Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: <<<Nasze Taktyki>>>  (Przeczytany 12551 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: <<<Nasze Taktyki>>>
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:42:21 »
    Ja najczęściej inwestuje w Ciężką Swadiańską Konnice i kawalerie od Khergitów, chociaż w większoście mam najemnych kawalerzystów ;D
    Jeśłi zaś chodzi o piechtę to wystarczą zwykli rekruci idący jako mięso armatnie.
    Taktyka(Niezawodna)
    Rekruci idą na pierwszy ogień wysyłam ich do ataku zaś kawalerie biorę na prawą flankę;D
    podczas gdy rekruci ściągają na siebie siły wroga (łącznie z kawalerią) Ja szarżuje z prawej flanki niszcząc piechotę i kawalerie
    Straty: od 2 do 40(ciężkie bitwy z przewagą wroga) rekrutów i najczęściej 15 kawalerzystów
    Moja Armia: 50 rekrutów 200 konnicy
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Rhodocki Strzelec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 08, 2010, 00:19:32 »
    Taki szczególik..W tej grze nie da się tak przecież zrobić -.- Nie da się rozdzielić piechoty więc ta taktyka jest nie możliwa do wykonania. Co do mojej taktyki, ustawiam łuczników na wzgórzu(o ile takowe jest) przed nimi na zboczu ustawiam piechotę a z boku jazdę. Sam jadę pierwszy na zwiad i żeby ewentualnie zestrzelić kilka/kilkanaście jednostek wroga wliczając w to lorda i zazwyczaj łuczników.
    Ja tak robiłem ale ustawiając przed r.strzelcami n.huskarli, a przed mamelukami r.sierżantów. Sierżantów dałem do grupy piechota, a Huskarli do Ciężka piechota, ale szkoda, że nie da się dobierać liczbowo różnych grup i rozdzielać tego samego rodzaju żołdaków :/

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 08, 2012, 00:05:09 »
    Na początku bawiłem się w wymyślne taktyki ale teraz taktyka jest prosta:
    a) jak wrogów jest mniej niż 2 razy więcej niż mnie to nie wydaję żadnych rozkazów (czyli huzia na Józia)
    b) jak wrogów jest 2 razy więcej niż mnie lub więcej to "Za mną" i jeżdżę w kółko po mapie co jakiś czas wpadając z dzidą na wrogów :DDDDD

Zawsze działa i tracę może 10 rycerzy na bitwę (battlesizer na 1000).
    Oczywiście to wszystko w polu.

W obalaniu zamków bawię się najpierw szkolenie potwornej ilości huskarli, a potem po prostu atakuję zamek (bez rozkazów) - też działa, ja sobie stoję gdzieś w rogu mapy, idę zrobić herbatę, jak wracam to już jest po bitwie xD