Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510691 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #720 dnia: Lipca 28, 2009, 22:40:12 »
    Żeby zdobyć zamek w tym modzie wcale nie trzeba atakować karawany. Ja od razu miałem opcję "Oblegaj zamek" mimo, że stosunki z frakcją wynosiły 0.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #721 dnia: Lipca 28, 2009, 23:00:44 »
    No co ty gadasz :D A wiesz że jest w zamku taki koleś u którego znajdziesz wszystko i możesz mieć nawet 150 jednostek nawet jeżeli limit masz do 100 ? :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #722 dnia: Lipca 28, 2009, 23:04:43 »
    No jak lubisz oszukiwać w grze prosze bardzo, ale później ta gra staje się lekko pół śmieszna... W ogóle do kogo ten post? Do mnie czy daro?

Offline piotr3339

• Użytkownik
    « Odpowiedź #723 dnia: Lipca 29, 2009, 04:30:14 »
    Dlaczego wyskakuje mi taki błąd ? Jak na razie w niczym mi nie przeszkadza ale nie na pewno coś robi nie tak, proszę o pomoc

SCRIPT ERROR ON OPCODE 2324: Invalid Troop ID: -1; LINE NO: 121:
    At Simple trigger trigger no: 102.
    At Simple trigger trigger no: 102.

P.S Nawet nie mogę ulepszać tych jednostek nowych (stare moge) Po prostu klikam Awansuj xxxx i taka gwiazdka jakas na końcu *

« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2009, 07:48:54 wysłana przez piotr3339 »

Offline Jonatan750

• Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Lipca 29, 2009, 08:28:42 »
    Jak masz jednostkę z gwiazdką to w zależności czy to piechur/łucznik/kawalerzysta musisz mieć w zamku wybudowany odpowiedni budynek np. koszary. Wtedy idziesz bodajże do marszałka i mówisz żeby ci awansował.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #725 dnia: Lipca 29, 2009, 09:08:56 »
    Tych chłopków z * możesz awansować dopiero w zamku jak wybudujesz koszary lub inny budynek, Marszałek ich awansować, na pewno się da, sprawdzałem ;)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #726 dnia: Lipca 29, 2009, 09:30:32 »
    Nie łaska spojrzeć na 1 i drugi post tematu? -.- Tam jest napisane co i jak.

Offline piotr3339

• Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Lipca 29, 2009, 21:56:40 »
    Ok, a na 1 pytanie, w sprawie tego błędu ?

Od razu proszę żeby ktoś mi wytłumaczył jak prawidłowo mam przydzielać lenna, bo trochę nie czaje, przydzieliłem lenno zamek + wieś to potem nie mam do niego dostępu(nie moge budować, zostawiać jednostek) i w ogole jakieś porypane opcje, Zamek związany z wsią, zamek + wieś, nie rozumiem tego

Offline Bobik325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #728 dnia: Lipca 29, 2009, 22:36:58 »
    jesli przydzielasz lenno innemu lordowi to nie masz do niego dostepu. mozesz przydzielic sobie ale wtedy pogorsza sie stosunki z innymi lordami. najlepiej jest sobie zostawic jedno miasto a reszte lenn rozdzielic po miedzy lordów aby wszystcy mieli tak po rowno :)
    http://www.mountblade.info/forum/ - Najlepsze Forum Na Świecie

Offline piotr3339

• Użytkownik
    « Odpowiedź #729 dnia: Lipca 30, 2009, 00:41:28 »
    Ale nie wiem jaka opcją przydzielić, np Miasto + wioska, albo Miasto zwizane z wiaska(coś takiego)

Offline Bobik325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Lipca 30, 2009, 15:40:19 »
    o jej. Musisz pomyslec. Ale nie mozesz dac np : jednemu 3 miasta a drugiemy 1 wioske. musi byc tak po rowno. no mysle ze jak troche pomyslisz to do tego dojdziesz. nie wytlumacze ci tego dokladnie bo tak sie nie da. Muszisz sie starc chodziaz zeby bylo po rowno :)
    http://www.mountblade.info/forum/ - Najlepsze Forum Na Świecie

