Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511347 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artulos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1620 dnia: Kwietnia 14, 2010, 22:47:56 »
    Zmiany w patchu 4.55C:
    1.)   Lods for all new SOD items
    2.)   Lods for the majority of native items that were missing them
    3.)   Updated Villanese (all new graphics and a few stat tweaks)
    4.)   Updated Zerrikanians (a few units)
    5.)   Updated Antarians (a few units)
    6.)   Updated Marinarians (a few elite units with heraldic gear)
    7.)   Updated all hero companions (dialogs, stats, skills, gear, but kept names the same so interactions are the same)
    8.)   Updated stats on royal artifact items
    9.)   Updated strategy advisor screens (had a couple errors)
    10.)   Fixed slaver parties so they do not spawn with any non-blunt weapon
    11.)     Complete list of all changes in spoiler below (many small things not listed)…

Szczegóły na stronie z linka, po nacisnięciu spoiler
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,104985.0.html?PHPSESSID=hjgf2u9pmgn0ddhiotibhpkbl0
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2010, 16:53:03 wysłana przez artulos »

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1621 dnia: Kwietnia 14, 2010, 23:26:51 »
    Edit: Sciognołem, podczas robienia nowej postaci w ogole nie widac literek odpowiedzialnych za danie nowego imienia postaci dodawanie skili ;/ co powoduje iz niemozliwe jest zaczecie od nowa gry.
    Jakies pomysly jak to naprawic???
    czy aby napewno skasowałeś tylko foldery:texture i resource ?
    trezba je skasować, wkleić te nowe i wszystkie pliki txt nadpisać - i to wszystko
    Nic innego nie kasuj  - i wszystko musi działać poprawnie
    mnie to zajęło 1min i grałem już
    ==edit==
    to co napisałem wyżej to procedura dodania do 4.55b fixa C
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2010, 16:48:16 wysłana przez buholz »

Offline Snikers

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1622 dnia: Kwietnia 16, 2010, 20:53:45 »
    fajny modzik, najlepszy w jakiego grałem...tylko co z tym spolszczeniem?

Offline Adams F.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1623 dnia: Kwietnia 17, 2010, 23:22:14 »
    Znalazłem w modzie kilka "ciekawostek". Mam nadzieję że nie będą się powtarzać ale nie chce mi się czytać całej setki stron. Ale po kolei.

Najpierw wielkie gratulacje dla twórców moda. Ten mod po prostu wciska w fotel.

A teraz do rzeczy. Gram w wersje V4.5. Do tego spolszczenie chyba na wersję 4,1.

1) Jeśli dołączę do bitwy np Łowcy głów vs. Bandyci, to po zakończonej bitwie Łowca mówi podziękowanie lub:
    a) Tekst karawanowy: "Dziękuję panie ze nas doprowadziłeś do miasta, dalej sobie poradzimy", lub
    b) Wymienia wszystkich lordów, lub
    c) "Dziękuję ze nas tu doprowadziłeś, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę żonę"
    Może to być błąd spolszczenia
    2) W czasie obrony mojego zamku przed imperium pojawia się niepełna liczba obrońców (mimo ze wszyscy są zdrowi). Czyli w zamku jest powiedzmy 250 ludzi, do tego mój oddział 150, a do walki staje 300, co przy ataku sił imperialnych w liczbie 1500 jest nieco wkurzające. Pomijam to że póki co odparłem wszystkie szturmy.
    Po kilku wygranych obronach zamku pojawiły się wśród wojsk imperialnych oddziały następującym składzie : 0+12. Co ciekawe kiedy taki oddział zaatakowałem w trybie normalnej bitwy to nie można wygrać. Trzeba się wycofać z walki (strata morale), żeby wygrac.
    Natomiast w trybie szybkiej bitwy: przed bitwą opis typu masz 180 ludzi przeciwko 0 ludzi, po bitwie: straty wroga 80, straty twoje 60, a w następnym etapie czekało na mnie ponad 200 przeciwników. (nikt z imperium nie dołączył do bitwy)

Natomiast w tym nowym patchu zostałem wysłany z listem do lorda który przebywał w niewoli. Jednakże w więzieniu nie było nikogo. Mimo że legendzie zamku ten lord jest wymieniony jako wiezień. Tą samą sytuacje miałem z wolnym lordem, wedle legendy jest w zamku (razem z innymi), ale jak się wejdzie to nie ma tam nikogo (żadnego lorda).
    I druga rzecz. Na rozpoczęciu nowej gry dostałem 40 żołnierzy ale miałem umiejętności do dowodzenia 39. Oczywiście po chwili 2 zwiało.

