>vonmistont: celem uściślenia mojego poprzedniego postu -> tak, nie pojawia mi się opcja rekrutacji jak osobiście pojadę do wioski (w żadnej wiosce mojego królestwa) i o ile dobrze pamiętam jest tak od samego początku tzn. od założenia przeze mnie królestwa, więc założyłem że tak ma być skoro jest autorekrutacja (marszałek).
Jeśli chodzi o wolne miejsce w mojej partii :) (party) to mogę posiadać 287 żołnierzy, w momencie gdy ostatnio sprawdzałem możliwość rekrutacji jeździło ze mną około 40 żołnierzy + 16 companoins, więc chyba nie o to chodzi. Co do lubienia mnie przez wioski to mam podatki ustawione na low ale masowo budowałem we wszystkich wioskach budynki sakralne (the void). Wiara moja była faktycznie niepopularna na początku, teraz zaś nie sprawdzałem jak to jest (jak się upewnię to zrobię edit posta). Dodam jednak, że oprócz sakralnych buduję w wioskach wszystko inne, w pierwszej kolejności wszystko co ma wpływ na prosperity (o ile pamiętam mill, inn, manor) a później wszystko pozostałe. Co jakiś czas mam komunikaty ze populacja w wioskach/miastach rośnie więc chyba nie o to chodzi, ale sprawdzę to i dam znać.
Moje pytanie dotyczące rekrutacji oryginalnych jednostek calradii (swadian/ nords itp) faktycznie miało tylko na celu obejście powyższego problemu z rekrutacją, gdybym mógł rekrutować swoich (antarian) nie szukałbym tej opcji. Więc na razie dzięki za wszystkie sugestie, jak się czegoś dowiem to dam znać.
Czytając jednak jeszcze raz niektóre posty z tego tematu dochodzę do wniosku że chyba faktycznie nie mam ostatniej wersji, tzn nie pamiętam żebym instalował jakiegoś patcha.
Mam więc prośbę: ponieważ czytałem w którymś poście (szukałem ale nie mogę go teraz znaleźć) że były dwie wersje patcha na v4.1- ta zalecana i druga dla kompatybilności savów. Więc jeśli czegoś nie pokręciłem to proszę napisz jeszcze raz (lub daj linki) co dokładnie zainstalować po Sword_of_Damocles_-_Invasion_4.1_Final_no2.exe, żeby nie musieć zaczynać od początku.
UPDATE: Po sprawdzeniu okazało się że w większości wiosek (moich i wasali) mojego królestwa moja wiara jest bardzo niepopularna, mimo tego jednak wioski są dobrze rozwinięte, wszystkie mają powyżej 150 mieszkańców (większość blisko 500) i przeważnie mnie lubią (cooperative , itp), w najgorszym wypadku są obojętne (indiferent). Znalazłem jednak 1 wioskę (moja, nie wasala) która ma 478 mieszkańców, wiara jest lubiana (preeminent - chyba nawet dominująca), ludzie są mi żarliwie oddani (firecely devoted) i wykonałem wszystkie misja od ich sołtysa a mimo tego nie mam opcji rekrutacji jak tam pojadę osobiście. Sadzę wiec że coś się zdecydowanie posypało w grze, ewentualnie było źle zainstalowane.
Jeśli nic nie wymyślę to zainstaluje SOD od nowa razem z patchem i zacznę jeszcze raz ( co za pech:( ).
I jeszcze uwaga : w raportach nie mam opcji dotyczących rekrutacji, mam tylko "Show fewer messages", "Disable tactical formations & morale" i "Enable debugging menus and messages".