Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511563 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1335 dnia: Lutego 17, 2010, 13:56:27 »
    W tym modzie jedna rzecz mnie dobija , a mianowicie "Twoi wrogowie uciekają w przerażeniu" , nie ma nic nudniejszego niż padnięcie w środku bitwy , a potem gapienie się jak banda wolnych nordów gania za wesoło hasającym swadiańskim zbrojnym...
    Dobra , mam tego moda gdzieś , idę grać w Popa. Nie będę się godzinę męczył z jakimś swadiańskim idiotą.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2010, 13:58:09 wysłana przez Axel »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1336 dnia: Lutego 17, 2010, 14:45:26 »
    Więc wyłącz w opcjach ucieczkę z powodu niskiego morale - wtedy przeciwnicy będą walczyć standardowo - aż do śmierci. Czy wysyłał ktoś poszukiwaczy artefaktów? Jeśli tak to czy się im powiodło? Bo ja wysłałem jednego z 4000 kasy i jeszcze nie wrócił. Podejrzewam że dokonał defraudacji i zwiał do ciepłych krajów.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1337 dnia: Lutego 17, 2010, 15:01:09 »
    Hymmm, 1 z 4000 kasy ma bardzo male szanse na sukces. Maly tip: Najefektywniej jest wyslac 8 z 8000 tysiacami. Szansa jest wtedy spora, a powyzej 8 bohaterow i 8000 wzrost szansy/bohatera-pieniadze spada. Nawet gdyby trzeba przeszukac wszystkie lokacje i tak wychodzi taniej niz w sklepie za porownywalnej klasy przedmioty.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1338 dnia: Lutego 17, 2010, 15:23:03 »
    Więc nie wysyła się szlachty i rycerzy lecz naszych NPC-ów? A czy trzeba z nimi zagadać? W jakichś sposób ich wyznaczyć? Czy automatycznie wysyłam NPC znajdującego się na górze listy? 

Offline Sope

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1339 dnia: Lutego 17, 2010, 15:25:26 »
    Przepraszam ale nie mogę znaleźć linku do pobrania tego moda, jedynie jakieś patche itd czy mogę prosić przepraszam za takie głupie pytanie ale nie mogę naprawdę znaleźć ...

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1340 dnia: Lutego 17, 2010, 15:53:42 »
    Nie przepraszaj i tak Ci nie wybaczymy , najlepiej idź do okulisty albo naucz się korzystać z mózgu ... http://www.mbrepository.com/file.php?id=983

Ty uważaj co piszesz, bo obecnie Twój limit ostrzeżeń spada o jeden punkt...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2010, 18:25:46 wysłana przez proud »

Offline Sope

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1341 dnia: Lutego 17, 2010, 15:58:26 »
    Wiedziałem że będzie taka odpowiedź, ale jeszcze raz przepraszam i dziękuje za linka .

edit: Jeszcze jedno pytanko czy można dostać polską wersje  ?

Ty natomiast na drugi raz korzystaj z funkcji szukaj oraz edytuj posty, bo następnym razem ostrzeżenie powędruje do kogoś innego...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2010, 20:39:58 wysłana przez proud »

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #1342 dnia: Lutego 17, 2010, 17:16:31 »
    Pytanie:
    Niewiem czy oplaca mi sie grac w tego moda czytajac ze muli,zacina gre na dobrych kompach przy moim staruszku ;P.Rowniez na duza ilosc bugow chce sie spytac posiadaczy slabszych kompow czy opyla sie zagrac????? czy jednak sobie odpuscic

Offline Michelet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1343 dnia: Lutego 18, 2010, 09:11:52 »
    Witam, chce powiedzieć najpierw, że ta modyfikacja to diament nieoszlifowany, już niedługo będzie błyszczeć. Teraz mimo kilku błedów mam wielką ochotę w to grać, dziękuję za to!.

JA NIE MAM ŻADNEGO MULENIA,ZWALNIANIA W CZASIE GRY, A CRASHE TO OGROMNA ŻADKOŚĆ( giforce 9600, 2 giga ramu tylko, 140 osób na bitwe). To dla ludzi którzy naczytali się panikarskich komentarzy o niesamowitych wymaganiach, mam wszystko płynnie a mój komputer nie jest już młody.

Problem z questami dla Gildi występują, np. mam odebrać dług a nie ma takiej opcji dialogowek, albo wykonałem zadanie dla slaver's gild i nie moge odebrać nagrody.

Mam dwa zamki i nie mam dochodów ( 2 wsie) i tu pytanie : w jaki sposób zbiera się podatki ? w okienku fievs managment? nie mam pojęcia jak to zrobić, wprowadzałem różne edykty i one działają, buduję budynki.

