Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokój dysput i hazardu (Zamknięty na klucz)  (Przeczytany 46085 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    Odp: Pokój dysput i hazardu
    « Odpowiedź #525 dnia: Lipca 04, 2017, 17:19:51 »
    Skoro kolega Yuzu pozwolił sobie na bronienie 16pp, ja pozwolę sobie na to samo z VIe.

Istnieje również taki zapis: 6. Gracze z pułków kawaleryjskich i artyleryjskich mogą dołączyć do składu pułku piechoty, z którym znajdują się w korpusie / legii i wspólnie z nimi brać udział w meczach. Nie jest nigdzie napisane, czy ten związek pułku piechoty z pułkami kawaleryjskimi bądź artyleryjskimi ma mieć konkretną nazwę, a wręcz jest wymienione wymaganie bycia tych pułków w jednym korpusie co przykład VIe wyczerpuje ten zapis.

I... w sumie to tyle? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale oprócz zbędnego bełkotu to żadnych sensownych argumentów nie ma, które by nie zostały wcześniej podważone.

Już poprawiam, bo mylisz się i to bardzo. Jest napisane, że gracze z pułku mogą DOŁĄCZYĆ do składu DRUGIEGO PUŁKU znajdującego się w tym samym korpusie, a nie startować jako korpus.

Ponownie apeluję o używanie ośrodka centralnego układu nerwowego.
    Ponownie apeluję o dyskwalifikację VIe jako korpusu z turnieju.

Offline Wielkopolanin

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #526 dnia: Lipca 04, 2017, 17:19:58 »
    Nie wiem po co w ogóle odpowiadacie na zaczepki pana yozu. Jego posty nie wnoszą nic sensownego do dyskusji. Jedyne co robi to prowokuje i sam siebie ośmiesza. Proponuje nie zwracać na niego uwagi.

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #527 dnia: Lipca 04, 2017, 17:21:24 »
    Skoro nie posluchales Kradusa..

Dodając do wypowiedzi Kradusa to:

9. Sędziowie i organizatorzy zastrzegają sobie prawo do dowolnej interpretacji zasad turniejowych.

Mamy jasność. Dziękuję.

Tak czy siak powinniście grać jako 8pp a nie VIe. Graliście jako VIe, co oznacza że grał korpus, nie pułk.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #528 dnia: Lipca 04, 2017, 17:22:03 »
    Tak mogą brać tam też udział ludzie z 10ph. Ale nie powinni grać jako VIe a jako 8pp.
    Owszem, gdyby zapisali się jako 8pp, a zapisali się jako VIe.
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #529 dnia: Lipca 04, 2017, 17:22:24 »
    5. W Mistrzostwach mogą wziąć udział jedynie regularne klany z innych modułów oraz pułki z Napoleonic Wars, posiadające własny wątek na tym forum. Drużyny składające się z członków różnych klanów, stworzone tylko do udziału w turnieju, nie mają możliwości uczestnictwa.
    Z tego co wiem, zarówno 10ph, jak i 8pp, mają tutaj wątek oraz grają w NW, nie w Native czy Bear Force'a, a więc nie rozumiem tego wyszczególnienia NW w tekście.
    Wątek VIe, jako korpusu, pojawił się na Tawernie na początku kwietnia, grubo miesiąc przed pojawieniem się w ogóle wątku z pomysłem turnieju. VIe nie jest więc "drużyną składającą się z członków różnych klanów, stworzoną tylko do udziału w turnieju" z punkt numer 5.
    Dodajmy do tego zasadę numer 6:
    6. Gracze z pułków kawaleryjskich i artyleryjskich mogą dołączyć do składu pułku piechoty, z którym znajdują się w korpusie / legii i wspólnie z nimi brać udział w meczach.
    W związku z tym nie ma przeciwskazań, żeby gracze 10ph grali z 8pp. A zatem, domagacie się dyskwalifikacji VIe, bo... grają jako VIe, a nie 8pp? Dobrze rozumiem, przeszkadzają wam 3 literki? :D

Nawiasem mówiąc, powstrzymajcie się trochę z tym co piszecie w piwach (to do wszystkich), bo zaczynacie przesadzać.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2017, 17:24:28 wysłana przez Lew »

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #530 dnia: Lipca 04, 2017, 17:24:04 »
    Owszem, gdyby zapisali się jako 8pp, a zapisali się jako VIe.

A więc zasada 5 turnieju się tu sprawdza. Zła rejestracja potwierdzona. Dyskwalifikacja.

