Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510687 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1830 dnia: Września 16, 2010, 11:48:01 »
    Gram w 4.57 i wyżsi oficerowie villianu awansują w eventach.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1831 dnia: Września 16, 2010, 12:21:43 »
    Nie no, teraz to jakaś paranoja. Pokonałem właśnie pierwszą frakcję i dziennie otrzymuję w forcie chyba z 50-100 noblesów, no bo jak u licha w ciągu czterech dni w zamku mam 670 noblesów? Koszta rosną mi lawinowo a i psuje to zabawę, bo mam więcej jednostek niż sławetny Legion ;/ gdzie to edytować by przybywało ich mniej?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1832 dnia: Września 16, 2010, 12:31:50 »
    To bug i nic na to nie poradzisz. Jedynym rozwiązaniem jest całkowite olanie szlachciców i pozyskiwanie jedynie zwykłych wojaków. Co prawda w miastach także będą przybywać absurdalne ilości rekrutów, lecz można tą liczbę obniżać (polecam program klicker).
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1833 dnia: Września 16, 2010, 13:24:01 »
    Nie mówię że nic nie robicie , miałem na myśli ze nie daliście żadnego linka do spolszczenia , i ostatnio nawet nie mówiliście jak tam praca ;d

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1834 dnia: Września 18, 2010, 11:28:43 »
    To bug i nic na to nie poradzisz. Jedynym rozwiązaniem jest całkowite olanie szlachciców i pozyskiwanie jedynie zwykłych wojaków. Co prawda w miastach także będą przybywać absurdalne ilości rekrutów, lecz można tą liczbę obniżać (polecam program klicker).
    Można również zmienić prawa :) nie wiem czy zauważyliście, że można zmniejszyć Szanse na przybycie szlachciców:)
    Nie no, teraz to jakaś paranoja. Pokonałem właśnie pierwszą frakcję i dziennie otrzymuję w forcie chyba z 50-100 noblesów, no bo jak u licha w ciągu czterech dni w zamku mam 670 noblesów? Koszta rosną mi lawinowo a i psuje to zabawę, bo mam więcej jednostek niż sławetny Legion ;/ gdzie to edytować by przybywało ich mniej?
    Faren mówiłem ci to ale widocznie nie słuchałeś :/...

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1835 dnia: Września 19, 2010, 20:59:28 »
    Pisałem to zanim sie do ciebie zwróciłem, poza tym, to nie zmienia faktu, że tak szybkie przybywanie szlachciców jest nielogiczne, 100 dziennie?

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1836 dnia: Września 21, 2010, 16:45:54 »
    Oplaca sie sciagac wersje 4.1 tego moda tylko dla tego by bylo spolszczenie? Od wersji 4.1 do 4.5 duzo sie zmienilo?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1837 dnia: Września 21, 2010, 17:48:24 »
    Sporo się zmieniło... Edykty, najemnicy, ale starsza wersja jest pozbawiona wielu upierdliwych błędów. Więc decyzja należy do Ciebie: Czy wolisz grę po polsku pozbawioną strasznych bugów, czy też granie po angielsku w najlepszego jak dotąd (moim skromnym zdaniem) moda traktującego o zarządzaniu królestwem.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1838 dnia: Września 23, 2010, 10:34:21 »
    Ludziska, ale spolszczenie 4.1 działa też na 4.57, tylko że nie przetłumaczone są nowe opcje, jak nowi najemnicy, nowe przedmioty, nowe kwestie dialogowe.

Offline oskar1101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1839 dnia: Września 23, 2010, 11:31:09 »
    Tak ale również to spolszczenie psuje prawa i nie wiadomo co dane prawo oznacza, jest napisane tylko prawo1 prawo2 itd.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1840 dnia: Września 24, 2010, 07:46:36 »
    Spokojnie, spolszczenie do 4.57 dobiega końca, chyba już prawa mamy przetłumaczone, ale nie jestem pewien. Teraz każdy z nas (Nexior, Morgred i Ja) nie ma czasu na tłumaczenie, więc się dłuży. Wiem, że mamy przetłumaczone dialogi, jednostki, i chyba już opcje królestwa są. Teraz tłumaczymy przedmioty.

Offline faren

• Użytkownik
    Błąd ze spolszczeniem
    « Odpowiedź #1841 dnia: Września 24, 2010, 09:48:57 »
    Teraz sam mam problem. 2 tygodnie temu odinstalowałem M&B bo potrzebowałem miejsca na coś innego, dziś znów instaluje, wrzucam spolszczenie a tu... nic, wszystko po angielsku o.O. I to chodzi nie tylko o save, ale w ogóle jak zacznę nową grę to wszystko jest po angielsku. Wrzucam do folderu language zarówno spolszczenie z wersji 4.1 jak i nasze 4.5 i nic to nie daje. Ktoś wie czemu nie wczytuje naszych plików .csv?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1842 dnia: Września 24, 2010, 10:09:09 »
    W głównym katalogu M&B masz plik "language.txt". Zmień w nim "en" na "pl".

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1843 dnia: Września 25, 2010, 10:44:35 »
    Spokojnie, spolszczenie do 4.57 dobiega końca, chyba już prawa mamy przetłumaczone, ale nie jestem pewien. Teraz każdy z nas (Nexior, Morgred i Ja) nie ma czasu na tłumaczenie, więc się dłuży. Wiem, że mamy przetłumaczone dialogi, jednostki, i chyba już opcje królestwa są. Teraz tłumaczymy przedmioty.
    Gotowe są pliki:
    1. dialogs
    2. factions
    3. item_modifiers
    4. party_templates
    5. troops
    6. quests
    7. parties
    8. skills
    9. skins
    10. game_strings
    11. game_menus
    12. factions
    Robimy jeszcze 2 :P

Offline alekPL0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1844 dnia: Września 27, 2010, 19:28:13 »
    Powie mi ktoś jak szybko zdobyć wiarę globalną :)?

I fajnie by było gdyby ktoś mi powiedział co mam robić jeśli podczas oblężenia po kilku minutach wywala mnie do windowsa i nie moge sobie pograć...
    A teraz kolejna fajna rzecz- Po bitwie która trwała jakieś pół godziny wystąpił jakiś błąd i wyrzuciło mnie na pulpit.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 22:02:15 wysłana przez alekPL0 »
    OMFGJELOL