No,no jak zagrałem bitwę to mnie naprawdę wryło piękne efekty dźwiękowe!!!
No tak, 4.1 ma w sobie swietne More Metal Sounds zrobione przez Cheackmatyego.
Co do spolszczenia to nie wiem kiedy bedzie i czy w ogole, bo raczej nikt go nie robi. Ja zajmuje sie w wolnym czasie kodowaniem zmian i moze kiedys znajde czas zeby SoD spolszczyc. Jesli to sie stanie to po wydaniu stabilnej wersji V4 Gold, czyli tej, ktora bedzie ostatnia przed wprowadzeniem fabuly
Na razie mozecie (jesli sie da zrobic taki manewr bez psucia zapisow gry) zaczac gre w SoD po angielsku, stworzyc postac, wyjsc z gry i zainstalowac spolszczenie Deadalusa. Tworzenie postaci to w zasadzie jedyny powaznie niekompatybilny element miedzy SoD a spolszczeniem. Dalej mozecie grac po polsku. Albo jesli bedzie to psulo savy to odpalcie gre po angielsku, obaczcie ktore opcje chcecie wybrac przy tworzeniu postaci w SoD, odpalcie gre jeszcze raz po polsku i wybierzcie te same w kolejnosci opcje niezaleznie od tego co mowia (konkretnie najpierw jest wybor mezczyzna/kobieta, pozniej w SoD po kolei Panstwo: Antarianie, Marinianie, Adenianie, Villanianie i Zerrikanianie. Nastepnie religia: The One, The Old Gods, The Void, Enlightenment i Faithless, pozniej juz malo znaczace wybory, w zasadzie zgodne z native)
Pieniadze z turniei: Jak komus bardzo zalezy sa do znalezienia tweaki na to w watku Magelorda na taleworlds forum. Ja uwazam ze prawie 4k jakie mozna zdobyc na turnieju to nieziemsko duzo pieniedzy za cos tak prostego (przy odrobinie wprawy). No chyba ze ktos mi przedstawi dane, z ktorych wynika ze podstawa przychodow budzetow sredniowiecznych panstw byly turnieje wygrywane przez wladcow ;) Licza sie trzy rzeczy, podatki, handel i lupy (niekoniecznie w tej kolejnosci). Te 4 tysiace to i tak nierealistycznie duzo.