Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 512276 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #735 dnia: Lipca 31, 2009, 13:33:32 »
    Ja zawsze ustalam że podatki są tylko dla chętnych ;p Ale zawsze kiedy mam okazję to daje te dodatkowe 1000 denarów żeby polepszyć zdrowie i relacje z wioskami ;)

Offline petters39

• Użytkownik
    « Odpowiedź #736 dnia: Lipca 31, 2009, 14:30:06 »
    Nie wiem czy tak ma być, ale po zainstalowaniu spolszczenia i stworzeniu regimentu zołnierz, który miał go utworzyć odłączył się od oddziału i... stoi w miejscu dopóki nie wydam mu rozkazu. To bug / tak ma być / czy wina spolszczenia?

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #737 dnia: Lipca 31, 2009, 16:14:16 »
    No a jak według ciebie powinno być? oczywiście że tak jest

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #738 dnia: Lipca 31, 2009, 22:11:29 »
    Gram w tego moda od kilku dni (SoD 4.1 Invasion). Udalo mi sie zdobyc  zamek i miasto, w obu wybudowalem swiatynie. W garnizonie mam m.in. okolo 50 Antarian Honor Guards i nie wiem czy te jednostki automatycznie stana sie tzw. Faith Troops czy potrzeba mojej ingerencji. Od momentu wybudowania pierwszej swiatyni i wyszkolenia pierwszego Antarian Honor Guard uplynelo jakies 150 dni. Przeczytalem ze swiatynia umozliwia odprawienie rytualu, ktory spowoduje "awans" jednostek Noble najwyzszego poziomu do Faith Troops. Wyjasnijcie mi prosze jak to wlasciwie dziala. Z gory dziekuje.
    Jak masż szlachtę na ostatnim poziomie to przychodzi ci wiadomość że szlachcic przychodzi na prywatną rozmowę w celu przystąpienia jako strażnik świątyni, i wtedy masz 3 opcje i wybierasz tą pierwszą ( w moim przypadku tak było z Adeńiańskim Magnatem i który na usługach świątynni awansował na paladyna jedynego).
    Stokrotne dzieki. Powiedz mi prosze czy moment, w ktorym jednostki awansuja do Faith Troops jest w jakikolwiek spsob uzalezniony od ilosci wiernych i czy jednostki przeznaczone do awansu moga byc w garnizonie czy powinienem miec je w party ? U mnie nic takiego sie do tej pory nie zdarzylo i zaczynam miec watpliwosci czy w ogole do tego dojdzie. Jestem prawie znudzony szkoleniem jednostek bez perspektyw na ich finalny awans.

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #739 dnia: Lipca 31, 2009, 22:36:40 »
    Mi się zdarzyło jak naraze tylko 2 razy dlatego że miałem tylko dwóch magnatów przy sobie a nie w zamku. Nie wiem od czego to zależy ale w 2 poście pisze tylko że trzeba budować budynki wiary, możliwe że ich nie posiadasz albo zbyt mało,podaj jaką masz liczbę  wierzących.

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #740 dnia: Sierpnia 01, 2009, 00:14:11 »
    W chwili obecnej mam 355 wiernych na 3196 obywateli. Jezeli chodzi o budynki to w kazdej z 3 wiosek mam Shrine i Monastery, w zamku Chapel a w miescie Temple. Tych patalachow trzymam w garnizonie miasta ale zauwazylem ze moja wiara nie jest tam lubiana. Moze ma to zwiazek z nastawieniem ludnosci do wyznania albo jest jakis wymagany prog ilosci wiernych (co jest ze soba prawdopodobnie powiazane).

Edit: Problem rozwiazany, mam dwoch Antarian Zealous Honor Guard - wyszkolenie jednostek do poziomu Faith Troops jest mozliwe tylko wtedy gdy znajduja sie w party.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2009, 16:11:54 wysłana przez kubektheone »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #741 dnia: Sierpnia 01, 2009, 00:36:22 »
    Heh a jesli chodzi o regiment to ja myslalem, ze moge oddelegowac jednego zolnierza do tego i kazac mu rekrutow zbierac :D Ale autor moda takiej funkcji nie przewidzial, niestety.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #742 dnia: Sierpnia 01, 2009, 13:04:36 »
    Jak się już podbije zamek ,to w komnacie jest 4 kolesi 3 konsulów i 1 co daje jednostki itemki itp. no i tam jest coś takiego jak Flint Pistol no i jak to dostane i chce otwożyć okno eq to mnie wywala z gry z błędem M&B :/
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #743 dnia: Sierpnia 02, 2009, 00:59:50 »
    Jak się tworzy regimenty...

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #744 dnia: Sierpnia 02, 2009, 09:07:05 »
    Jap*****le poczytaj pierwszą stronę wątku i się wszystkiego dowiesz.
    Rozmawiasz z wojakiem z oddziału i będziesz miał opcje stworzenia regimentu.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #745 dnia: Sierpnia 03, 2009, 12:44:07 »
    Witam

Która nowa nacja jest najlepsza do zdobywania miast próbowałem antarianami ale byli kiepscy.

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #746 dnia: Sierpnia 03, 2009, 13:33:20 »
    Masz racje, Anatarianie są do dupy przy zdobywaniu miast szczególnie jak w mieście jest garnizon złożony z łuczników.
    Dla mnie najlepszą frakcją jest Królestwo Aden(ian) gdyż mają średnią piechote  z tarczami i kawalerie która dobrze sobie radzi przy oblężeniach no i łucznicy coś na wzór łuczników Nordów. 

Offline Witch-King

• Użytkownik
    • I will brake him...
    « Odpowiedź #747 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:49:01 »
    Antarianie byli by dobrą frakcją gdyby nie fakt, że mają oszczepników, zamiast których przydali by się jacyś łucznicy czy kusznicy. Po za tym przydała by się jednostka pikinierów, coś ala pikinieży Uruk-Hai z ekranizacji Władcy Pierścieni P.Jacksona
    Nigdy już nie wróci do tej krainy. Zguba dosięgnie go daleko stąd, nieprędko i nie z ręki męża- Glorfindel, po bitwie pod Fornostem

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #748 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:54:57 »
    No to jest fakt.Jednak najlepszą frakcją (moim skromnym zdaniem) villianese duchy bo mają potężnych łuczników, silną piechotę która jest lekko opancerzona, słaba kawaleria to chyba ich jedyna wada chociaż jednostki szlacheckiej kawalerii nie są złe.
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Witch-King

• Użytkownik
    • I will brake him...
    « Odpowiedź #749 dnia: Sierpnia 03, 2009, 15:03:58 »
    Dobzi są też Zerrikanie. Mają świetną lekką jazdę, lepszą od Khageritów
    Nigdy już nie wróci do tej krainy. Zguba dosięgnie go daleko stąd, nieprędko i nie z ręki męża- Glorfindel, po bitwie pod Fornostem