Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511066 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1860 dnia: Października 09, 2010, 15:12:45 »
    Ludzie, czytajcie ostatnie dwie strony chociaż! Jeszcze nie ma, ale pojawić ma się lada moment...

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1861 dnia: Października 09, 2010, 21:55:08 »
    i jak juz wyjdzie bedzie poddane w tym temacie mam nadzieje;)

Offline kacperos03

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1862 dnia: Października 10, 2010, 14:54:04 »
    co  z tym spolszczeniem do 4.57 gold???

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1863 dnia: Października 10, 2010, 17:43:25 »
    Wczoraj wieczorem pisali że nie ma  ,  jak zrobią to na pewno napiszą !:P

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1864 dnia: Października 10, 2010, 21:34:28 »
    Panowie... my też mamy inne życie... niektórzy studiują od 8 do 19 i mają od ch*** roboty poza tłumaczeniem moda. Ja np już nie mam czasu i siły dalej tłumaczyć te pliki, z tego co wiem, prace idą co prawda wolno, ale nie dużo już plików do tłumaczenia zostało. Sory za opóźnienia (a tak w ogóle to nie ja zarządzam tym projektem ;p)

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1865 dnia: Października 10, 2010, 22:42:03 »
    spoko Faren tylko ze nie wszyscy to rozumieja . niktozi sa niecierpliwi;)

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1866 dnia: Października 13, 2010, 20:28:08 »
    Panowie... my też mamy inne życie... niektórzy studiują od 8 do 19 i mają od ch*** roboty poza tłumaczeniem moda. Ja np już nie mam czasu i siły dalej tłumaczyć te pliki, z tego co wiem, prace idą co prawda wolno, ale nie dużo już plików do tłumaczenia zostało. Sory za opóźnienia (a tak w ogóle to nie ja zarządzam tym projektem ;p)
    Ehh przepraszam za opóźnienia ostatnio miałem zje***y komputer >.< no ale cóż już jestem i w miarę możliwości będę tłumaczył ... naprawdę mało zostało ... postaram się by było jak najszybciej ;D

neXi0r

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #1867 dnia: Października 16, 2010, 10:46:59 »
    Dzień Dobry, jest 10:37, sobota, kac po piątku, piszę post.

Gram w wersje 4.1 ponieważ czytałem, że jest pozbawiona wielu bugów + daje rozgrywkę z możliwością całkowitej polskości w tle. Na pierwszej stronie zauważyłem takie oto screeny:
    http://img691.imageshack.us/i/mb39.jpg/
    http://img693.imageshack.us/i/mb1m.png/

Cóż fajnie będzie można pozarządzać tymi miastami, na prawdę fajnie. Uzbrojony i podniecony podbiłem miasto i zamek. Oczywiście poddałem rekrutacje lordów, nowe budynki w zamkach i miastach, zapoznałem się ze wszystkimi nowymi elementami, mam 104 dzień w grze, ale takich menu jak na tych przykładowych screenach powyżej nie mam. Domyślam się, że chodzi tu o wersję jaką posiadam ale chcę się upewnić czy ciężka codzienna praca nie przyczynia się do tego, że po prostu tego nie widzę.

Z góry dziękuje i żegnam się staropolskim:

Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

[ edit ]: Ok, dzięki za pomoc, teraz jeszcze jedno pytanie. Lordowie jak oddam im zamki + wsie poradzą sobie z utrzymaniem garnizonu i swoich wojsk, tzn. będą mieli np. 100 ileś jednostek w zamku + będą regularnie uzupełniać swoje wojska do bitew. Pytam ponieważ u swojego marszałka dałem opcje nie organizowania żadnych wojsk.
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2010, 14:04:52 wysłana przez Hyper »
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Koks_96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1868 dnia: Października 16, 2010, 11:04:12 »
    W wersji 4.5 te zakładki są w menu obozu
    Kolejno: Pierwsza fotka to Fief Management, a druga "Kings Edit"
    PS: Nie wiem jak u ciebie, ale sprawdź tam ;]

Co do modu to jest świetny, czekam tylko na spolszczenie do 4.5 ;)

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1869 dnia: Października 16, 2010, 14:27:24 »
    [ edit ]: Ok, dzięki za pomoc, teraz jeszcze jedno pytanie. Lordowie jak oddam im zamki + wsie poradzą sobie z utrzymaniem garnizonu i swoich wojsk, tzn. będą mieli np. 100 ileś jednostek w zamku + będą regularnie uzupełniać swoje wojska do bitew. Pytam ponieważ u swojego marszałka dałem opcje nie organizowania żadnych wojsk.
    Tak jeżeli mają lenna gdzie mogą rekrutować wojsko to powinni... Bynajmniej u mnie jest tak ;D. A co do "całkowitej polskości w tle" to 4.57 też będzie myślę, że nie dużo zostało ... :)
    P.S.: U marszałka zmieniasz w swoich lennach jak dobrze pamiętam... Ale nie dam sobie głowy uciąć ...

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1870 dnia: Października 17, 2010, 09:46:02 »
    Do kolegi Hypera - w wersje 4.5 można grać z tłumaczeniem z 4.1, gra się spoko wg mnie, można bez problemu prowadzić wojnę, trudniej jest niestety z rozwojem królestwa, chyba że ogarniasz inglisz.

Wersja 4.57 jest o tyle lepsza, że ma bardziej rozbudowaną fabułe - nowe gildie najemnicze, mnóstwo nowej broni, frakcje są bardziej zróżnicowane ekwipunkiem (w 4.1 mają standardowe zbroje Nordów, Khergitów itd., teraz zupełnie nowe ;)) wiecej fajowych sztandarów, i masa ulepszeń. Są co prawda błędy, ale mi nigdy nie przeszkadzały w grze - poza jednym. Jak mi codziennie waliło +100 szlachciców to lawinowo rósł budżet, kurde, musiałbym mieć PKB jak Stany Zjednoczone, by utrzymać taką armię.

Ale wg mnie 4.57 jest o wiele fajniejsze/rozbudowane od 4.1

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1871 dnia: Października 17, 2010, 10:14:06 »
    a ja mam taki problem w 4.57 ze wrodzy lordowie utykaja bez ruchy przy wodzie troche to dziwne:/

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1872 dnia: Października 17, 2010, 10:16:00 »
    Faren =>
    Dlatego właśnie robimy do tego spolszczenie :)
    milicja =>
    Ja tego nie miałem.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #1873 dnia: Października 17, 2010, 11:44:27 »
    Genialnie, dzięki Faren za zdrowy opis gracza. Pobiorę 4.57 i zaczekam na spolszczenie, z tego co czytałem jest już na prawdę dużo zrobione więc wystarczy wykazać się asertywnością w cierpliwości :P

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1874 dnia: Października 17, 2010, 14:46:55 »
    Faren ja problem ze szlachcicami rozwiązałem w ten sposób: rozdałem wszystkie zamki w których miałem wybudowany knight chapter po czym szlachcice przybywali tylko do mojego oddziału uzupełniali mi do maksimum i tyle więcej ich nie przychodziło.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.