Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 512590 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1395 dnia: Marca 01, 2010, 17:29:55 »
    Nie sądzę żeby inwazje trupów i broni palnej działały w wersji 4.5 Obie te nakładki powstały na starszą wersję 4.1 i odradzam Ci ich instalowanie. Ale jeżeli chcesz grać na poprzedniej wersji to poszukaj linków do inwazji na TaleWorlds.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Equimanthorn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1396 dnia: Marca 01, 2010, 19:11:26 »
    No trudno, wcześniej jakoś nie pokusiłem się żeby je ściągnąć, a teraz jestem zbyt zafascynowany nową wersją żeby wracać do poprzedniej ;]

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1397 dnia: Marca 01, 2010, 20:38:35 »
    Chciałbym z całego serca podziękować wszystkim którzy brali udział w tworzeniu moda i mam nadzieje że projekt będzie kontynuowany w Warbandzie. Jeszcze raz DZIĘKUJE!!!

Offline Tweety

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1398 dnia: Marca 02, 2010, 20:25:10 »
    Superr mod jeszcze tylko spolszczenie i będzie okey :)

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1399 dnia: Marca 02, 2010, 22:24:01 »
    Siemka. Grałem w SoD 4.1 bardzo mi sie podobało tylko czasem wyskakiwały errory co pare minut. Nawet jak nic nie robiłem. To oczywiście nic nie psuło ale troche wkurzające. Czerwony komunikat był zawsze taki:
    SRIPT ERROR ON OPCODE 2324 Invalid Troop ID: 1024
    At simple trigger no: 102
    At simple trigger no: 102

Jakiś błąd skryptu ale wie ktoś konkretniej o co chodzi?
    Ogólnie bardzo fajny mod tylko te errory i jeszcze uważam że powinno się zlikwidować Jestera i Quick start przy opcji obozu. Wiem że to dla testerów ale ja grałem już w finalną wersje i takiego czegos nie powinno być... kto widział żeby cheaty były tak widoczne... W 4.1 zabrakło mi jednego ze starszej wersji w którą grałem (chyba 4V alfa albo coś koło tego): obozów najemników(np Elephant Clan na ziemiach khergickich).

Dziś zassałem 4.5 beta i szok... Super zrobione o wiele bardziej realistyczne... te prawa albo własny sztandar do zrobienia, obozy najemnikow wróciły(xD) i inne duperelki które i tak wiele wnoszą. Jak stworzyłem postac i spojrzałem na mape to już wgl. zaskoczenie... jak mapa zrobiona. Tylko musiałem co chwile otwierac okienko i wychodzić(żeby pokazało postać) bo sie na poczatku nie moglem zorientowac na mapie xD. Niestety również wyskakiwał ten error ale to beta ;p Tylko że niestety już nie moge grać bo nagle mam error i kaput... Podbiłem zamek rozejrzałem sie po opcjach wybrałem prawa i ogólnie ,,zwiedzałem''. Byłem właśnie na mapie strategicznej(już była we wczesniejszych wersjach ale chciałem zobaczyc czy na niej cos nowego). I nagle czarny ekran i error, aplikacja wyłączona ;P. Eee no dobra pojedynczy błąd przeciez to tylko beta. Odpalam jeszcze  2 razy i to samo(a straciłem na tym pare minut bo sie strasznie długo ładuje...). Nie zdązyłem nic zobaczyc tylko jak sie postac zaladowala to czarny ekran i aplikacja wyłączona wystapil błąd wysyłaj, nie wysyłaj, chyba najprostszy błąd... Wam też sie to zdażyło? Chciałem sobie troche dłużej pograc bo fajna wersja....

