Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak walczyć?  (Przeczytany 10189 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak walczyć?
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 20, 2017, 23:33:23 »
    Ej, ziomki, tak sobie gram, umiem chambera, ale udało mi się go zrobić tylko raz w walce z noobkiem ( te same bronie ) i raz szablą gościowi z muszkietem na Napoleonic Warsach, zabijając go :P Potrenuję go jeszcze trochę na bocie/botach.
    Blokowanie też mi idzie całkiem nieźle już, ale nie najlepiej.
    Umiem też nieźle spamować lewym, dzięki czemu kilka razy pokonałem paru ludzi w tym lepszych ode mnie w blokowaniu.
    Kopniaków w walce nie ogarniam i feintów też niezbyt.
    Jakieś rady? Czego powinienem potem się nauczyć? Są jeszcze jakieś sztuczki?

A w ogóle, to już trochę gram w M&B i dopiero niedawno natknąłem się na Chambery. Konkretnie, kiedy sam zacząłem je robić. Tak, to jakoś nie widziałem. Ktoś wie czemu? Po prostu słabi gracze, a silnym się nie opłaca tego robić na takim noobku, jak ja?

Pozdrawiam,
    Mikołaj
    Ganczo to paruwczan jest moim bliźnim.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 21, 2017, 00:26:43 »
    Ej, ziomku. Żeby wejść do tajnego grona ludzi pojedynkujących się na chambery musisz przejść rytuał i stoczyć 5 pojedynków w formacie Warderowskim. Przeciwnicy zostaną wyznaczeni przez Krąg gdy już będziesz potrafił walczyć w wiadomym formacie.

Pozdrawiam,
    Paweł

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 21, 2017, 01:08:12 »
    Dobra chłopie jak chcesz to udzielę Ci lekcji

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 21, 2017, 01:19:36 »
    Nie pozdrowiles go :/

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 21, 2017, 05:26:50 »
    (click to show/hide)
    Można wiedzieć na jakim module wtedy grałeś ? Bo jeśli na tym module o którym myślę to mam dla ciebie mądrą poradę ;)

(click to show/hide)

Offline EmielRegis

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Główny admin CAMELOT_DM
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 21, 2017, 10:07:52 »
    Ja bym sugerował praktyczną naukę poprzez odwiedzenie jakiejś kopalni soli aka servera deathmatchowego w native. Nic tak nie uczy przetrwania jak chaos areny. Tylko nie używaj tarczy bo wszystko pójzie na marne.
    Ja się nauczyłem w taki sposób.
    WRESZCIE!!!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 21, 2017, 12:33:02 »
    Na deathmatchu się nic nie nauczysz. Ludus, Ludus i jeszcze raz Ludus by nauczyć się bloków a potem jakieś bitweki. Na deathmatchu można kłaść każdego nawet bez blokowania

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 21, 2017, 13:28:45 »
    Jesli native to tylko ludus. Na Dmach nawet po przerwie choc gram jak bot wykręcam bez problemu staty na poziomie 60/10.

Chambery na sucho trenowac mozna w samouczku bijac samymi piesciami boty i odbijajac chamberami ciosy. Kiedys dobrze sie trenowalo je na Nditions z mistrzowskimi botami.

A po za tym najlepsze sztuczki to te najprostsze. Wiekszosc graczy lapie sie na zwykłego holda, wiec...

Chambery sa ryzykowne, wiec chamberuje sie po to zeby zmienic troche tempo i przyspieszyc chwilowo wymiane.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 21, 2017, 14:02:35 »
    Czemu chcecie uczyc najlepszego gracza kazdej klasy?

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 21, 2017, 14:49:26 »
    A jak będzie wyglądać ta lekcja?
    Można wiedzieć na jakim module wtedy grałeś ? Bo jeśli na tym module o którym myślę to mam dla ciebie mądrą poradę ;)
    Jak zrobiłem chambera noobkowi z tą samą bronią ( 1h ), to grałem na OiM.
    Ja bym sugerował praktyczną naukę poprzez odwiedzenie jakiejś kopalni soli aka servera deathmatchowego w native. Nic tak nie uczy przetrwania jak chaos areny. Tylko nie używaj tarczy bo wszystko pójzie na marne.
    Ja się nauczyłem w taki sposób.
    Tarcza jest bardzo przydatna i potrzebna. Jak czasami pogram tarczą, to przecież nie zapomnę jak blokować mieczem...
    Na deathmatchu się nic nie nauczysz. Ludus, Ludus i jeszcze raz Ludus by nauczyć się bloków a potem jakieś bitweki. Na deathmatchu można kłaść każdego nawet bez blokowania
    Każdego, to nie. Ale to prawda poniekąd. Czasami łatwiej zgarnąć killa, niż na duelu.
    Jesli native to tylko ludus. Na Dmach nawet po przerwie choc gram jak bot wykręcam bez problemu staty na poziomie 60/10.

