Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510906 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tapero

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1770 dnia: Sierpnia 19, 2010, 13:46:15 »
    Jestem nowy na forum (i w grze) wiec witam wszystkich.
    1. Mam problem z questem dla "black army", otóż miałem zaprowadzić karawane do miasta Vegerotów, wo 2 dniach dojechałem pod zamek, ale nieważnie gdzie stane, to niema opcji zakonczenia questu (nawet jak jesteśmy pośrodku zamku na mapie strategicznej).

2. Gdzie dokładnie mozna zmienić podatki w 4.5. Tylko poprzez "prawo" (low tax/hight tax, czy może jest jakaś opcja u chambelana, którą nie zauważyłem? Jeżeli odpowiedz jest gdzieś w tym temacie, to przepraszam, ale jestem narazie na 56 stronie :P

3. wydaje rozkaz na mapie strategicznej lordowi, by patrolowal okolice zamku (swojego lenna), a on posiedzi kilka dni w zamku i jedzie spowrotem do mojego miasta, zas gdy jade do niego osobiście, to mówi, że "to niemożliwe".

4. po wybudowaniu knights chaptel w zamku, codziennie zgłasza mi sie kilka jednostek z nobles (dziwna nazwa) i po 2 tygodniach mam juz ich ponad 170. Czy to normalne? I czy jednostki tego typu będą awansować dzięki trenerom w zamkach (tak jak reszta), czy trzeba z nimi jeździć samemu i szkolic z NPCtami?

PS: Dziękuje twórcom moda za ciężką prace. Gdyby OiM było takie dobre...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2010, 21:15:06 wysłana przez Tapero »

Offline Dawac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1771 dnia: Sierpnia 20, 2010, 00:40:14 »
    4. po wybudowaniu knights chaptel w zamku, codziennie zgłasza mi sie kilka jednostek z nobles (dziwna nazwa) i po 2 tygodniach mam juz ich ponad 170. Czy to normalne? I czy jednostki tego typu będą awansować dzięki trenerom w zamkach (tak jak reszta), czy trzeba z nimi jeździć samemu i szkolic z NPCtami?

Jeśli chodzi o knight chapter w zamkach i cogres coś tam w miastach to im więcej masz tych budynków i im więcej masz praw na % dla noblesow tym więcej ich będziesz dostawał. Ogólnie 170 powinno być w normie ja dostaje około 3500 dziennie:/.Trenować możesz ich na 2 sposoby:
    - dziennie szkolenie wykonywane przez ciebie co zajmuje dużo czasu jak masz niski poziom postaci i skilla od trenowania.Dużo zależy tu też od ilości jednostek które masz ze sobą i jakie masz.
    - możesz ich trenować w walce z innymi lordami lub bandytami.Po każdej wygranej walce dostajesz exp który jest automatycznie dzielony na cały oddział.
    Jak będziesz ich chciał wbić na większy poziom musisz pogadać z marshalem on ci je ulepszy o ile masz wymagane budynki.

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1772 dnia: Sierpnia 20, 2010, 09:00:47 »
    Kurde, miałem pytać o to samo.
    Tyle mi tych Nobles'ów się zjeżdża, że nie mam z czego dać im żołdu,
    Więc podbijam nowe ziemie - ich nawet ubić nie jest tak łatwo przy szturmie zamku.
    Wtedy dostaje punkty BadBoy, jestem już " najgorszym tyranem jakiego widziała nasza kraina. "
    Wiecie jak je można zmniejszyć poza poczekaniem ? Bo nawet nie chcą ze mną gadać... a chciałbym pokój na jakiś czas. 

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1773 dnia: Sierpnia 20, 2010, 09:33:04 »
    Wskaźnik Badboy można zmniejszyć poprzez budowę budynków sakralnych (jak kościoły) i naukowych (akademia). Jednak najlepszym rozwiązaniem jest właśnie niestety powstrzymanie się od ataków.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1774 dnia: Sierpnia 20, 2010, 11:15:43 »
    To na dokładkę pytanie, - wiecie jak można tworzyć te jednostki specjalne z wiary  ?
    Bo z tego co czytałem po ang, to trzeba jakoś poświęcić kilka osób by utworzyć jednego wojownika wiary czy coś ?
    Jak tak, to mam rozwiązanie co robić z moją szlachtą :D ?

Offline Dawac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1775 dnia: Sierpnia 20, 2010, 11:39:49 »
    o Badboya się nie martw nie zaatakują cię więcej niż 2 frakcje.Najlepiej jest od razu podbić całą mapę i mieć z nimi spokój.
    Jeżeli chodzi o faith troops to musisz poszukać fixa w necie jakiegoś (chyba że później ich dostaniesz) bo ja mam wszystko spełnione i nie dostałem ani 1 faitha a mój znajomy dostał kilkunastu :/.Pamiętaj że noblesow możesz usunąć robiąc dismiss zaznaczając ich w menu oddziału nie buduj też zbyt dużej ilości budynków od noblesow .

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1776 dnia: Sierpnia 20, 2010, 13:40:35 »
    Przekonałeś mnie, idę podbić póki co te jedno królestwo.
    Martwi mnie tylko fakt, czy gra się nie stanie nudna jak podbije ich wszystkich xD
    Ide sprawdzić ;] w końcu czeka jeszcze jeden dobry mod na sprawdzenie.

