Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak walczyć?  (Przeczytany 10207 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak walczyć?
    « dnia: Lipca 19, 2017, 00:50:34 »
    Pytanie w sumie dotyczy PVP wszystkich M&B z multiplayerem, ale nie wiedziałem zbytnio, gdzie mogę zadać, to zadałem tutaj.
    No słuchajcie ziomki jestem sobie takim graczem no i sobie gram. Jakiś noobek ze mną walczy. Bloki, ataki, pełne hp i pokonałem. Przychodzi taki średni gracz i też go pokonuję. A przychodzi taki kozak, co pewnie ma 2137 h przegrane, albo i więcej i normalnie on mnie atakuje, ja ledwie ogarniam bloki, a jak wyprowadzam ataki, to nieważne co zrobię on to i tak zablokuje. Niby można trenować, ale choćbym stał 10 h i nawalał w takiego gościa, to on by i tak wszystko blokował... A czasami przychodzi w ogóle taki kozak powyżej 9 tysięcy h i kurna jeszcze do mnie nie podszedł już macha mieczem, szybko przygotowuje się do ataku i błyskawicznie blok i z innej strony atak, kurde tak atak, przerywa, jeszcze do mnie nie podszedł, a ja już czuję się przegrany i mózg mi się przegrzewa, co ja mam kurna zrobić no... Zrezygnowany postanawiam pierwszy uderzyć i dostaję w czerep, po czym padam martwy... Ewentualnie próbuję zablokować i on taki zmienia szybko kierunki, ja razem z nim, ale wychodzi mi to tylko przez chwilę, potem przestaję nadążać i dostaję w czerep...
    Albo jeszcze gość to samo robi gapiąc się w ziemię, po prostu nie mam pojęcia co wtedy robić, bez szans jestem.
    A w VC, albo WB, to jeszcze gorzej. Tutaj nawet ze słabymi ciężko walczyć, bo ciągle tylko atak, blok tarczą no i co zrobić...
    A grając w VC na jakieś mieczyki, albo coś, to w ogóle czuję się jak jakiś upośledzony. Nie wiem czemu, ale jakoś gorzej mi to wychodzi w VC ( Na ogół. ) . Może systematyka jakaś inna, albo po prostu dobrzy gracze tylko...
    No i to chyba tyle...
    Z góry dziękuję za jakieś rady.
    Pozdrawiam,
    Mikołaj
    Ganczo to paruwczan jest moim bliźnim.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Jak walczyć?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 19, 2017, 01:05:07 »
    Daj już sobie spokój. Na chacie co kilka dni spamujesz tekstami typu "jestem najlepszy", "nikt mnie nie pokona" i równocześnie zakładasz takie tematy, pytając o podstawy.

Albo pisząc bzdury, jak tutaj - poziom gry nie zależy od ilości godzin w grze. Jak chcesz nauczyć się, jak być najlepszym nie tylko na arenie botów na singlu, to polecam zacząć od poszukania tematów z poradami w tym dziale. Sam już w kilku takich pisałem dłuższe posty, więc powtarzać się nie będę, skoro można chwilę poszukać.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 19, 2017, 01:10:49 »
    Daj już sobie spokój. Na chacie co kilka dni spamujesz tekstami typu "jestem najlepszy", "nikt mnie nie pokona" i równocześnie zakładasz takie tematy, pytając o podstawy.

Albo pisząc bzdury, jak tutaj - poziom gry nie zależy od ilości godzin w grze. Jak chcesz nauczyć się, jak być najlepszym nie tylko na arenie botów na singlu, to polecam zacząć od poszukania tematów z poradami w tym dziale. Sam już w kilku takich pisałem dłuższe posty, więc powtarzać się nie będę, skoro można chwilę poszukać.
    Ojejku, no co poradzę, że tak lubię trollować i żartować...
    Jakie podstawy? Podstawy, to ja ogarniam. Wydaje mi się, że to są podstawy. Mam problemy dopiero z bardziej zaawansowanymi przeciwnikami. Nie zależy od ilości godzin, ale im dłużej grasz, tym lepszy jesteś, zgodnie z zasadą trening czyni mistrza.
    No wyobraź sobie weteran M&B przegrane 10 K godzin vs. gość, który dopiero odpalił grę.
    Nie wiedziałem o takich tematach.
    Poszukam.
    Dzięki ;)
    Pozdrawiam,
    Mikołaj

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 19, 2017, 01:21:32 »
    [..]

Trochę marnie to "trollowanie" wygląda, przez co wypadasz żałośnie.

I raczej nie ogarniasz podstaw, skoro nie umiesz ani blokować, ani atakować tak, by przeciwnik nie zablokował. Bo wiesz, jakiekolwiek zmyłki to nie jest domena zaawansowanego gracza, tylko tego średniego, jak to określiłeś.

I tak, wyobrażam sobie, że gracz mający prawie 10k godzin jest dużo słabszy od tych, którzy mają 2-3k. Nietrudno jest mi to sobie wyobrazić, skoro to widziałem.

