Siemka. Grałem w SoD 4.1 bardzo mi sie podobało tylko czasem wyskakiwały errory co pare minut. Nawet jak nic nie robiłem. To oczywiście nic nie psuło ale troche wkurzające. Czerwony komunikat był zawsze taki:
SRIPT ERROR ON OPCODE 2324 Invalid Troop ID: 1024
At simple trigger no: 102
At simple trigger no: 102
Jakiś błąd skryptu ale wie ktoś konkretniej o co chodzi?
Ogólnie bardzo fajny mod tylko te errory i jeszcze uważam że powinno się zlikwidować Jestera i Quick start przy opcji obozu. Wiem że to dla testerów ale ja grałem już w finalną wersje i takiego czegos nie powinno być... kto widział żeby cheaty były tak widoczne... W 4.1 zabrakło mi jednego ze starszej wersji w którą grałem (chyba 4V alfa albo coś koło tego): obozów najemników(np Elephant Clan na ziemiach khergickich).
Dziś zassałem 4.5 beta i szok... Super zrobione o wiele bardziej realistyczne... te prawa albo własny sztandar do zrobienia, obozy najemnikow wróciły(xD) i inne duperelki które i tak wiele wnoszą. Jak stworzyłem postac i spojrzałem na mape to już wgl. zaskoczenie... jak mapa zrobiona. Tylko musiałem co chwile otwierac okienko i wychodzić(żeby pokazało postać) bo sie na poczatku nie moglem zorientowac na mapie xD. Niestety również wyskakiwał ten error ale to beta ;p Tylko że niestety już nie moge grać bo nagle mam error i kaput... Podbiłem zamek rozejrzałem sie po opcjach wybrałem prawa i ogólnie ,,zwiedzałem''. Byłem właśnie na mapie strategicznej(już była we wczesniejszych wersjach ale chciałem zobaczyc czy na niej cos nowego). I nagle czarny ekran i error, aplikacja wyłączona ;P. Eee no dobra pojedynczy błąd przeciez to tylko beta. Odpalam jeszcze 2 razy i to samo(a straciłem na tym pare minut bo sie strasznie długo ładuje...). Nie zdązyłem nic zobaczyc tylko jak sie postac zaladowala to czarny ekran i aplikacja wyłączona wystapil błąd wysyłaj, nie wysyłaj, chyba najprostszy błąd... Wam też sie to zdażyło? Chciałem sobie troche dłużej pograc bo fajna wersja....
A i btw: kiedy około wyszłoby 5V albo chociaż pełniak 4.5? Nie chodzi oczywiście o dokładną date tylko czy 2 tygodnie czy pół roku ;p
Zaraz spróbuje zacząć od nowa w 4.5(bo dopiero po wybraniu charra sie wylacza) ale i tak w kazdej chwili blad moze sie powtorzyc... Wtedy to ledwo zagrałem a jak bedzie np po 150 dniach juz mam fajowskie wojska, rozbudowane imperium, lordow itp i nagle error... Szkoda by było ;<
EDIT: No dobra działa na nowej postaci ale nadal bedzie troche strach ;/