Offline piotr3339

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Lipca 30, 2009, 20:52:39 »
    Teraz już wiem że wybierając opcję Miasto + xxx wieś to daje mu miasto z wioską, a opcją wioska przywiązana do miasto to tu daje mu samą wioskę, łatwizna :D

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Lipca 30, 2009, 21:12:23 »
    Gram w tego moda od kilku dni (SoD 4.1 Invasion). Udalo mi sie zdobyc  zamek i miasto, w obu wybudowalem swiatynie. W garnizonie mam m.in. okolo 50 Antarian Honor Guards i nie wiem czy te jednostki automatycznie stana sie tzw. Faith Troops czy potrzeba mojej ingerencji. Od momentu wybudowania pierwszej swiatyni i wyszkolenia pierwszego Antarian Honor Guard uplynelo jakies 150 dni. Przeczytalem ze swiatynia umozliwia odprawienie rytualu, ktory spowoduje "awans" jednostek Noble najwyzszego poziomu do Faith Troops. Wyjasnijcie mi prosze jak to wlasciwie dziala. Z gory dziekuje.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #733 dnia: Lipca 31, 2009, 11:05:34 »
    To ja mam takie pytanko. Ostatnio postanowiem dokończyć przygodę z tym modem. Mam już własne państwo, nic wielkiego miasto i 3 wiochy. I zastanawiają mnie te podatki. Ustalamy je u kanclerza, i mamy 7 progów podatkowych do wyboru. No i ustaliłem podatki na niskie. Zgodnie z tym co napisał vonmistont relacje z daną osadą powinny się polepszać, ale mimo tego spadają. Czy jest to spowodowane tym, że moja religia nie jest lubiana w tej miejscowości? Czy może jest jakaś inna przyczyna...

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #734 dnia: Lipca 31, 2009, 13:24:17 »
    Gram w tego moda od kilku dni (SoD 4.1 Invasion). Udalo mi sie zdobyc  zamek i miasto, w obu wybudowalem swiatynie. W garnizonie mam m.in. okolo 50 Antarian Honor Guards i nie wiem czy te jednostki automatycznie stana sie tzw. Faith Troops czy potrzeba mojej ingerencji. Od momentu wybudowania pierwszej swiatyni i wyszkolenia pierwszego Antarian Honor Guard uplynelo jakies 150 dni. Przeczytalem ze swiatynia umozliwia odprawienie rytualu, ktory spowoduje "awans" jednostek Noble najwyzszego poziomu do Faith Troops. Wyjasnijcie mi prosze jak to wlasciwie dziala. Z gory dziekuje.
    Jak masż szlachtę na ostatnim poziomie to przychodzi ci wiadomość że szlachcic przychodzi na prywatną rozmowę w celu przystąpienia jako strażnik świątyni, i wtedy masz 3 opcje i wybierasz tą pierwszą ( w moim przypadku tak było z Adeńiańskim Magnatem i który na usługach świątynni awansował na paladyna jedynego).
    To ja mam takie pytanko. Ostatnio postanowiem dokończyć przygodę z tym modem. Mam już własne państwo, nic wielkiego miasto i 3 wiochy. I zastanawiają mnie te podatki. Ustalamy je u kanclerza, i mamy 7 progów podatkowych do wyboru. No i ustaliłem podatki na niskie. Zgodnie z tym co napisał vonmistont relacje z daną osadą powinny się polepszać, ale mimo tego spadają. Czy jest to spowodowane tym, że moja religia nie jest lubiana w tej miejscowości? Czy może jest jakaś inna przyczyna...
    Podatki ustalamy u skarbnika a nie kanclerza :P. Sprawdż na bardzo niskich podatkach jeżeli nie to możliwe że jest kiepskie zdrowie ale nie wiem czy wpływa na relacje, możliwe też że z powodu religii w tym celu wybuduj katedre w mieście i kościól w wiosce. Jak się jeszcze czegoś dowiem to dam znać.