Przykładowe tematy z poradami do multi: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=17388.0
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16129.0
    Poczytaj je sobie i pytaj tutaj, jeśli po lekturze będą jakieś pytania.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 19, 2017, 01:45:21 »
    Trochę marnie to "trollowanie" wygląda, przez co wypadasz żałośnie.

I raczej nie ogarniasz podstaw, skoro nie umiesz ani blokować, ani atakować tak, by przeciwnik nie zablokował. Bo wiesz, jakiekolwiek zmyłki to nie jest domena zaawansowanego gracza, tylko tego średniego, jak to określiłeś.

I tak, wyobrażam sobie, że gracz mający prawie 10k godzin jest dużo słabszy od tych, którzy mają 2-3k. Nietrudno jest mi to sobie wyobrazić, skoro to widziałem.

Przykładowe tematy z poradami do multi: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=17388.0
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16129.0
    Poczytaj je sobie i pytaj tutaj, jeśli po lekturze będą jakieś pytania.
    E tam...
    Ogarniam zmyłki, ale często trafiam na bardzo dobrych graczy, na których one nie działają, albo na takich, w walce z którymi nie mam zbytnio czasu na używanie zmyłek.
    Ale ja nie mówię o przypadku 10K v 3K.
    Ja nawet nie mam 1K, a im więcej się gra, tym lepiej się gra. Ale to jest możliwe, żeby ktoś krócej grający grał słabiej, oczywiście.
    Dzięki za linki ;)
    Pozdrawiam,
    Mikołaj

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 19, 2017, 02:38:53 »
    Przestan trollowac to moze Neto znajdzie czas na kolejnego padawana hehe

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 19, 2017, 02:58:38 »
    Przestan trollowac to moze Neto znajdzie czas na kolejnego padawana hehe
    Jaki Neto?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 19, 2017, 20:04:33 »
    Jaki Neto?

Posklejać Ci dżokejke?

Offline Ragen

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • 5 letni weteran, ex Pułkownik 14. Pułku Piechoty
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 19, 2017, 23:32:33 »
    Trzeba grać, grać, grać i ćwiczyć. Kwestia wprawy i poznania nowych technik samemu, praktykować to itd.

Głównodowodzący 14pp. Ex Major 16pp, Porucznik 12pp oraz Furier 5pp

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 20, 2017, 12:35:19 »
    Trzeba grać, grać, grać i ćwiczyć. Kwestia wprawy i poznania nowych technik samemu, praktykować to itd.
    To wiem, ale samo to nie wystarczy.
    Ostatnio mnie gość nauczył chambera :D
    Sam bym jakoś na to raczej nie wpadł.
    Posklejać Ci dżokejke?
    Słucham?

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 20, 2017, 12:40:51 »
    Chcesz zostać topowym graczem Warbanda, a nawet indywidualnym mistrzem ? Nie ma kłopotu. Ja Ci jasnej porady nie dam, bo nigdy takowym nie byłem (co najwyżej dobrym), ale polecam filmik w spoilerze, tam jest podana dobra rada. Wiele wyciągnęło z tego filmu lekcję, chociażby Scar, Blivandefar, Deacon, Aleksey (z Turcji), Peter. Chyba nie muszę Ci ich przedstawiać, gdyż to najbardziej znani arcyłotrzy serwerów Warband. ;)

(click to show/hide)

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 20, 2017, 13:12:08 »
    Chcesz zostać topowym graczem Warbanda, a nawet indywidualnym mistrzem ? Nie ma kłopotu. Ja Ci jasnej porady nie dam, bo nigdy takowym nie byłem (co najwyżej dobrym), ale polecam filmik w spoilerze, tam jest podana dobra rada. Wiele wyciągnęło z tego filmu lekcję, chociażby Scar, Blivandefar, Deacon, Aleksey (z Turcji), Peter. Chyba nie muszę Ci ich przedstawiać, gdyż to najbardziej znani arcyłotrzy serwerów Warband. ;)

(click to show/hide)
    Jak mam nigdy nie przegrywać? Nie da się.
    A tym bardziej, kiedy jestem jeszcze słaby.
    I nie znam tych panów.
    Pewnie dlatego, że ostatnio z M&B na multiplayerze gram tylko w OiM, oraz NW.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 20, 2017, 14:13:32 »
    Jak mam nigdy nie przegrywać? Nie da się.
    A tym bardziej, kiedy jestem jeszcze słaby.
    I nie znam tych panów.
    Pewnie dlatego, że ostatnio z M&B na multiplayerze gram tylko w OiM, oraz NW.

14pk rekrutuje

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 20, 2017, 14:27:24 »
    Miki, Miki, the ludus na nejtiwie, albo GF server na NW i git gud. Odpuść sobie skakanie i zmyłki, git gud, a potem se eksperymentuj.
    (click to show/hide)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 20, 2017, 14:27:41 »
    14pk rekrutuje
    I co w związku z tym?