Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][6pp]Pułk 6. Piechoty  (Przeczytany 4917 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    Odp: [NW][6pp]Pułk 6. Piechoty
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 28, 2017, 05:26:37 »
    O! Pojawiło się drugie 6pp, które ukradło mojemu 6pp nazwę. Widząc tylu ludzi pod tagami klanu prowadzonego przeze mnie, cieszę się z dopływu nowych rekrutów.

I jak teraz możecie już wystawić 15 i grać w jakimś normalnym turnieju? :D

Nie wiem czy CzarnyCzarodziej by się w tej chwili nie przydał bo z tego co pamiętam on z Ziele_Z zakładał pierwsze 6pp. Odbanujcie szefa gildii magów!

Offline Piugeth

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 28, 2017, 09:59:34 »
    Historyczny blawat tez tak mial - wszystko legalne жD

P.S.: ale to tylko historia^^
    Już mnie poprawił autor tematu, nie byłem świadom tego. Do błędu się przyznałem.

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 29, 2017, 23:20:16 »
    O! Pojawiło się drugie 6pp, które ukradło mojemu 6pp nazwę. Widząc tylu ludzi pod tagami klanu prowadzonego przeze mnie, cieszę się z dopływu nowych rekrutów.
    Jak już ktoś komuś kradnie nazwy to gracze NW kradną je Napoleonowi, Józefowi Poniatowskiemu, Pawłowi I, Aleksandrowi I, Jerzemu III, Fryderykowi Wilhelmowi III, Franciszkowi I itd.

//
    Nie mam zamiaru nikogo tu bronić.

Powodzenia. Tak btw to macie literówkę na waszym banerze "Pułk Szusty" pisze się szósty.
    "Chorągiew 6 pułku piechoty z 1807 roku
    Na bławacie z tkaniny jedwabnej karmazynowej o wymiarach 50 cm X 54 cm orzeł polski, haftowany jedwabiem białym. Korona, dziób, berło i jabłko haftowane nićmi żółtymi. Takimiż nićmi haftowany napis: "PUŁK SZUSTY". Wkoło frędzle z jedwabiu żółtego. Muzeum Czartoryskich w Krakowie".
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2017, 23:28:48 wysłana przez Johny_Nawalony »
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 30, 2017, 09:55:00 »
    Jak już ktoś komuś kradnie nazwy to gracze NW kradną je Napoleonowi, Józefowi Poniatowskiemu, Pawłowi I, Aleksandrowi I, Jerzemu III, Fryderykowi Wilhelmowi III, Franciszkowi I itd.

//
    Nie mam zamiaru nikogo tu bronić.
    "Chorągiew 6 pułku piechoty z 1807 roku
    Na bławacie z tkaniny jedwabnej karmazynowej o wymiarach 50 cm X 54 cm orzeł polski, haftowany jedwabiem białym. Korona, dziób, berło i jabłko haftowane nićmi żółtymi. Takimiż nićmi haftowany napis: "PUŁK SZUSTY". Wkoło frędzle z jedwabiu żółtego. Muzeum Czartoryskich w Krakowie".

ad1 Porównanie kompletnie z dupy, jaki jest związek jednego z drugim? Jeśli ktoś przyjmie sobie już jakąś nazwę, to choćby i z czystej przyzwoitości należy to uszanować i nie tworzyć drugiego pułku o identycznej nazwie.
    ad2 Bardzo wszyscy dziękujemy, wcale kilka postów wcześniej ktoś tego nie wyjaśnił...
    kolejny dumny przedstawiciel vie

Offline Tomato

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 30, 2017, 11:10:40 »
    Powodzenia!
    (click to show/hide)

Offline Wierzba

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Papież, a ile on ma dywizji? ~ Józef Stalin
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 30, 2017, 13:34:32 »
    Witam szanowną widownie, tego jakże ciekawego, wręcz można powiedzieć "przedstawienia". Przez pewien czas nie udzielałem się na tawernie, tylko obserwowałem, różne wydarzenia etc. Nie rozumiem jednej rzeczy, mianowicie. Dlaczego na start hejtujecie (Przyznam się, że ja też przez jakiś czas wyzywałem, dawałem 2 tygodnie itd. Ale pokutuje za to) Lee zdecydował, na zmianę nazwy, bo nauczył się, że po  kolejnej reaktywacji, będzie miał - 75pp, haha, śmieszny pułczek reaktywowany 121212 razy. Przypomnę, że zapewne jak i 75pp jak i 6pp. Może nawet sam Lee, nigdy nie stawiał na grę zawodową. (o ile można tak to nazwać) Zawsze była to bardziej, grupka osób, która wieczorkiem chciała sobie pogadać i pograć sobie w grę. Od czasu do czasu były jakieś bitwy. Oczywiście, jak w każdym pułku bywały jakieś zgrzyty podczas czy to gry, czy to rozmowy. Ale nie zmienia to faktu, że to poprostu, jak wyżej powiedziałem. Grupka ludzi grająca w grę komputerową. To wszystko co miałem do powiedzenia, do dalszej dyskusji zapraszam na PW, aby nie zaśmiecać wątku. Dziękuję, miłego dnia :D
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline felix250

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 08, 2017, 16:15:59 »
    Powodzenia :)