Tak, mapa bedzie przebudowana (właściwie to już jest wstępny gotowy projekt mapy:
http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,60702.0.html (bardzo wstępny)
Zamki widoczne podczas bitwy byłyby super. Ja jednak zajmuję sie głównie kodowaniem, nie mam czasu na inne rzeczy, a to wymaga zrobienia bardzo wielu nowych scen.
Tario> Odpowiem na PM tutaj. 4.5 Alpha będzie dostępna do testowania dla każdego. Czym więcej testerów tym lepiej. Całkowicie przebudowałem system ekonomiczny. 3 osobne rodzaje podatkow, od mieszczan, chłopstwa i tarczowe od szlachty. Król będzie miał możliwość ustanowienia praw królestwa (10 na raz do wyboru z 36), każde będzie miało swoje plusy i minusy. Rebelie chłopskie, mieszczańskie, antyreligijne, fanatyków religijnych, szlacheckie. Itd.
Testowania będzie dużo. Poza zwykłym sprawdzaniem czy nie ma błędów ważnym elementem tego testu będzie sprawdzenie jak te nowe wskaźniki ekonomiczne (wszystkie budynki także zostały zmienione) i prawa ze sobą współgrają. Czy jakieś prawa/budynki są bezużyteczne lub zbyt dobre?
Istotną zmianą będzie także limit narzucony na ilość jednostek szlachty i świętych wojowników. Do tej pory gracz mógł zbudować sobie armię z samej elity szlachty, a oni wciąż napływali. Teraz szlachta będzie bardzo cennym i skończonym dobrem. Jeśli jak za króla Olbrachta wyginie wam szlachta, to nie spodziewajcie się, że wyrośnie wam nowe pokolenie w przeciągu roku. Innymi słowy Teraz liczba szlachty jest skończona i uzależniona od ilości lenn, Knight Chaptersów i (w niewielkim stopniu) od renown (to jedyny czynnik, który jest nieskończony, ale tylko teoretycznie). Jesli więc limit na szlachtę wynosi 50 i przybędzie do was 50 szlachciców, i ich stracicie, to więcej nie dostaniecie dopóki nie podbijecie więcej ziem lub nie wybudujecie więcej Knight Chaptersów. Słowem wreszcie szlachta będzie elitą, a nie mięsem armatnim.
Testy potrwają aż do pełnego włączenia Auxiliarii do podstawowej wersji SoD, wtedy zostanie wydana Beta (chyba, że nie będzie takiej potrzeby), a później już V4 Gold. A dalej to już tylko prace nad V5, raczej bez wersji pomiędzy V4 Gold a V5 no chyba, że coś naprawdę fajnego zakodujemy i nie będziemy się mogli powstrzymać, żeby tego nie wydać.