Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510690 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1905 dnia: Listopada 01, 2010, 19:32:13 »
    Ten mod działa tylko na podstawową wersję Mount&blade.

Offline krzys837PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1906 dnia: Listopada 02, 2010, 19:43:05 »
    Witam mam pytanie czy jest już spolszczenie?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1907 dnia: Listopada 02, 2010, 19:45:00 »
    Nie ma, niedługo będzie. To forum schodzi na psy. 5 raz w ciągu 3 stron odpowiadam na to samo pytanie...

Offline krzys837PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1908 dnia: Listopada 02, 2010, 19:46:34 »
    Dziękuje za odpowiedż ale to niedlugo mialo byc dawno ;d

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1909 dnia: Listopada 02, 2010, 21:18:32 »
    Dziękuje za odpowiedż ale to niedlugo mialo byc dawno ;d

"Niedługo" jest bardzo nie precyzyjna formą wyrażania czasu :P . Więc nie tobie określać czy to niedługo już minęło czy jeszcze nie ;) .

Wydaje mi się że jak pisali o tym że robią spolszczenie, to poinformują wszystkich jak skończą, więc może następnym razem moglibyście przerzucić o parę stron do tyłu? ( "parę" też jest nie precyzyjne więc powiedzmy o 5 stron do tyłu ).

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1910 dnia: Listopada 06, 2010, 13:31:37 »
    Dziękuje za odpowiedź ale to niedługo miało być dawno ;d
    ... to nie jest tak łatwo... My też mamy własne życie... Niestety ja ostatnio nie mam zbytnio czasu więc się przeciąga... Do tego stopnia nie mam czasu, że musiałem prosić Faren'a żeby zrobił trochę więcej z mojej części... ale i Faren nie ma zbytnio czasu więc tak to wychodzi... Skończymy to i tak będę potrzebować z 2 osoby do raczej męczącej pracy - wyłapywania błędów... Żeby było jasne to nie będzie tak, że dostaniecie spolszczenie wcześniej od innych... To też jest ciężka praca... latanie po świecie i nawijanie z wszystkimi NPC-ami ;). Prosił bym o zgłoszenie się osób solidnych, które będą z sumiennością notować i przekazywać mi sytuacje w których błędy wystąpiły...

neXi0r

Offline krzys837PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1911 dnia: Listopada 06, 2010, 16:04:09 »
    Ja to rozumiem,tylko się pytałem.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #1912 dnia: Listopada 06, 2010, 17:25:23 »
    Mam takie malutkie pytanko dotyczące podbojów. W jaki sposób lepiej odeprzeć inwazję, podbijając cała Calradię czy zostawić jedno królestwo żeby się "wykrwawiło" przejmując część inwazji legionu?

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1913 dnia: Listopada 07, 2010, 09:17:16 »
    Powiem, jak ja to robię:
    - podbijam regiony na południu (nie doszedłem tak daleko w SoD, ale rozumiem, że inwazja nadejdzie od strony morza, więc im dalej na południu, tym wiecej czasu bedą potrzebowały wojska inwazyjne)
    - ulepszam na maxa wszystkie włości i armie, lordów itd
    - pierwszy rzut Legionu wykrwawić się ma Nordach, Vaegirach, Swadianach i Rhodokach
    - ja sprzątam to co zostało i zajmuje tereny słabo bronione przez niedobitki pozostałych królestw :)

Nie mam pewności, czy ta strategia jest właściwa, wydaje mi się że tak:
    - aby zająć całą Calradię potrzebujesz od fulla armii, a walka zewszystkimi na raz bedzie bardzo trudna i czasochłonna, możesz nie miecz czasu i kasy na rozwój włości, tak więc, albo impet pierwszego uderzenia przeniesiesz na swoich lordów, albo na inne królestwa

Pytanie do innych związane z tłumaczeniem - w oryginalnym MB jest umiejętność Łupienie. W SoD tłumaczone to jest jako Plądrowanie. Różnica polega na tym, że w opisie tego drugiego wnioskuje się, iż zwieksza to +10% kasiorkę z plądrowania wiosek. Czy to prawda? Czy może to jednak zwykłe łupienie, i daje to +10% do kasiorki z łupów wojennych po bitwie?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1914 dnia: Listopada 07, 2010, 17:20:29 »
    Dokładnie tak jak napisałeś, tłumaczenie jest mylne ale jest jak w normalnym nativie - im więcej "plądrowania" tym więcej łupów z bitwy.

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1915 dnia: Listopada 10, 2010, 16:53:55 »
    Powiem, jak ja to robię:
    - podbijam regiony na południu (nie doszedłem tak daleko w SoD, ale rozumiem, że inwazja nadejdzie od strony morza, więc im dalej na południu, tym wiecej czasu bedą potrzebowały wojska inwazyjne)
    Z tego co wiem to się mylisz... Ja słyszałem, że miejsce rozpoczęcia inwazji jest losowe...
    Edit:
    Dokładnie tak jak napisałeś, tłumaczenie jest mylne ale jest jak w normalnym nativie - im więcej "plądrowania" tym więcej łupów z bitwy.
    Nie tłumaczenie nie jest błędne. To są synonimy :) A tak przy okazji, żebyś się faren nie czepiał niektóre umiejętności zostały "stuningowane":
    #Aby utrzymać tę samą liczbę umiejętności zarządzanie więźniami zostało dodane do Przywództwa.
    #Perswazja jako osobista umiejętność posiada teraz więcej funkcji oraz znana jest pod postacią Intrygi
    « Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2010, 17:11:17 wysłana przez neXi0r »

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1916 dnia: Listopada 10, 2010, 18:20:43 »
    Mi chodziło, że opis tej umiejętności jest niejasny, bowiem kojarzy się z plądrowaniem wiosek (wiem kurczaczek, że to synonimy, ale wioski są "plądrowane" i stąd właśnie wyniki konflikt) Jaśniejszy dla mnie jest oryginalny opis z instrukcji dołączony do wersji pudełkowej.

Tak btw, przenosze sie na Warbanda, bowiem przyszłe wersje SoD pojawią się już tylko w rozszerzeniu.

Offline oskar1101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1917 dnia: Listopada 16, 2010, 12:16:38 »
    A skąd masz takie informacje że przyszłe wersje będą na warbanda?
    Moim zdaniem autorzy zaprzestali prac nad nowymi wersjami

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1918 dnia: Listopada 16, 2010, 16:05:37 »
    Tia, stąd wie że od dawna nie było updatów ani postów twórcy.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1919 dnia: Listopada 16, 2010, 16:15:41 »