Dzięki za radę, narazie ;)

Offline Tapero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1777 dnia: Sierpnia 21, 2010, 11:52:25 »
    miałbym jeszcze pytanie odnośnie szukania artefaktów. Kogo mam na poszukiwania wysyłać? Mam lordów, NPCów i Palladynów, lech na "mapie artefaktów" niemoge zmienić liczby wysyłanych ludzi (domyślnie 0). Trzeba mieć do tego jakieś specjalne wymagania, albo budynki?

Z góry dziękuje ;P

Offline Dawac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1778 dnia: Sierpnia 21, 2010, 23:35:56 »
    Musisz mieć noblesow na maksymalnym poziomie i muszą być w twoim oddziale gdy będziesz wchodził w menu artefaktów.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1779 dnia: Sierpnia 25, 2010, 07:09:00 »
    Jak najmować jednostki Native? Wszędzie są tylko najemnicy, uważam, iż jest ich za dużo. A opcja w Settings by zmienić jednostki najemne w wioskach na calradijskie nie działa ;/ trochę to irytujące, iż nie można dywersyfikować oddziałów, piechoty od Nordów, kawalerii od Swadii, łuczników od Vaegirów, kuszników od Rhodoków itd. Lubiłem to :'(

Offline Tapero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1780 dnia: Sierpnia 25, 2010, 13:15:12 »
    Dzięki Dawac, wysłałem 10 noblesów z 10k denarów, ale nic nie znaleźli, trzeba czasu :P

mam jeszcze jedno pytanie: zrobiłem 2 regimenty z moich adeńskich noblesów (squire) i rzuciłem się z nimi na zamek (zeby poszli na 1 ogien i wyzdychali wreszcie ;p ). Po zdobyciu zamku okazało się, że wzieli resztę jeńców i zdobycznych jednostek. Jednak po wzięciu jednotek (po trochu) i rozwiązaniu regimentu (z 60 jednostkami na pokładzie), gdy chciałem to samo z 2 przycisk WEŹ był szary i nieaktywny, zaś niemogłem ich pobrać jak poprzedniego , bo jest ich za dużo w tym regimencie (180 jednostek tego samego rodzaju). Mówiąc w skrócie mam 180 darmozjadów jeżdżących za mną. Jak ich usunąć (i tak bym ich zwolnił), oprócz "przypadkowego" napuszczania na nich lordów wrogiej nacji?

UP: nie zastanawiałem się nad tym, jak dla mnie sens gry właśnie siedzi w produkcji jednostek z własnej nacji. Ja tam na moją adeńską armie nie narzekam ;)

edit: kolejne małe pytanie: jak się sprawdzają Marianie (jakoś mi sie z Paździochem kojarzy :) przy obleganiu zamków, piechota pada szybko?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2010, 15:12:11 wysłana przez Tapero »

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1781 dnia: Sierpnia 25, 2010, 13:38:09 »
    Ja też lubię Villianów, ale na początku gry trzeba się zaopatrywać w dodatkowe jednostki z wiosek a chciałbym mieć dopasowane profilem - czyli jednostki łucznicze. Kawalerii nie potrzebuję dużo, ot wystarczy mi 8 bohaterów, którzy zaatakują od tyłu, podczas gdy wróg będzie nacierał wprost na moje oddziały łucznicze. Wg mnie, sprowadzenie rekrutów z wiosek do postaci zwykłych najemników zabija klimat. Wcześniej to można było dopasować swoje upodobania i wybrać konkretne jednostki, teraz niezależnie czy to gości z Khanatu, Nordowie, Rhodokowie, to wszyscy używają kusz i mieczy. Chodzi mi o urozmaicenie gry. W wersji 4.57 jest i tak mnóstwo grup najemników, możemy ich werbować w karczmach więc po co ten manewr z zamianą rodzimych wojowników na jednolitych najemników?

Czy ktoś próbował ustawić rekrutowanie na Native?

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1782 dnia: Sierpnia 25, 2010, 14:55:27 »
    W ogóle nie rozumiem dlaczego ten mod jest w dziale polskie mody skoro większość teamu stanowią anglicy gra jest po angielsku a nawet nie ma wzmianki o Polsce.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Dawac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1783 dnia: Sierpnia 25, 2010, 23:25:04 »
    Jak chcesz to mogę ci powiedzieć jak ich usunąć ale nie chce ci psuć przyjemności z gry bo to może trochę speszyć.
    Co do jednostek native to są 2 opcje:
    - łapiecie wrogich lordów którzy maja więźniów tych jednostek jakie wam trzeba
    lub
    - zamiast zabijać wrogie jednostki podczas walki będziecie je ogłuszać aby ich później zwerbować do oddziału tylko pamiętać żeby wsadzić ich do miasta/zamku na 1 noc żeby wam nie uciekli.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2010, 23:31:38 wysłana przez Dawac »

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1784 dnia: Sierpnia 26, 2010, 10:05:23 »
    Dlaczego jednostki startowej frakcji nie mają drzewka rozwoju ?

niby awansuje je ale każda wyższa jednostka ma taką samą nazwe i tak samo wygląda ;/