Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511028 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cinekbi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • M&B jest Bogiem a gra nałogiem xD CSS tez moze być
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #870 dnia: Września 05, 2009, 19:31:06 »
    Tak kocham jazde, ale ja chcialbym zeby jednostki mojej frakcji byly wszechstronne ;P. "Tak to ci moga dopasowac tylko w plusie" xD spodobala mi sie nawet frakcja Adenianska bo ma jazde na wzor Swadiańskich czołgow ale nie jestem pewien czy oni beda dobrzy przy oblezeniach, i dalej mam watpliwosci kim grac ;]

Edit: Tyle ze Adenianie maja slaba piechote i łucznikow. Ich piechota ma chyba skorzane pancerze wiec sie chyba nadaje jedynie jako mieso armatnie, ale przy oblezeniach mieso mi nie jest potrzebne ;d
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 19:33:06 wysłana przez cinekbi »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #871 dnia: Września 05, 2009, 20:08:45 »
    Tak, Adenianie mają strasznie słabą piechotę, ale odpowiadać powinni ci Antarianie[Czy jakoś tak].

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #872 dnia: Września 05, 2009, 22:12:03 »
    Antarianie nie nadają się do szturmu na zamek z powodu braku tarczy....
    Z tych nowych frakcji to chyba żadni nie są dobrzy na szturmy ;p
    Polecam siostry miecza sobie załatwić. Rekrutować kobiety w tawernach i siup, płytówka to jest to :P

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #873 dnia: Września 05, 2009, 22:21:59 »
    Antarianie + Nordowie :D Nordowie do przodu, a Anterianie za nimi

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #874 dnia: Września 05, 2009, 22:31:29 »
    Tak, Adenianie mają strasznie słabą piechotę, ale odpowiadać powinni ci Antarianie[Czy jakoś tak].

Mają strasznie słabą piechotę? Moim zdaniem taką sobie. NAjwazniejsze jest to zeby nie zdobywać zamkow ich piechotą tylko konnicą, tzn. magnatami i paladynami. Wymiatają po prostu :)

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #875 dnia: Września 05, 2009, 23:37:05 »
    Taak, właśnie - Adenianie mają wprost czadowych Magnatów :D

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #876 dnia: Września 05, 2009, 23:52:18 »
    Polecam siostry miecza sobie załatwić. Rekrutować kobiety w tawernach i siup, płytówka to jest to :P

Moim zdaniem najlepsi na oblężenia z tych nowych frakcji są Valiansy (czy jakoś tak). Szkolisz sobie samych luczników potem na zameczek i mija kilkanaście minut kończą się strzały i łucznicy na mury wbiegają do 35% pozostałych żołnierzy wroga...
    A Siostry Miecza to chyba naj jednosta w grze ale te co są pod niąsą cieniackie ;/

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #877 dnia: Września 06, 2009, 01:16:34 »
    Pisz po polsku, kmieciu!

A Ty daruj sobie takie posty.

W imię pisania poprawnie i z sensem, muszę odmówić.

"W imię pisania poprawnie i z sensem"... to ja tu jestem od tego, a Ty niestety łamiesz regulamin pisząc posty nie na temat. Odmawiać sobie możesz, nie zabronię, ale to najprostsza droga do warna.

Pisz po polsku, kmieciu!

A Ty daruj sobie takie posty.

W imię pisania poprawnie i z sensem, muszę odmówić.

"W imię pisania poprawnie i z sensem"... to ja tu jestem od tego, a Ty niestety łamiesz regulamin pisząc posty nie na temat. Odmawiać sobie możesz, nie zabronię, ale to najprostsza droga do warna.

Miałem sen, że pewnego dnia ten naród powstanie i zacznie żyć podług zasad braterskości i harmonii. Gdzie ludzie dbają o tradycję, język i z szacunkiem odnoszą się do godnych autorytetów. Zacznijmy ten świat budować tutaj, zwracając uwagę młodzieży, aby wyrażała się schludnie w miarę możliwości.
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2009, 10:35:51 wysłana przez Alkhadias »

Offline cinekbi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #878 dnia: Września 06, 2009, 08:13:01 »
    Jestem!!. Teraz pozwolicie ze wypowiem sie na temat postow. No to tak.
    Jak radzil Kuroi bede szukal kobiet, ale no trzeba bedzie napadac na wiesniakow wiec musze dolaczyc do jakiejs frakcji, albo łazic od tawerny do tawerny. Niestety zostalem z-muszony xD zeby dolaczyc do Nordow bo maja Huskarlil. Wolalbym do kiergitow albo swadianow, ostatecznie "Varegirow" (sory dalej nie wiem jak to sie pisze i czyta) ;P

Margoth powiedzalem w poprzednim poscie: Tak kocham jazde, ale ja chcialbym zeby jednostki mojej frakcji byly wszechstronne takze Antarianie mi sie nie przydadza nawet do zwyklych walk bo nie maja koni, a tym bardziej tarcz jak napisali koledzy xD.

