Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511695 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1980 dnia: Grudnia 28, 2010, 13:50:49 »
    Hmm a Calradia to czasy 1250 rok w SoD'ie. A ja tu widzę ludzi z bronią palną (black army) i legionistów za czasów Rzymskich.
    Poza tym, problem z tym że gdy zapisuję grę pyskuje mi błędami i wyrzuca do windowsa nie ustaję. ;/

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1981 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:09:42 »
    Może nie zauważyłeś, ale Calradia to nie jest realny świat -.- Mogę w modzie Star Wars Calradia ustawić rok 23, w Eagle and the Radiant Cross 2000, i to nie będzie nic znaczyć.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1982 dnia: Grudnia 28, 2010, 20:00:40 »
    To jest właśnie genialne! Zauważ że Ty jesteś w Calradii kimś zupełnie obcym i uzurpujesz sobie prawo do władania tymi ziemiami. Taka Swadia to państwo rdzenne, carladyjskie, a Mariana? Ot coś tam zza morza. To naturalne iż uzurpator jest traktowany nie jako równorzędny partner lecz niebezpieczny watażka. Badboy jest genialny.

No tak .. To ja mam oddawać wszystkie miasta wrogom i nie mogę ich miast atakować? to jest trochę bez sensu. Przecież nie mam tyle denarów żeby co jedno zdobyte miasto robić sojusz z przeciwnikami.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1983 dnia: Grudnia 28, 2010, 20:38:13 »
    No tak .. To ja mam oddawać wszystkie miasta wrogom i nie mogę ich miast atakować? to jest trochę bez sensu. Przecież nie mam tyle denarów żeby co jedno zdobyte miasto robić sojusz z przeciwnikami.
    Nie, masz po prostu wznosić świątynie i pohamować żądze podboju. Rozplanuj sobie powolne, metodyczne wyniszczanie frakcji - nacierając nieśpiesznie, lecz konsekwentnie pokonasz wrogów i nie zrazisz do siebie przyszłych poddanych. Badboy jeśli grasz ostrożnie można utrzymać na dosyć niskim poziomie.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Czarcisyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1984 dnia: Grudnia 29, 2010, 15:04:29 »
    Witam Was.
    W miarę czytania opisu tego moda coraz bardziej nie mogę się doczekać zagrania w niego:). Czy ktoś mógłby napisać takie podsumowanie dotyczące wszystkich jego aktualizacji i dodatków? Cały temat ma już 117 stron i po prawdzie nie chce mi się za bardzo czytać tego wszystkiego i niepotrzebnie ściągać rzeczy, o których mowa na następnej stronie, że nie działają lub są uszkodzone :D. Jeśli ktoś ma przypadkiem takie podsumowanie to prosiłbym o napisanie o tym. 

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1985 dnia: Grudnia 29, 2010, 15:22:50 »
    W moda już można grać link jest na pierwszej stronie. Aktualnie mod jest przenoszony na warbanda, nie wiem jednak czy będzie nowsza wersja pod podstawkę. A opis moda i to co dodaje masz na 1 stronie.

Edit: To nie jest patch tylko mod który dodaje nieumarłych, a te zbroje należą do antarii  która jest w obecnej wersji SoDa.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2010, 15:37:11 wysłana przez diego16d »

Offline Czarcisyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1986 dnia: Grudnia 29, 2010, 15:27:28 »
    To, że jest na 1 stronie link to wiem ale po przeczytaniu kilku stron zobaczyłem różne "patche" np zbroje do jakichś rycerzy;p itp