To na razie tyle. Mam nadzieję ze wszystko jasno opisałem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2010, 00:06:24 wysłana przez Adams F. »

Offline lordbunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1624 dnia: Kwietnia 18, 2010, 20:12:04 »
    Spolszczenie można by w sumie zrobić nawet i wspólnymi siłami. Potrzeba tylko grupki osób i kogoś kto wytłumaczy jak to należy robić, bo ja przeglądałem pliki gry i za nic nie mogę się doszukać dialogów.

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #1625 dnia: Kwietnia 18, 2010, 23:28:32 »
    Będzie spolszczenie?
    Koko dżambo i do przodu

Offline lordbunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1626 dnia: Kwietnia 19, 2010, 00:32:07 »
    Będzie spolszczenie?

Nic bardziej nie wkurza niż ludzie zadający takie pytania.
    Lepsze brzmi:

"Czy ktoś robi spolszczenie i jak mogę pomóc?"
    Zatem pytam, czy ktoś robi spolszczenie i czy można pomóc. Mogę przetłumaczyć co nieco, tylko ktoś mi musi wyjaśnić gdzie znajdę tekst do tłumaczenia.

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1627 dnia: Kwietnia 19, 2010, 07:54:08 »
    Ja również mógłbym się przyłączyć do spolszczania, mój angielski nie jest bóg wie na jakim poziomie, ale w tłumaczeniu nowych jednostek, i itemów mogę pomóc. Oczywiście jeżeli ktoś nad tym pracuje.

Offline lordbunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1628 dnia: Kwietnia 19, 2010, 13:43:43 »
    W sumie można wykorzystać tłumaczenie z 4.1 o ile autor się zgodzi oczywiście i tylko przetłumaczyć brakujące rzeczy. (czyli z tego co zauważyłem najemników, tytuły i nie wiem co jeszcze bo dopiero zainstalowałem 4.5)

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #1629 dnia: Kwietnia 19, 2010, 22:25:58 »
    Pomiędzy ilością tekstu z 4.1 a 4.5 jest ogromna różnica...
    w 4.1 trzeba było tłumaczyć jedynie takie zwroty jak: Nająć szlachcica?/Posiadasz x Mieszkańców itd
    Proste zwroty...w 4.5 trzeba się namęczyć z tłumaczeniem bardziej złożonych dialogów (których jest znacznie więcej)

Panie Tobik-u możemy prosić o jakiś komentarz dotyczący prac który uspokoi tłum?
    Jakiś postęp czy porzucenie projektu :)?

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1630 dnia: Kwietnia 20, 2010, 11:36:29 »

..
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2010, 02:40:30 wysłana przez buholz »

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1631 dnia: Kwietnia 21, 2010, 18:00:52 »
    Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym dodawaniem linii i głównym katalogiem moda ale jeśli chodzi o notatnik to nie jest zbyt dobry pomysł gdyż edytor ten usuwa BOM z plików zakodowanych w UTF-8, bez którego przetłumaczone teksty są niepoprawnie wyświetlane w grze (zjada literki).
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1632 dnia: Kwietnia 21, 2010, 21:13:33 »
    Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym dodawaniem linii i głównym katalogiem moda ale jeśli chodzi o notatnik to nie jest zbyt dobry pomysł gdyż edytor ten usuwa BOM z plików zakodowanych w UTF-8, bez którego przetłumaczone teksty są niepoprawnie wyświetlane w grze (zjada literki).
    .......jesli korzystać z 4.1pl jako podstawa -to brakuje sporo względem zawartości 4.55eng, a to oznacza dodanie tam często sporo linii - co oczywiste
    a głowny katalog moda...............a skąd wziąźć orginal txt - hmm?

« Ostatnia zmiana: Maja 09, 2010, 02:44:34 wysłana przez buholz »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1633 dnia: Kwietnia 22, 2010, 10:08:25 »
    Dziwne ze Polski mod a nie ma wersji PL

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1634 dnia: Kwietnia 24, 2010, 11:37:29 »
    Hmmm... W wersji 4.5 podbijam zamki jak mi się podoba... Wrogowie są ubrani w sukienki i bez broni (lub z bronią bez armora) a wieśniacy mają super eq. Ściągam wersję 4.1 i zobaczę jak tam się to prezentuje.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)