Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510878 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Domis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #915 dnia: Września 13, 2009, 15:55:40 »
    Mam dwa święte budynki chyba... W mieście do wybudowania została mi tylko gildia, uniwersytet i wież więzienna.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #916 dnia: Września 13, 2009, 19:37:40 »
    Święci tworzą się z oddziałów szlacheckich i pojawiają się bezpośrednio w armii gracza... (chyba)

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Września 13, 2009, 20:36:14 »
    Jak i czy mozna zrekrutowac jednostki z kotrymi sie zaczyna?

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #918 dnia: Września 13, 2009, 20:44:05 »
    Jak i czy mozna zrekrutowac jednostki z kotrymi sie zaczyna?

Musisz mieć swój zamek/miasto. Budujesz w nim koszary strzelnice albo zgromadzenie szlachedzkie (czy jakoś tak), gadasz z marszałkiem i każesz mu rozmieszczać w garnizonie strzelców i piechurów albo tylko 1 typ jednostek. Potem z wiosek przychodzą wieśniacy i się sami szkolą na tych co na początku miałeś.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #919 dnia: Września 13, 2009, 21:29:07 »
    Właśnie ten cały mechanizm rekrutowania zniechęcił mnie do tej modyfikacji na rzecz innej, The Eagle And The Radian Cross. Nikt nie jest pewien jak cały ten mechanizm działa i co za co odpowiada w rządzeniu królestwem. Oczywiście, ta druga ma niedokończoną mapę, nie można dołączyć do jednej z frakcji i pojawiają się jeszcze inne drobione bugi, ale i tak jest lepsza. Jest całkowitą konwersją i opowiada nową historię, a nie dopisuje niezrozumiały chapter do nativea.

Ciężar Mieczu Damoklesa jest ponad moje siły, wolę być skromniejszym marszałkiem walczącym dla swojego króla.

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #920 dnia: Września 13, 2009, 21:34:20 »
    ale rzeczywiście ciężko być królem. Ja teraz co zbiorę armie i chce ruszać na kampanię to mam zamek oblężnony :/ a ostatnio jak zdobyłem zamek i obsadziłem marnym wojskiem, to zaraz inny zamek został zaatakowany. Lecę tam a tu nowo zdobyty zamek pod oblężeniem. I tak latałem w tą i z powrotem. :/ Ale i tak jest fajnie :D

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #921 dnia: Września 14, 2009, 08:35:06 »
    Właśnie ten cały mechanizm rekrutowania zniechęcił mnie do tej modyfikacji na rzecz innej, The Eagle And The Radian Cross. Nikt nie jest pewien jak cały ten mechanizm działa i co za co odpowiada w rządzeniu królestwem. Oczywiście, ta druga ma niedokończoną mapę, nie można dołączyć do jednej z frakcji i pojawiają się jeszcze inne drobione bugi, ale i tak jest lepsza. Jest całkowitą konwersją i opowiada nową historię, a nie dopisuje niezrozumiały chapter do nativea.

Ciężar Mieczu Damoklesa jest ponad moje siły, wolę być skromniejszym marszałkiem walczącym dla swojego króla.

wileki LOL. Dawno się tak nie usmialem. Jaki skomplikowany mechanizm??? Ten cały mechanizm jest bardzo prosty. I jak to nikt nie jest pewien? Ja jestem pewien a tylko trochę pograłem w grę. Żeby mieć paladynów w armii trzeba miec wybudowane ołtarze, katedry we wsiach/miastach, które robią wiarę. Trzeba tez mieć Kapitułę Rycerską w zamku. Co jakis czas pojawiają się w niej giermkowie/szlachcice (zalezy od frakcji) Potem tych giermków szkoli się na najwyzszy poziom poprzez zdobywanie doswiadczenia. Gdy juz mamy kilku Magnatów to co jakis czas wyswietli się okienko, że Magnat chce słuzyc bogu, np. Jedynemu. Pojawia się opcja czy go puscic (dostaje się honor), czy tez powiedziec mu zeby słuzycł Jedynemu i twojej armii. Płaci się wtedy 200 denarów i 1 magnat z twojej armii staje się żarliwym magnatem. Jedziemy do zamku i mianujemy go paladynem.