A i btw: kiedy około wyszłoby 5V albo chociaż pełniak 4.5? Nie chodzi oczywiście o dokładną date tylko czy 2 tygodnie czy pół roku ;p

Zaraz spróbuje zacząć od nowa w 4.5(bo dopiero po wybraniu charra sie wylacza) ale i tak w kazdej chwili blad moze sie powtorzyc... Wtedy to ledwo zagrałem a jak bedzie np po 150 dniach juz mam fajowskie wojska, rozbudowane imperium, lordow itp i nagle error... Szkoda by było ;<

EDIT: No dobra działa na nowej postaci ale nadal bedzie troche strach ;/
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2010, 22:32:07 wysłana przez Paijan »

Offline CarlosssROW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1400 dnia: Marca 03, 2010, 07:12:42 »
    Witam może ktoś wie dlaczego w naszym spolszczeniu(niepełnym) do SoDa nie dzialają polskie znaki??? ...
    Link do spolszczenia(niepełne): http://www.speedyshare.com/files/21227830/pl.rar

Już działa
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2010, 14:38:38 wysłana przez CarlosssROW »
    Know that many men will suffer
    know that many men will die
    Half a million lives at stake
    At the fields of Paschendale
    And as night falls the general calls and the battle carries on
    I long what is the purpose of it all
    What's the price of a mile

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1401 dnia: Marca 03, 2010, 18:31:33 »
    ta mapa strategiczna jest jednak zwalona... wszedlem na nią i wyszedłem i mi się taka mapa walnęła xD

(click to show/hide)

Na szczęście po restarcie gry było normalnie ale przyjemny nie był taki widok... Von mistont oblookaj ta mape strategiczną bo cos chyba jest zle zrobiona... Pełno rzeczy juz robiłem i tylko przy mapie rozniaste bugi sa ;p

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1402 dnia: Marca 03, 2010, 18:47:57 »
    To naprawdę dziwne, bo ja akurat takiego bugu nie miałem... Co prawda czasem wyskakiwał coś tam vertex buffer, ale po zmniejszeniu opcji graficzny mod śmiga (co prawda przy większych bitwach się trochę tnie, ale co tam)...

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1403 dnia: Marca 03, 2010, 18:51:05 »
    dwa wyjscia:
    -mam ciulowy sprzet
    -masz inna wersje (ja 4.5 GOLD)

A i mam jeszcze nowego buga: po prawie kazdej walce mam wylaczona pauze. Wszystko sie dzieje, wszyscy sie ruszają a ja stoje i nic nie moge robic. Po paru sekundach sie odblokowuje. Niby nic no ale jak ktos mi zaatakuje zamek to ja do niego pobiegne a po drodze jeszcze podbije do mnie wrogi lord to z nim bede musial walczyc i potem tamten mi zamek rozwali bo ja bede sobie stał ;p

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1404 dnia: Marca 03, 2010, 18:58:45 »
    To nie bug, tak to jest zrobione - wystarczy czytać komunikaty po lewej...

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1405 dnia: Marca 03, 2010, 21:40:50 »
    mógłby ktoś dać link do undead invasion? Nie moge nigdzie znalezc ;/

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #1406 dnia: Marca 04, 2010, 06:08:38 »

Nic więcej nie mogę skomentować o zdolnościach szukania przedstawionych przez tegoż użytkownika.
    Znalezienie tego jest tak proste, jak przygotowanie herbaty :/
    Masz link:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,55635.0.html?PHPSESSID=c2faee1438b7f334d50493aaf8b16536

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1407 dnia: Marca 04, 2010, 17:12:34 »
    no bywa ;p

A z tą herbatą to róznie bywa... Moze sie skonczyc herbata albo nei bedzie ulubionego smaku... Albo w ogóle nie wiesz gdzie jest herbata bo ktos ja wlozyl do lodowki xD

I zeby OT nie było to mam taka prosbe do vonmistonta... Czy mógłbyś dać troche inteligencji SI na mapie? ja mam 170 ludzi chce oblegac Asugan Castle(siedzi w nim tylko lord asugan ok. 70 luda) ale czekam jeszcze na swoj regiment bo gdzies mi w tyle został. Lord Asugan zamiast spieprzac albo zabarykadowac sie to wbiega prosto na mnie, wiedzac ze nie ma szans... No to było troche głupie ;p
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2010, 17:16:21 wysłana przez Paijan »

Offline arkosek07

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1408 dnia: Marca 04, 2010, 18:49:57 »
    nie mogę jakoś znaleźć spolszczenia do wersji 4.1 mógłby mi ktoś podać linka?

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #1409 dnia: Marca 04, 2010, 19:41:23 »
    Po raz tysięczny... jeśli jakiegoś spolszczenia nie ma w TYM temacie, to ono nie istnieje :/