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #1987 dnia: Stycznia 02, 2011, 16:46:46 »
    Mam kilka pytań:
    1. Czy Inwazja Nieumarłych działa na SoD 4.1v.? Mam 4.5, ale nie podoba mi się tam mapa strategiczna po za tym wolę po polsku mieć ;) (jak się da spolszczenie 4.1 do 4.5 to wychodzą dziwne rzeczy typu "King Król Yaroglek" albo Earl Lord Mleza albo Adeniański Squire Giermek, więc dziękuję)
    2. Wiem, że Nieumarli są oddzielną modyfikacją i Legionów wtedy nie ma, ale czy da się potem skasować tych nieumarłych żeby można walczyć z Legionami, czy to jest permanentne? I czy save'om nic się nie stanie?
    3. Czy da się coś zrobić żeby Lordowie z pokonanych państw Swadia, Vaegirzy, Khrergici nie przłązcali się do Imperium? Bo prawie wszystkich centurionów już uwięziłem z nimi nie ma problemów, propozycjom wykupienia mówię nie i nie uciekają mi zbytnio,  a lordowie uciekają z więzień, najczęsściej uciekają z pola bitwy i tracę honor gdy nie chce ich uwolnić za skromną opłatą...
    4. Jeśli są jakieś patche, ulepszenia nowe itemki itp to prosiłbym o zebranie tego do kupy i napisanie tu na ostatniej stronie albo na pierwszej stronie. 117 stron tekstu to za dużo na szukanie.
    5. Jak zdobyć Strażnika Jedynego, Obłędnego Straznika Jedynego, Ciemnego Rycerza? Mam na razie kilkunastu Paladynów Jedynego i nic się z nimi nie dzieje.
    Trochę offtop:
    Dałoby się coś zrobić w plikach gry aby do zamków/miast było kilka drabin/wież oblężniczych? (prędzej drabiny chyba...) W Suno są dwie drabiny i od razu jest fajniej. Nie wystarczy wejść na jedną drabinę z berdyszem(jako obrońca i kosić mięsko armatnie, bo jest druga, a jak atakujesz takie miasto to też cała obrona nie zbierze ci się przy drabinie i nie będzie wyrzynać jednego po drugim. Czasem mogą mi nawet setkę chłopa wyciąć zanim wedrę się na blanki.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2011, 20:27:45 wysłana przez Piotr246 »
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline mati824@wp.pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1988 dnia: Stycznia 03, 2011, 23:41:15 »
    Szkoda że jest taki problem z tą szlachtą, trzeba mieć sporo pieniędzy żeby ich utrzymac :P

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1989 dnia: Stycznia 06, 2011, 12:06:05 »
    3. Musisz mieć inwestowac w skilla propagandy i niektórzy lordowie pokonanej frakcji  powiini przyłączać się do ciebie (kiedyś gdzieś przeczytałem)

Co do oblężeń: http://www.mbrepository.com/file.php?id=1143
    paczka map oblężeń którą podmieniasz w modzie

Szkoda że jest taki problem z tą szlachtą, trzeba mieć sporo pieniędzy żeby ich utrzymac :P
    Rozwiązałem ten problem wydając edykty królewskie obniżające mi relacje ze szlachtą i liczebność szlachty w armii.

Teraz mam sporawe królestwo i próbuje sobie relacje polepszać bo nędza w armii :D

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #1990 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:58:06 »
    Dzięki za mapki, oblężenia będą dzięki temu mniej wkurzające.
    A co do szlachty to ja mam ok. pół mapy zajęte, 12 Lordów, każdy ma miasto/zamek i kilka wiosek, armię z 200jednostekk i nie muszę im nic płacić sami mają ogromne majątki. Jak lecę z wyprawą na wroga zawsze się uzbiera jakieś 1300 woja (moje 300 i z 5 lordów). A propaganda jest tylko w SoD 4.5 a gram w 4.1 to niestety.

Kolejny problem!
    Pokonałem Legiony, odzyskałem zamki zajęte przez Imperium. Niestety kilku Centurionów w ostatecznej walnej bitwie uciekło a ponieważ nie mieli zamków nie pojawili się z powrotem na mapie. Odczekałem ze trzy dni i nawet Ctrl + T użyłem ażeby całą mapę przeczesać. No i nie ma bydlaków! Jak mam teraz ich przywrócić i zniewolić? Nie mają zamku no i nie będą mieć. Co zrobić? Wersja 4.1 nie mówcie mi żebym przerzucił się na 4.5 bo mapa strategiczna jest tam dziwna,tnie się bardziej, nie ma tłumaczenia do np: edyktów itp. (ja ten leniwy).
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1991 dnia: Stycznia 07, 2011, 15:50:35 »
    mam 4.5 i mam objaśnienia edyktów z opisami, mam normalną mape stragegiczą więc ten..    :]

ma też prośbę do ludzi dobrej woli, ostatnio mi gra crashuje chwilę po tym gdy odpalam tego save:
    http://www.mediafire.com/?oa6e169fnn3lmm9
    czy mógłby ktoś sprawdzić czy u niego też będzie crashowac ten sejv, jest to dla mnie bardzo ważne już niedługo miałem doczekać się inwazji...

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1992 dnia: Stycznia 07, 2011, 17:33:09 »
    Nie wiem czemu ale przy twoim zapisie z gry pojawia się napis ''incompfile version''. U mnie nie da się w ogóle wczytać save'a, nie wiem co może być nie tak ja mam wersję 4,5.

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1993 dnia: Stycznia 08, 2011, 15:34:13 »
    nie no mam ta wersje co się ściąga z pierwszej strony 4.5 Gold beta :[
    szkoda do nadrobienia ma 200 dni ;[

Offline mati824@wp.pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1994 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:59:14 »
    Nie wiecie kiedy wyjdzie ten mod pod warbanda ?