Inne jednostki bardzo prosto szkoli się. Mówi się Marszałkowi, ze chce się obsadzic zamki/miasta piechotą lub łucznikami lub oboma na raz i co jakis czas przybywają z wiosek tym samym obnizajac ich populację. Proste, nie trzeba jezdzic po wioskach zeby rekrutowac :)
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2009, 08:36:42 wysłana przez artulos »

Offline cinekbi

• Użytkownik
    • M&B jest Bogiem a gra nałogiem xD CSS tez moze być
    « Odpowiedź #922 dnia: Września 14, 2009, 14:43:41 »
    Kogo byscie mi poradzili zebym pierwszego zaatakowal? Jaka frakcje bo nie jestem pewien. Jak np. zaatakuje Kierghitow to nawet zamki mozna od nich zdobywac ale dupa w normalniej walce bo trzeba sie za nimi uganiac. Poradzi mi ktos cos? ;]

PS: Wie moze ktos jak szybko wyexpic swoich NPC? Bo moi maja strasznynie maly lvl i szybko padaja w bitwie, ale maja dobre eq.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #923 dnia: Września 14, 2009, 16:07:13 »
    Ja grając Antarianami biłem Rodoków-w polu nie było większych problemów, gorzej z zamkami i miastami: brak tarcz znacznie utrudnia szturmy ale zawsze miałem liczne rezerwy, a płytówki i skrócone kosy pozwały antariańskim weteranom zabić wszystko na murach. Daj swoim bohaterom broń strzelecką skoro Ci tak często giną, a kiedy już będą mieli dobrze rozwiniętą żelazną skórę przerób ich na jednostki walczące w zwarciu.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #924 dnia: Września 14, 2009, 16:09:33 »
    Ja ci radzę wykorzystać konflikt Veagirów i Chanatu na swoją korzyść, tzn. gdy oni będą się bili o jakiś zamek veagirów czy miasto, zaatakuj jakiś mało "uzbrojony" zamek veagirów (ja tak zrobiłem) a dalej to jak już chcesz.

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Września 15, 2009, 16:56:37 »
    Ja mam takie pytanie. Miałem taką sytuację, że mój lord miał tylko zamek i mnie trochę chyba za to nie lubił. Nie chciał za mną chodzić itp. Gdy dołożyłem mu wioskę to już się poprawiły stosunki na dobre, a ten dalej nie chce za mną łazić :/ Ma 75 wojaków. Więc pytam się: co jest grane? A i jeszcze dziwnie, jak miał ze mną słabe stosunki to go miałem na liście przyjaciół... a wielu bardziej zaufanych lordów na niej nie było.
    Przy okazji zapytam, czym jest wywołany komunikat: "Nordycki Huskarl stracił przytomność"? Miałem tak dwa razy i moim zdaniem jest to spowodowane ogłuszeniem przez sojusznika ale nie jestem pewny i chciałbym poznać waszą opinię.
    Za pomoc z góry dzięki.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #926 dnia: Września 15, 2009, 17:32:24 »
    Jesli w czasie bitwy lord spadnie np. z murów i straci resztkę życia to wtedy jest wyswietlany ten komunikat o stracie przytomnosci. Generalnie chodzi o to, ze traci resztę zycia ale nie jest to spowodowane przez uderzenie wroga.
    Ja zawsze dawalem lordom zamek plus wioskę, ktora do niego byla przydzielonA lub miasta plus wioski. Jesli dasz lordowi tylko zamek bez wioski to lipa bo sam zamek nie przynosi dochodzow a nawet trzeba do niego doplacac 250 lub 200 (jesli wybuduje sie kowala)

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Września 15, 2009, 17:40:17 »
    Tak wiem, dlatego mu dałem wiochę jeszcze. Ale nadal nie chce ze mną jeździć :(

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #928 dnia: Września 15, 2009, 19:13:17 »
    Nie wiem. Ja zawsze jezdzilem sam a moi wasale sluzyli mi do patrolowania krolestwa, dawalem im wolną rekę :)
    Moze jeszcze nie osiagnął maksymalnego skladu?
    Najlepiej dac miasto z wioskami. Wtedy maja sklady 200 albo i wiecej

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Września 15, 2009, 21:01:50 »
    Już za mną chodzi. Nie wiem dlaczego ale już jest dobrze. Okazał się nacenniejszym współpracownikiem. :D