Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510899 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #1215 dnia: Stycznia 28, 2010, 19:08:58 »
    No ślicznie to wygląda. :) Świetna robota. Kto się u was zajmuje prezentacjami?

Offline vonmistont

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1216 dnia: Stycznia 28, 2010, 19:14:55 »
    No ślicznie to wygląda. :) Świetna robota. Kto się u was zajmuje prezentacjami?
    Jam Ci to uczynił ;) Miałem niezły trening na robieniu praw:

No i od Ciebie podpatrzyłem ;)

Kuba z resztą też jest biegły w prezentacjach, ostatnio odkrył bardzo ważą rzecz związaną z tworzeniem bardzo skomplikowanych prezentacji. Nakładały się na siebie globale i engine wyrzucał dziwne niezrozumiałe błędy. W kodzie mogłeś mieć wszystko idealnie a i tak dziwne rzeczy się działy, jak się okazuje system źle czyścił pamięć po elementach prezentacji i się na siebie nakładały, śmieszne rzeczy się działy...

No i odkryłem Slidersy... Gdyby nie one to bym musiał zakodować ileś tam obiektów lenn, a później mnożyć strony prezenacji zanim gracz posiadający kilkadziesiąt lenn dotrze do tego swojego. Ze sliderem tylko przesuwasz suwak i już, jedna strona prezentacji.

Powtórzę bo już następna strona i nikt nie zobaczy, a dumny z nich jestem ;) (funkcje Garnizonów zrobił Kuba)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 19:16:33 wysłana przez vonmistont »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1217 dnia: Stycznia 28, 2010, 19:26:37 »
    Jednym słowem: Miód!! Fantastycznie prezentuje się ekran zarządzania. A funkcje garnizonów to strzał w dziesiątkę - w końcu jakieś sensowne ograniczenie automatycznej rekrutacji. Jedyne co mnie boli to efekty uboczne edyktów - każdy jest kontrowersyjny i przynosi jakieś straty. Czy nie można zrobić jakiś zarządzeń które zabierały by tylko jednorazowo pewną ilość kasy? Bo reguła coś za coś jest krzywdząca :(
    PS. Mam pytanie: Czy u Vaegirów będą jako najemnicy będą dominować henchemni i łowcy głów? Bo cholernie do nich pasują - na tle takiej ruskiej, słowiańskiej regularnej armii wyglądają niczym pospolite ruszenie ludności wiejskiej i miejskiej.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1218 dnia: Stycznia 28, 2010, 19:41:04 »
    Jednym słowem: Miód!! Fantastycznie prezentuje się ekran zarządzania. A funkcje garnizonów to strzał w dziesiątkę - w końcu jakieś sensowne ograniczenie automatycznej rekrutacji. Jedyne co mnie boli to efekty uboczne edyktów - każdy jest kontrowersyjny i przynosi jakieś straty. Czy nie można zrobić jakiś zarządzeń które zabierały by tylko jednorazowo pewną ilość kasy? Bo reguła coś za coś jest krzywdząca :(
    PS. Mam pytanie: Czy u Vaegirów będą jako najemnicy będą dominować henchemni i łowcy głów? Bo cholernie do nich pasują - na tle takiej ruskiej, słowiańskiej regularnej armii wyglądają niczym pospolite ruszenie ludności wiejskiej i miejskiej.
    Takie życie, coś za coś :)

Najemnicy: Ja ich nie kodowałem więc jestem słaby w tym temacie, pomyślmy... Swadianie najmują Black Army, Rhodokiwie najmują Serpent Host, Nordowie najmują Jotnar Clan, Khegrici najmują Elephant Guard a Vaegirowie Conquistadors... Czemu conquistadors? Mnie nie pytaj :) To link do nich (uwaga tony screenów więc gdy będzie się otwierał można iść zrobić herbatę).
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,76772.msg1993431.html#msg1993431

6 gildia najemników to łowcy neiwolników, oni są wszędzie. Poza tym gracz może związać się silnie z jedną tylko gildią. Ale najmować może wszystkie (choć najlepsze jednostki tylko ze związaną ze sobą gildią).