Jedes "Valiansy" to tez mi sie nie przydadza. Dlaczego? Poniewaz zamiezam podbijac Kierghitow a walka lekka konnica VS sami lucznicy to mozna sobie wyobrazic jak sie konczy to samo sie tyczy Antarianow wymienionych przez Margotha.

Cos mi sie wydaje ze szukanie tej naj frakcji to szukanie dziury w calym xd ;p

No nic, ale dzieki ze chcecie mi pomoc, ale prosze o dalsza pomoc. Jakies jeszcze taktyki i co to sa ci Magnaci i Palladyni bo pierwsze o nich slysze?
    I czy sie da zbudowac w miescie stajnie i rekrutowac konnice?

PS: A tak odemnie to mi sie jedynie nie podoba w tym modzie ze trzeba latac do zamku lub miasta zeby ulepszac swoich ludzi :P ;] Ale to tak odemnie
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2009, 08:16:12 wysłana przez cinekbi »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #879 dnia: Września 06, 2009, 10:01:51 »
    @UP
    Da się budować stajnie w mieście i rekrutować konnice, ale przed tym trzeba mieć koszary ponieważ z chłopa trzeba zrobić np: Adeniańskiego Wojownika, a potem z Adeniańskiego Wojownika jakiegoś koniarza ^^
    A w sprawie taktyki to ja radziłbym rekrutować jak najwięcej Nordów(( Piechoty )) i expić ich na huskarli oraz najemników expić na kuszników. Kusznicy są najlepsi na zamek, a Huskarle to wiesz :D

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #880 dnia: Września 06, 2009, 10:10:41 »
    Margoth powiedzalem w poprzednim poscie: Tak kocham jazde, ale ja chcialbym zeby jednostki mojej frakcji byly wszechstronne takze Antarianie mi sie nie przydadza nawet do zwyklych walk bo nie maja koni, a tym bardziej tarcz jak napisali koledzy xD.

Skąd to wziąłeś? Antharianie mają ciężkie zbroje i ciężką konnicę. Ich szlachta ma jednoręczne miecze i tarcze. Mają najlepiej wyekwipowaną ciężką piechotę z pośród wszystkich, co na otwartym polu walki sprawdza się średnio, ale podczas zajmowania twierdz jest jak znalazł.

Offline cinekbi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #881 dnia: Września 06, 2009, 10:16:06 »

A z tad wziolem jak bys chcial wiedziec. Chyba tak zrobie z nordami

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #882 dnia: Września 06, 2009, 10:26:36 »
    Widzicie ^^ A ja mam zawszę racje xD Tyle, że wolałem się nie odzywać bo nie grałem w moda od 2 miesięcy... No więc, weź Antarianów i idź na zamek...
    Ps : Antarianie > Nordowie[Odpowiednik, tyle że Antarianie mają także konnice ;p]

Offline cinekbi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #883 dnia: Września 06, 2009, 10:34:01 »
    Tyle ze ta konnica to pewnie ci "Magnaci" (dalej nie wiem co to za typki xD). Mam tyle watpliwosci i pomyslow ze sam juz nie wiem -.-. Chyba zwariuje i przestane grac w tego moda bo on mi zabardzo przeciaza procesor mozgowy ;P

Ja juz calkiem zglupialem i nie wiem ktora frakcjie wybrac ;d

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #884 dnia: Września 06, 2009, 10:44:43 »
    Niestety, ta konnica to Paladyni, ja ich jednak zostawiam w mieście i zabieram piechotę. Walczą kopiami i mają tarcze co dla kawalerzysty jest dobre, ale nie dla piechura.

Gdybyś zajrzałł forum taleworlds, to przeczytałbyś, że Antharniane są, tutaj cytat, "overpowered" . ;]