Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 513632 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1935 dnia: Listopada 26, 2010, 21:19:36 »
    Miałem identyczny problem, jedyna rada to albo obsadzać tych noblesów w innych zamkach (zawsze tam czegoś brakuje), oddać innym lordom, a najefektywniej proponuje oddać zamek z kapitułą jakiemuś lordowi, wtedy automatyko noblesy bedą przychodzic wprost do twojego oddziału, jesli go zapełnią, to juz nei przybywa ;> możesz wtedy śmiało iść na każdego wroga, nie obawiając się że rozwali ci 80% armii ;]

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1936 dnia: Listopada 26, 2010, 21:49:42 »
    mogłby mi ktoś powiedzieć może ilu i jak często noblemanów powinno przybywać, czuje się troche jakbym cheatował gdy wysyłam oddział 390 noblemanów na miasto i je zdobywam :[, tak to chociaż będe ich w jakiś sposób likwidował

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1937 dnia: Listopada 27, 2010, 20:26:53 »
    Najwidoczniej autorzy modu nie dopracowali ten szczegół, też miałem niesmak, gdy miałem 200 noblesów i to prawie samych najmocniejszych. Ale cóż poradzic? Rozumiem, że przybywa ci ich tak z 30 dziennie? ;p Nio właśnie to jest nie dopracowane, że tak duzo noblesów nam przybywa, z czasem gra wydaje się zbyt łatwa. Z drugiej strony, jak masz tylu noblesów, to rośnie ci lawinowo budżet utrzymania armii. W dodatku 390 wojaków (i to jeszcze pieszych) ma prędkość slimaka

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1938 dnia: Listopada 28, 2010, 10:29:18 »
    no niedługo to ja zrobię inwazję w tej całej calradii...

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1939 dnia: Listopada 28, 2010, 17:13:25 »
    Cześć. Zarzuciłby ktoś spolszcezniem do 4.5 V Gold jeśli jest? Na pierwszej stronie nic nie ma, a 115 stron do przejrzenia to trochę dużo...

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1940 dnia: Listopada 28, 2010, 19:19:53 »
    Spolszczenia nie ma. Jeszcze.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1941 dnia: Listopada 29, 2010, 21:30:40 »
    Nexi0r, który odpowiada za spolszczenie, ma rozwalonego kompa. Polecam wrzucic spolszczenie z 4.1, powinniście sobie dać radę, chyba że w ogóle nie kumacie du ju spik inglisz (no ale komon, z 5-6 lat sie englisha uczycie, od podstawówki, takiego Pulp Fiction to bez tłumaczenia łykacie, i innych Snoop Dogów czy 50centów to i SoD eng przełkniecie, oczywiscie do póki nie puszczą tłumaczenia, ja się w to już nie bawię, bo nie widzę sensu - przeniosłem się na warbanda i tam bede grał w SOD)

Offline Bladejs

• Użytkownik
    • JJJeeeeeaaaaaa
    « Odpowiedź #1942 dnia: Grudnia 03, 2010, 18:59:31 »
    Witam, mam pytanie. Według jednego ze screenów można robić lub edytować miasta/zamki/wsie. Może mi ktoś powiedzieć jak to się robi? Proszę.
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1943 dnia: Grudnia 04, 2010, 15:24:07 »
    Jeśli chodzi ci o te screeny z 1 strony, to rada jest taka -> otwierasz zakładkę OBÓZ -> Zarządzanie lennami i tam masz wyświetlane jakie masz miasta, wsie i zamki. Warunek: to muszą być twoje lenna, obiektów przekazanych lordom nie modyfikujesz.

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1944 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:25:16 »
    ile punktów badboya zdobywamy za zdobycie zamku?

Offline malcinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1945 dnia: Grudnia 12, 2010, 21:26:42 »
    Czy można grac w SOD na warbandzie? Jak tak to na jakiej wersji?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1946 dnia: Grudnia 12, 2010, 22:13:02 »
    Można grać tylko na podstawowej wersji, ale z tego co wiem to mod jest tworzony pod warband.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1947 dnia: Grudnia 14, 2010, 10:58:11 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,119843.0.html narazie jest działająca wersja beta pod Warbanda 1.125. Podobna jest do postawowego SoD 4.1, jest jeszcze wersja alfa 7, która ma mieć więcej opcji (czyli klon 4.52). Gram na becie 6.2, jest częściowo spolszczona (jedynie nowe przedmioty są po ang i nazwy jednostek) ale pocieszę, że spolszczenie 4.52 od Nexiora załatwi sprawę ;>

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1948 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:26:48 »
    Na forum taleworlds znalazłem temat dotyczący szukania testerów na wersję 4.6 http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,127133.0.html. Chciałbym się zapytać czy wersja 4.6 jest robiona, a jeśli jest to pod jaką wersję.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1949 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:35:50 »
    No no nie spodziewałbym się SoD'a pod Warbanda ^ ^ ciekaw jestem jak to będzie wyglądać, póki co powodzenia!