju z taką ilością gwiazd XD. Różnica między PP a jakimkolwiek  turniejem w EU jest astronomiczna.

Ps dzięki za zwrócenie uwagi na moją piękną sygnaturę.

Zgadzam się z Warhammerem. Sam jest idealnym przykładem potwierdzającym tezę. W turniejach europejskich nic nigdy wygrał, mimo tysięcy przegranych godzin. Te treningi wystarczyły jednak na wygranie Pucharu Pol... a nie, jednak też nie xD

Co do samego PP, to zawsze znajdą się hejterzy, ale niezbyt wysoki poziom tych rozgrywek nie jest odkryciem. To turniej dla graczy z jednego państwa i to wszystko przy tak małym community, jakie ma Warband. Tu chodzi jednak o tradycję, poziom organizacji (a ten zazwyczaj nie ustępuje turniejom EU) i niepowtarzalny klimat, który sprawia, że w polskim turnieju startuje nawet po 16 drużyn... podczas gdy równocześnie istnieją dwa klany (wiem, że 2017 to 5aside, ale rok temu były ósemki, a drużyn było jeszcze więcej).

No ale zawsze znajdzie się kilka grup - ci, którzy się dobrze bawią, ci którzy faktycznie mają wyrąbane, ale grają bardziej z przyzwyczajenia oraz tacy, którzy się spinają strasznie, a potem gdy nie wyjdzie, to zaczyna się płacz i próba ośmieszenia turnieju, by porażka mniej bolała. Rok temi też był taki - przyprowadził pułk z NW (jakiś nick na K, nie pamiętam), przegrali pierwszy mecz i wypisał się, plując dookoła, że turniej słaby i poziom za niski xD

W skrócie, to uważam, że możemy być dumni jako społeczność, że do skutku doszło już osiem Pucharów. A jak ktoś chce zaciętej rywalizacji na poziomie, to tam po prawej jest WNL.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #55 dnia: Listopada 20, 2017, 16:05:49 »
    Z frajerami kosa?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #56 dnia: Listopada 20, 2017, 16:53:01 »
    Jako zajebista osoba i zwycięzca WNL3 oraz NC15 powiem...

Kogo obchodzą wygrane w wb

Offline Warhammer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Listopada 20, 2017, 18:14:21 »
    Zgadzam się z Warhammerem. Sam jest idealnym przykładem potwierdzającym tezę. W turniejach europejskich nic nigdy wygrał, mimo tysięcy przegranych godzin. Te treningi wystarczyły jednak na wygranie Pucharu Pol... a nie, jednak też nie xD
    Niecałe 3000 godzin w 7 lat. Niezły ze mnie noliv xd. Zabawne słowa z ust gościa, który co roku na krzywy ryj próbuje dostać się do repki :DDD.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #58 dnia: Listopada 20, 2017, 18:31:39 »
    No dobrze macie najpotężniejsze przyrodzenia w Warbandzie i co z tego? Naprawdę sądzicie, że Wasza dyskusja ma sens? PE będzie deprecjonować zwycięstwa SRC, SRC - PE. A wszyscy będą deprecjonować zwycięstwa REFu. Tak trudno zrozumieć, że zarówno w życiu jak i w grze jedne klany mają korzystniejszy okres a potem po nich nadchodzą inne klany? I nie ma czegoś takiego jak najlepszy czy najgorszy klan. Kiedyś REF tłukł PE straszliwie. Teraz potencjalny REF by nie urwał PE nawet rundy. Kiedyś Carpe uczył się pod moim okiem zmyłek a eRRoR nosił mi tarczę na meczach. Teraz oboje mnie położą na dwa holdy, a ja nawet do podawania ręczników im się za bardzo nie przydam. To który klan i który zawodnik jest lepszy? Toż to absurd. Możemy sobie co najwyżej policzyć trofea ale to i tak nic nie da. Bo nie jesteśmy w stanie zmierzyć ich "jakości" Nie ma czegoś takiego jak zmierzenie tego który klan był lub jest najlepszy. Czas przemija, składy i umiejętności się zmieniają pojawiają się też inne zasady i inna sytuacja na scenie. Po prostu w jednym momencie jesteś na fali a w drugim obnosisz się ze smakiem. Każdy z Was miał lepsze czy gorze momenty podczas lat grania w te gierkę a nadal nic do Was nie dotarło? Naprawdę?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2017, 18:35:42 wysłana przez ^IvE »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #59 dnia: Listopada 20, 2017, 18:35:26 »
    No dobrze macie najpotężniejsze przyrodzenia w Warbandzie i co z tego? Naprawdę sądzicie, że Wasza dyskusja ma sens? PE będzie deprecjonować zwycięstwa SRC, SRC - PE. A wszyscy będą deprecjonować zwycięstwa REFu. Tak trudno zrozumieć, że zarówno w życiu jak i w grze jedne klany mają korzystniejszy okres a potem po nich nadchodzą inne klany? I nie ma czegoś takiego jak najlepszy czy najgorszy klan. Kiedyś REF tłukł PE straszliwie. Teraz potencjalny REF by nie urwał PE nawet rundy. Kiedyś Carpe uczył się pod moim okiem zmyłek a eRRoR nosił mi tarczę na meczach. Teraz oboje mnie położą na dwa holdy. To który klan i który zawodnik jest lepszy? Toż to absurd. Możemy sobie co najwyżej policzyć trofea ale to i tak nic nie da. Bo nie jesteśmy w stanie zmierzyć ich "jakości" Nie ma czegoś takiego jak zmierzenie tego który klan był lub jest najlepszy. Czas przemija, składy i umiejętności się zmieniają pojawiają się też inne zasady i lepsza sytuacja na scenie. Po prostu w jednym momencie jesteś na fali a w drugim obnosisz się ze smakiem. Każdy z Was miał lepsze czy gorze momenty podczas lat grania w te gierkę a nadal nic do Was nie dotarło? Naprawdę?
    Wniosek ? Nikt nie lubił, nie lubi i nie będzie lubił REFu.