Chambery na sucho trenowac mozna w samouczku bijac samymi piesciami boty i odbijajac chamberami ciosy. Kiedys dobrze sie trenowalo je na Nditions z mistrzowskimi botami.

A po za tym najlepsze sztuczki to te najprostsze. Wiekszosc graczy lapie sie na zwykłego holda, wiec...

Chambery sa ryzykowne, wiec chamberuje sie po to zeby zmienic troche tempo i przyspieszyc chwilowo wymiane.
    To w takim razie nie grasz jak bot :v Chyba, że jak bardzo dobry bot.
    Że pięściami odbić atak bronią? XD A że na samouczku, to wiem, trenowałem je tam.
    Większość? Zależy gdzie... Ale sporo jest też dobrych graczy, a ja słabych już potrafię pokonać, więc chciałbym umieć coś lepszego.
    Chociaż czasami i łatwe techniki dobrze się sprawdzają.

Ej, Ganczo, a czy ty możesz przestać robić to co robisz? I jeszcze dodatkowo przestać robić offtop?

Pozdrawiam,
    Mikołaj

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 21, 2017, 14:58:11 »
    Na DMie zawsze łatwiej zgarnąć killa niż na duelu. Jeśli chcesz udowodnić że jesteś taki dobry to możemy popatrzeć któregoś dnia. PMuj na Tawernie po detale i może jakoś się dogadamy, zobaczymy czy rzeczywiście będziesz lepszy niż Ganczo

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 21, 2017, 15:17:44 »
    Na DMie zawsze łatwiej zgarnąć killa niż na duelu. Jeśli chcesz udowodnić że jesteś taki dobry to możemy popatrzeć któregoś dnia. PMuj na Tawernie po detale i może jakoś się dogadamy, zobaczymy czy rzeczywiście będziesz lepszy niż Ganczo
    Co to znaczy PMuj?
    Obstawiam, że nie będę lepszy od Gancza. A właściwie, to jestem tego prawie pewien.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 21, 2017, 15:28:51 »
    http://imgur.com/a/yDxbx

Dzięki za grę, szkoda tylko że tak brzydko się zachowujesz

PM - Private Message

Offline EmielRegis

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Główny admin CAMELOT_DM
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 21, 2017, 15:30:09 »
    To dziwne bo gram na dmach od początku prawie i jestem raczej kompetentny. Bitwa to bardzo zły pomysł bo nowicjusz szybko zginie i będzie musiał czekać całą rundę. Na dmach spotykacie róznych ludzi. Połowa  scoreboarda to oczywiście mięso ale ja po prostu polowałem na tych co są na górze. Wiele doświadczonych graczy znajdziesz na dmie.  Widzę takich często. Możesz ich rozpozać po częstotliwości głosowań na ich kicknięcie z serva i ilość oskarżeń o autoblocka.

Używanie tarczy kij ci da jak nie umiesz blokować bez niej. Każdy lepszy ją rozwali  i cię udupi w sekundę.  Na początek tarcza nie ma sensu.

Ludus oczywiście to dobre miejsce na trening czystej walki 1 na 1. Ale przetrwania w bitwie to nie nauczy.

http://imgur.com/a/yDxbx

Dzięki za grę, szkoda tylko że tak brzydko się zachowujesz

PM - Private Message
    Dziecko potwierdzone? xd

Nie doublepostuj. // Dyktator
    Wiem ale skapnąłem się za późno a nie widzę opcji usunięcia nigdzie...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2017, 15:36:06 wysłana przez EmielRegis »
    WRESZCIE!!!

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 21, 2017, 15:52:02 »
    No nie wiem czy na camelocie takie skillowe plejsy są xD. Blut kiedys wbil i great axem zrobil 50-2 bez pancerza. Granie na dmach jest fajne jak sie nudzisz i nie masz NIC ale kompletnie NIC innego do roboty. Ludus > IG > minisiege na NW > długo nic > Dmy