SoD ma 4 warianty.
Główny - SoD - Invasion.
Z umarlakami SoD - Undead Invasion
Inwazja zaawansowanej technologicznie armii używającej prochu - SoD - Gunpowder Invasion zrobione przez Deathknight13
I właśnie SoD - Auxiliarii. Bardzo bardzo dobry i zaawansowany wariant, który będzie w całości zaimplementowany do głównego wariantu. Pracuje nad tym Twan. Koduje tam naprawdę bardzo innowacyjne rozwiązania. Niektóre może mało widowiskowe, ale niesamowicie ważne. Genialny system poprawy Auto Resolve. Trzeba sobie uświadomić, że auto resolve to nie tylko sytuacja, w której my nie chcemy samodzielnie walczyć, ale że wszystkie bitwy między AI są rozgrywane za jego pomocą. W native i w ogóle we wszystkich modach AR bierze jedynie pod uwagę ilość żołnierzy i może jeszcze level (nie pamiętam dokładnie). Grunt, że skutkuje to tym, że walki AI vs AI są kompletnie nierealistyczne. Twan zmienił to i teraz AR bierze pod uwagę rzeczywistą siłę każdego żołnierza. Twan porawia także AI. Poza tym Auxiliarii różnicuje bardzo skład armii inwazyjnej. Co prawda Auxiliarii nie zawiera zmian z 4.1 ale warto zagrać. Albo poczekać na V4 Gold, do którego zostanie włączony Auxiliarii.
Loot po Legionie nie jest tak niski intencjonalnie. Powinien być ciut większy, jednak nie zmienia to faktu, że nie chciał bym by gracz zbyt się obłowił tylko z łupów. Podstawę dochodu mają stanowić podatki.
Zarządzanie lennami. Chciałbym zrobić to jak w Regin of the Sword. Daedalus udostępnił mi kod i sam już też opanowałem w bardzo dobrym stopniu kodowanie prezentacji, jednak muszę poczekać na wydanie RotS. Nawet gdybym zakodował to całkowicie samodzielnie od początku to i tak nie byłoby fair to wydawać, wszak Know-How zdobyłem analizując kod Daedalusa :)
P.S.
Chociaż mam pewien pomysł na jeszcze inne, bardzo interesujące ujęcie tematu zarządzania lennami, więc niewykluczone, że ugryzę temat od innej strony.