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #1219 dnia: Stycznia 28, 2010, 20:23:35 »
     Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!" i wróciła na miejsce, żeby moja chora głowa była kompletna i mogła w spokoju pisać takie pierdoły. A na poważnie: nie mogę się doczekać tego moda. Edykty i rozwinięte zarządzanie jest tak nierealnie fajnie zapowiadające się, że aż mi się uwierzyć nie chce! vonmistont, świetna robota! Twój mod dostanie od rządu "honorowy" certyfikat "Dobre, bo polskie" xD.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1220 dnia: Stycznia 28, 2010, 20:32:27 »
    Świetni najemnicy - najlepsi są Ci konni z widłami ;) Ale tak na poważnie to fantastycznie się wpasowują do frakcji. Teraz każdy będzie miał zrównoważoną armie, ale nie bez przesady. Mam nadzieję iż "Miecz Damoklesa zawiśnie nad naszymi głowami jak najprędzej.
    PS. Zapomniałbym.... Te łańcuchy na szyjach - kiedyś to były dresy :)
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1221 dnia: Stycznia 29, 2010, 22:03:46 »
    Wiem że 4.5 alpha jest zbugowane, ale napiszę takiego buga bo może go nie zaówarzyliście.
    Gdy już stwożyłem własne królestwo na terenie Rhoddoków (Zamek Maras) zaatakowali mnie z chęcią odbicia zamku. Jednak obroniłem się. Ok, atakuje dalej aż w końcu Doszedłem do Veluca żeby skopać parę tyków patrzę a tam jest bohater/lord co się nazywa "Game". Co u licha jest? Tak samo gdy walczyłem z Hostami (Dla niekumatych wojska najemne Rhodoków) to tam był inny lord królestwa "Plebs" co się nazywa "TOLL coś tam (Ale nie wiem dokładnie)" Co jest z tymi "Plebsami"?

PS:
    (click to show/hide)

Edit:
    Aha i o co chodzi z tymi prawami bo np. wybieram jedno prawo i zboku piszę np. Prawo 36. I nic więcej.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2010, 22:05:34 wysłana przez Nalo97 »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1222 dnia: Stycznia 29, 2010, 22:26:43 »
    Czy w modzie została dodana możliwość zabicia lorda?[/spoiler]

Tak, jest taka możliwość. Ale z tego co pamiętam wtedy wszystkie frakcje są przeciw tobie, a lord już się nie odradza.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1223 dnia: Stycznia 29, 2010, 23:10:58 »
    Nalo97, z tego fragmentu "Aha i o co chodzi z tymi prawami bo np. wybieram jedno prawo i zboku piszę np. Prawo 36. I nic więcej." wnoszę, że może grasz w niezwykle starą, wypuszczoną jeszcze w maju wersje pre pre alpha. Tam prawa nie miały jeszcze opisów.

Można zabijać lordów. Jeśli zginie król to władzę przejmuje inny lord.

Radzę się wstrzymać parę dni z graniem, finalizujemy najnowszą wersję, niedługo zostanie wypuszczona.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1224 dnia: Stycznia 30, 2010, 13:35:42 »

Tak, jest taka możliwość. Ale z tego co pamiętam wtedy wszystkie frakcje są przeciw tobie, a lord już się nie odradza.

Wszystkie frakcje?Bez sensu...
    Powinna byc tylko ta frakcja przeciwko nam do ktorej nalezal lord.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1225 dnia: Stycznia 30, 2010, 14:24:32 »
    Nie wszystkie frakcje są przeciw tobie on źle mówi. Jeśli zabijemy lorda to nic się nie stanie. Czyli tak jak by po prostu wziąść go do niewoli.

PS: von Mistont daj linka do najnowszej części SoD'a.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1226 dnia: Stycznia 30, 2010, 14:28:49 »

Wszystkie frakcje?Bez sensu...
    Powinna byc tylko ta frakcja przeciwko nam do ktorej nalezal lord.
    Po egzekucji lorda traci się honor oraz spadają relacje ze WSZYSTKIMI lordami (swoimi też). Pogarszają się też relacje z królestwami.
    Bez sensu? Pojmij jeńców na wojnie, szczególnie jakichś znamienitych i zacznij ich rozstrzeliwać. Nie mówiąc już o tym, że w pseudośredniowiecznej Calradii puszczanie jeńców wolno lub też za okupem jest Prawem! Prawem zwyczajowym ale obowiązującym wszystkich.

A teraz coś z zupełnie innej beczki... Jakiś czas temu zostały zrobione specjalne Królewskie Artefakty, przedmioty należące do rodziny panującej każdego z królestw. Ostatnio używał ich ojciec gracza, gdy wysyłał go na misję do Calradii tuż przed upadkiem stolicy. Obecnie są w rękach wroga. Aby je odzyskać trzeba wysłać swoich najbardziej zaufanych ludzi (najlepsi z Noble Troops) na misję. Wybieramy ilu bohaterów wysłać, budżet misji, kalkulowana jest szansa powodzenia, wybieramy lokację w której będziemy szukać i... czekamy... Jest 5 przedmiotów do znalezienia, najlepsze w swojej klasie.

Screeny przedmiotów:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,77925.0.html

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1227 dnia: Stycznia 30, 2010, 14:37:00 »
    Fajne są te królewskie itemki. Ale daj linka do najnowszej wersji jaka wyszła. (Ta z opisami praw lub lepsza).

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1228 dnia: Stycznia 30, 2010, 14:41:19 »
    Super! Będzie można zdobywać unikalne przedmioty , wysyłając swoich ludzi!
    Mam pytanko , napisałeś "kalkulowana jest szansa powodzenie"  jak będzie ta szansa podana?

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1229 dnia: Stycznia 30, 2010, 15:04:22 »
    Gdzie znajde linka do najnowszej części ??