Z tego co wiem, zarówno 10ph, jak i 8pp, mają tutaj wątek oraz grają w NW, nie w Native czy Bear Force'a, a więc nie rozumiem tego wyszczególnienia NW w tekście.
    Wątek VIe, jako korpusu, pojawił się na Tawernie na początku kwietnia, grubo miesiąc przed pojawieniem się w ogóle wątku z pomysłem turnieju. VIe nie jest więc "drużyną składającą się z członków różnych klanów, stworzoną tylko do udziału w turnieju" z punkt numer 5.
    Dodajmy do tego zasadę numer 6:W związku z tym nie ma przeciwskazań, żeby gracze 10ph grali z 8pp. A zatem, domagacie się dyskwalifikacji VIe, bo... grają jako VIe, a nie 8pp? Dobrze rozumiem, przeszkadzają wam 3 literki? :D

Różnica pomiędzy VIe a 8pp w zasadach jest chyba jasna. Może grać pułk oraz w jego skład mogą wchodzić gracze z korpusu lecz z tagami PUŁKU a nie KORPUSU.
    Scaliłem ci posty, nie wysyłajcie więcej 2 postów pod rząd - to do wszystkich, bo wydaje mi się, że już gdzieś mignął mi doublepost wcześniej // Lew
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2017, 17:25:41 wysłana przez Lew »

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #531 dnia: Lipca 04, 2017, 17:24:08 »
    Tak czy siak powinniście grać jako 8pp a nie VIe. Graliście jako VIe, co oznacza że grał korpus, nie pułk.
    Tak czy inaczej nie zlamalismy zasady bo patrz pkt 9.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #532 dnia: Lipca 04, 2017, 17:26:00 »
    Nie doublepostuj retardzie.
    Śmieszki śmieszkami, ale szukacie czegokolwiek, żebyście nie byli aż tak zbesztani przez społeczność :p. Wiecie co? Wykonajcie manewr 10pp, uciekajcie stąd.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #533 dnia: Lipca 04, 2017, 17:26:18 »
    A więc zasada 5 turnieju się tu sprawdza. Zła rejestracja potwierdzona. Dyskwalifikacja.

To czemu teraz na to zwracasz uwagę, nie mogłeś wcześniej?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #534 dnia: Lipca 04, 2017, 17:26:33 »
    Nie doublepostuj retardzie.
    Śmieszki śmieszkami, ale szukacie czegokolwiek, żebyście nie byli aż tak zbesztani przez społeczność :p. Wiecie co? Wykonajcie manewr 10pp, uciekajcie stąd.

Dziwię się że jeszcze się tu udzielasz.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #535 dnia: Lipca 04, 2017, 17:26:36 »
    Yuzu, jak na kogos kto nie potrafi utrzymac myszki niezle nawijasz.

Vespar, gdzie ta wina, gdzie dowody, gdzie cokolwiek. Macie wy rozum i godnosc czlowieka? Przelknijcie to ze was zlapano i spadajcie do swojego koleczka wzajemnej adoracji. Wezcie yuza, bo sie chlopak marnuje poza waszym srodowiskiem. Aha, zapomnialbym. Naslijcie na mnie wiecej "czlonkow pulku" za to ze wytknalem wam oszustwo i to wszystko zaczalem, czekam ;). WIECEJ MEMUF HEHE

Co, boli pupka, że z 16pp nikt nie chce wejść w żaden korpus, legię i ińsze twory, bo znają was na wylot :v?
    #SimskilZabil5pp

Oj zdziwiłbyś się...

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #536 dnia: Lipca 04, 2017, 17:26:58 »
    Już abstrahując od pkt regulaminu Mistrzostw który zacytował Zahari (a propos interpretacji tegoż regulaminu), to jak Ty sobie to wyobrażasz? 10ph dołącza do 8pp.. Ok, to co. Wtedy byście krzyczeli że 8pp to invy specjalnie na Mistrzostwa, bo tego również zabrania regulamin? Bareja w grobie się przewraca czytając te Wasze nielogiczne odpowiedzi.

Przepraszam, ale taka prawda. Zostaliście złapani na kilkukrotnym złamaniu regulaminu, a teraz na siłę próbujecie znaleźć cokolwiek na VIe. Dlaczego po pierwszym, przegranym przez Was, meczu z VIe nie powołaliście się na ten zapis regulaminu?

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #537 dnia: Lipca 04, 2017, 17:27:19 »
    Skoro nie posluchales Kradusa..

Dodając do wypowiedzi Kradusa to:

9. Sędziowie i organizatorzy zastrzegają sobie prawo do dowolnej interpretacji zasad turniejowych.

Mamy jasność. Dziękuję.

Dokładnie Sędziowie nie jesteś jedynym sędzia z Veinrusem, Fiksem jest ich więcej i uważają, że VIe też powinno zostać zdyskwalifikowane.

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #538 dnia: Lipca 04, 2017, 17:27:34 »
    To czemu teraz na to zwracasz uwagę, nie mogłeś wcześniej?

Czemu VIe zwróciło uwagę o "łamaniu zasad" przez nas po a nie przed Finałem skoro mieli zastrzeżenia?

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #539 dnia: Lipca 04, 2017, 17:29:31 »
    Ja nie pytam o ich tylko o twoją postawę.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.