Może ktoś doradzić w jaki sposób zciągnąć ze swych ziem 5000 złota tygodniowo bo jak nie sprzedaje w niewolę, plądruję itd to nie jestem w stanie urregulować budżetu

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    Zdrowie w V4.1
    « Odpowiedź #1344 dnia: Lutego 18, 2010, 11:04:53 »
    Jak na razie pykam sobie w 4.1, ponieważ nie chce mi się ściągać nowej (poza tym, czekam na V5), i mam problem. Błyskawicznie maleje mi zdrowie w wiochach. I tu pojawia się moje pytanie - jak zwiększyć zdrowie, a przynajmniej sprawić, żeby nie opadało? Pewnie już gdzieś takie pytanie było, ale nie chce mi się szukać wśród 90 stron tematu...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1345 dnia: Lutego 18, 2010, 11:28:38 »
    Ja mam problem z zarządzaniem - choć mam 300 punktów Demense limitu, a moje włości zabierają mi około 160 to i tak efektywność ściągania podatków wynosi 34%! Czy to wina edyktów obniżających podatki w wsiach i miastach? Druga sprawa: Po wybudowaniu w mieście koszar liczba rekrutów którzy są pozyskiwani każdego dnia sięga absurdalnych rozmiarów - Yalen które ma około 900 mieszkańców werbuje codziennie 800 nowych rekrutów! A przecież maks limit to 10.

Offline Neel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1346 dnia: Lutego 18, 2010, 22:06:30 »
    Mowilem ze skomentuje wiec to robie:)
    Na samym początku chce powiedzieć wszystkim że ten mod NIE TNIE SIĘ na moim kompie (4x2,4ghz. 2gb ram. GeForce 8500 GTX 512mb. Vista home)
    Ale niestety, nie wiem dlaczego a przynajmniej moge sie jedynie domyślać że chodzi o viste, mod crashuje się co chwile. Zazwyczaj od razu w 1 walce w jakimiś rabusiami ale dotrwałem do nastego dnia i sadze ze to jest to czego brakuje w nativie. A mianowicie [size=25]WOLNOŚCI[/size]. Mozna robic wszystko, np. wspomaganie przeciwnikow w bitwie. Genialnymi pomyslem okazal sie nasz strateg który może pokazać nam drzewka wszystkich wojowników od farmera po najemne ostrze, koniec z przypadkowymi wyborami i sprawdzaniem jak dziecko na oślep:). W itemach widzę rękę jakiegoś tibiana, brass set:D
    Nie radze spoczywać na laurach i skończyć mod(wydać wersje ostateczna a najlepiej żeby była to v5 bo ładnie wygląda:]) szybko przed wyjściem warbanda który może odciągnąć od podstawy nawet do 50% graczy.
    Pozdro dla autora/ów i proszę o dostosowanie SoD do nowych systemów operacyjnych Windows

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1347 dnia: Lutego 19, 2010, 06:16:59 »
    tak nowszych systemach ino Vista tak muli kompa że nie da się nic zrobić dotego połowa gier nie chodzi

ten mod jest super czekam na V5 i spolszczenie do 4.5V
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1348 dnia: Lutego 19, 2010, 13:02:10 »
    Ja mam problem z zarządzaniem - choć mam 300 punktów Demense limitu, a moje włości zabierają mi około 160 to i tak efektywność ściągania podatków wynosi 34%! Czy to wina edyktów obniżających podatki w wsiach i miastach? Druga sprawa: Po wybudowaniu w mieście koszar liczba rekrutów którzy są pozyskiwani każdego dnia sięga absurdalnych rozmiarów - Yalen które ma około 900 mieszkańców werbuje codziennie 800 nowych rekrutów! A przecież maks limit to 10.

w jaki sposób właśnie ustawić żeby rekrutowało się np 20 rekrutów mam właśnie w w Yalen 200 max garnizon daily recruit 1021 ????  i trzeba myszką klikać tyle razy żeby zejść do np 20 , 30 nie da się inaczej ??  jak ustawić ten limit na mniejszy

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1349 dnia: Lutego 19, 2010, 16:02:01 »
    Ja niestety robię to ręcznie - paręset kliknięć jest problematyczne, ale jako że mam laptopa to korzystam w tym przypadku z touchpada. Zauważyłem że błąd ten nie występuje w zamkach. A propos: Gra ktoś Antarianami? Bo mi gra się świetnie, ale niestety ich rycerze to golasy bez broni! O zgrozo! Co mam z nimi robić?!