Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 513665 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cat11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1920 dnia: Listopada 19, 2010, 11:36:38 »
    Faren a kiedy (chociaż mniej więcej) będzie wersja na M&B?

Świetnie się bawię na tej wersji i troche szkoda mi zmieniać na warbanda który kosztuje ciągle sporo a nie daje jakichś ogromnych korzyści, szkoda że nie rozwijacie SOD na tą wersję (poza tym ostatnim który teraz ma wyjść).

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1921 dnia: Listopada 20, 2010, 12:33:07 »
    Nie rozwijamy czego, moda? My tylko robimy tłumaczenie dude ;p Z takimi uwagami to do autorów Sword of Damocles ;p choć ja ich rozumiem - nie ma sensu w nieskończoność robić mod do MB, skoro wyszedł Warband, rozszerzenie z masą nowych opcji. A że sporo kosztuje... jest na to rada, ale ja nie będę nikomu proponował tego rozwiązania ;]

Moge jedynie powiedzieć, że jak na razie wersja na Warbanda jest całkiem znośna, choć dłużej schodzi się zakładanie królestwa (jest trudniej z uwagi na mnogość frakcji i brak takich ułatwień jak w SoD 4.57, nie ma np. wypasionego ekwipunku na starcie, nie ma wypasionych NPC, wszyscy na poziomie 1)

Offline alekPL0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1922 dnia: Listopada 20, 2010, 18:49:19 »
    Mam pytanie czy ten mod na warbanda dodaje tylko nowe frakcje jednostki i przedmioty czy coś zje*ałem przy instalacji?
    OMFGJELOL

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1923 dnia: Listopada 21, 2010, 10:25:09 »
    Wersja 6.2 Beta daje nowe frakcje, przedmioty, odblokowuje bron palną i oczywiście, daje możliwość założenia własnego królestwa.
    Są Czarni Khergici z bronią palną,

Tylko tyle, bowiem wykorzystuje kod SoD 4.1 a nie 4.57. Wersja 7.0 ma być odzwierciedleniem 4.57 MB, a więc opcja inwazji, nieco fabuły, więcej zadań, nowy ląd (mają tam być ulokowane frakcje z SoD, czyli Aden, Villian, Zerrikanie, Marina i Antarian) Mod ma też być kompatybilny z Multi, dodać religię, dodać dyplomację, prawa, zmienić sztandary itd.

Offline Rafiks1992

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1924 dnia: Listopada 21, 2010, 14:13:23 »
    kurde piszecie ze juz nie zostalo do przetlumaczenia duzo do m&b to moze chociaz wrzucicie przetlumaczone pliki wtedy daloby sie jakos w miare grac, bylaby wiekszosc spolszczona. co wy na to?

Offline adek2243

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1925 dnia: Listopada 21, 2010, 18:13:13 »
    Mam pewien problem... po kilku minutach gry wywala do windowsa co może być nie tak??

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1926 dnia: Listopada 21, 2010, 19:05:55 »
    To już musi Nexior zdecydować, choć ja bym przyklasnął do tego, bowiem sporo już było tłumaczone, i jak ja grałem u siebie to jedynie kilka dialogów i niektórych opcji było po ang. Mi tam nie przeszkadzało. Ja niestety nie mam czasu dłużej nad tym siedzieć, bo całe dnie robię film animowany i piszę inne literackie teksty ;]

A do kolegi adek2243, pojawia się jakieś okno komunikatu o błędzie? W jakich okolicznościach wywala ci gre? Po bitwie? W czasie bitwy? Używasz jakiś modyfikacji grafiki, battlesizera czy cuś?

Offline adek2243

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1927 dnia: Listopada 22, 2010, 14:13:46 »
    tak wyskakuje mi komunikat o błędzie a wywala w czasie bitwy po bitwie po poruszaniu się po mapie i używam baatlesizzera (jeśli dobrze napisalem) (wiem że źle) xD

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1928 dnia: Listopada 22, 2010, 16:03:26 »
    jak w czasie bitwy to moze pomutz zmniejszenie ilosci cial, ale w czasie mapy to nie wiem czemu

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1929 dnia: Listopada 23, 2010, 10:47:41 »
    True, zmniejsz ilość ciał. Ile masz jednostek ustawionych na Battlesizerze? I co pisze w komunikacie błędu? Jak ja używałem battlesizera, to po większych bitwach kiedy bylem juz na mapie, wywalalo mi do windowsa.

Offline adek2243

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1930 dnia: Listopada 23, 2010, 13:58:08 »
    Już jest ok ;] A co do błędu czasami normalnie pisze program mount&blades przestał działać  lub  coś po Angielsku ;]

Offline maffi

• Użytkownik
    • All You Need Is Love
    « Odpowiedź #1931 dnia: Listopada 24, 2010, 20:40:26 »
    Witam. Mam problem z modem Undeath Invazion. A mianowicie jak włączam go to wczytuje się tylko do "pliki INI" i pojawia się error. Mógłby mi ktoś pomóc? Z góry dzięx za pomoc.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1932 dnia: Listopada 25, 2010, 10:59:07 »
    Co prawda nie korzystałem z Undead Invasion, ale miałem podobny problem - podejrzewam, że występuje konflikt między plikami. Zwłaszcza w module.ini sprawdź opis instalacji modu i czy nie zapomniałeś czegoś dopisać lub usunąć. Niektóre elementy modów nie współgrają ze sobą.

Offline oskar1101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1933 dnia: Listopada 26, 2010, 11:33:49 »
    Mod Undead Invasion działa tylko pod wersję SODa 4.0

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1934 dnia: Listopada 26, 2010, 12:54:26 »
    Czy to jest normalne że po może niecałym miesiącu (w grze) przyimigrowało do mne ponad 500 noblemanów? jak to powstrzymać?