Znalazłem w modzie kilka "ciekawostek". Mam nadzieję że nie będą się powtarzać ale nie chce mi się czytać całej setki stron. Ale po kolei.
Najpierw wielkie gratulacje dla twórców moda. Ten mod po prostu wciska w fotel.
A teraz do rzeczy. Gram w wersje V4.5. Do tego spolszczenie chyba na wersję 4,1.
1) Jeśli dołączę do bitwy np Łowcy głów vs. Bandyci, to po zakończonej bitwie Łowca mówi podziękowanie lub:
a) Tekst karawanowy: "Dziękuję panie ze nas doprowadziłeś do miasta, dalej sobie poradzimy", lub
b) Wymienia wszystkich lordów, lub
c) "Dziękuję ze nas tu doprowadziłeś, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę żonę"
Może to być błąd spolszczenia
2) W czasie obrony mojego zamku przed imperium pojawia się niepełna liczba obrońców (mimo ze wszyscy są zdrowi). Czyli w zamku jest powiedzmy 250 ludzi, do tego mój oddział 150, a do walki staje 300, co przy ataku sił imperialnych w liczbie 1500 jest nieco wkurzające. Pomijam to że póki co odparłem wszystkie szturmy.
Po kilku wygranych obronach zamku pojawiły się wśród wojsk imperialnych oddziały następującym składzie : 0+12. Co ciekawe kiedy taki oddział zaatakowałem w trybie normalnej bitwy to nie można wygrać. Trzeba się wycofać z walki (strata morale), żeby wygrac.
Natomiast w trybie szybkiej bitwy: przed bitwą opis typu masz 180 ludzi przeciwko 0 ludzi, po bitwie: straty wroga 80, straty twoje 60, a w następnym etapie czekało na mnie ponad 200 przeciwników. (nikt z imperium nie dołączył do bitwy)
Natomiast w tym nowym patchu zostałem wysłany z listem do lorda który przebywał w niewoli. Jednakże w więzieniu nie było nikogo. Mimo że legendzie zamku ten lord jest wymieniony jako wiezień. Tą samą sytuacje miałem z wolnym lordem, wedle legendy jest w zamku (razem z innymi), ale jak się wejdzie to nie ma tam nikogo (żadnego lorda).
I druga rzecz. Na rozpoczęciu nowej gry dostałem 40 żołnierzy ale miałem umiejętności do dowodzenia 39. Oczywiście po chwili 2 zwiało.
To na razie tyle. Mam nadzieję ze wszystko jasno opisałem.