Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokój dysput i hazardu (Zamknięty na klucz)  (Przeczytany 45897 razy)

Opis tematu:

Offline Tukane123

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: Pokój dysput i hazardu
    « Odpowiedź #600 dnia: Lipca 04, 2017, 19:12:13 »

"Nie zasłużyliście na wygraną."
    Mówisz to pułkowi który wygrał mecze z każdym pułkiem w turnieju i korpusem.
    Przepraszam ale "który nie potrafi przyznać się do winy i porażki" = 7:3, 7:4.

Nie zasłużyli , ze względu na swoje zachowanie.
    Nie zasłużyli , bo złamali mocno regulamin
    Nie zasłużyli , bo nie grali tylko swoimi ludźmi więc nie można powiedzieć , że bez nich by wygrali :)
    Porażka nie w sensie praktycznym a przenośnym , tyczącym się porażki na tle Polskiej sceny NW.

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #601 dnia: Lipca 04, 2017, 19:12:18 »
    Ponieważ właśnie teraz, po odniesieniu porażki, VIe czepia się każdej pierdoły w regulaminie. Ja po prostu odpowiadam tym samym.
    Nie tylko VIe, z tego co widzę to 16pp też cały czas przytacza cytaty z regulaminu i się ich czepia.

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #602 dnia: Lipca 04, 2017, 19:14:03 »
    Nie zasłużyli , ze względu na swoje zachowanie.
    Nie zasłużyli , bo złamali mocno regulamin
    Nie zasłużyli , bo nie grali tylko swoimi ludźmi więc nie można powiedzieć , że bez nich by wygrali :)
    Porażka nie w sensie praktycznym a przenośnym , tyczącym się porażki na tle Polskiej sceny NW.

Załóżmy że odejmiemy rundy w których grali gracze niemający prawa w nich grać. I tak wychodzi na wygraną 16pp. Ale oczywiście po co to robić.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #603 dnia: Lipca 04, 2017, 19:16:17 »
    @Sharpu
    Przeczytaj od czego zaczęła się ta dyskusja

@Meniolek
    Jesteś potwierdzeniem stereotypu gracza VIe - przychodzi tu i pisze aby tylko napisać cokolwiek, mimo że sam nie widzi w tym sensu

@Tukane
    Nawet jeśli podliczymy rundy przy założeniu że każda w której w 16 grał ktoś z zewnątrz została wygrana przez vie, 16pp wciąż wygrywa, więc gadasz głupoty.

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #604 dnia: Lipca 04, 2017, 19:18:17 »
    @Sharpu
    Przeczytaj od czego zaczęła się ta dyskusja
    Dyskusja jest o tym że 16pp jest niezadowolone tym faktem, że na podstawie regulaminu 16pp zostało ukarane zdyskwalifikowaniem z turnieju, a VIe nie.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #605 dnia: Lipca 04, 2017, 19:20:35 »
    Przecież ten temat zaczął się na wysokości 3/4 tej dyskisji. Przeczytaj ją od początku, nie od połowy. Zaczęło się od płaczu przedstawicieli vie, że jak to oni przegrali.

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #606 dnia: Lipca 04, 2017, 19:23:23 »
    Przecież ten temat zaczął się na wysokości 3/4 tej dyskisji. Przeczytaj ją od początku, nie od połowy. Zaczęło się od płaczu przedstawicieli vie, że jak to oni przegrali.
    Bo były podejrzenia o oszustwo ze strony 16pp co się potwierdziło dzięki sprawdzeniu logów.

Offline Koziol

• Użytkownik
    • Szerzej znany jako Braciszek Tuck
    « Odpowiedź #607 dnia: Lipca 04, 2017, 19:24:37 »
    Czekamy zatem na werdykt WSZYSTKICH sędziów.

To się w końcu wypowiem

Dobrze, odpowiedz mi na dwa na które jakoś jeszcze nie raczyłeś. Jeśli zrobisz to porządnie, dam ci spokój i uznam że masz rację.

1. Skoro zarówno składy jak i serwer nie zgadzały się z normą a gracze jednej ze stron narzekali na lagi, dlaczego i jakim prawem sędziowie: rozpoczęli grę, prowadzili ją do końca oraz zakończyli?
    2. Dlaczego VIe jako korpus bierze udział w turnieju, w którym udział brać mogą wyłącznie klany i pułki?

To nie są pytania do Veinrusa. Póki nie zaczęła się ta drama zajmował się tylko i wyłącznie komentowaniem streama i wprowadzaniu wyników do tabeli. Poza tym nie obrażaj i nie oceniaj go tylko dlatego, że "znam go rozmawiałem z nim raz na ts i okazał się niemiły" ani dlatego że złapał za rączkę 16pp i tym samym wyręczył nas sędziów. Większość z nas zna go jeszcze z czasów jak pasł jaki za Uralem (mm russia3) i wieie jaki jest na prawdę i jak wiele zrobił dla sceny warbanda oraz tego forum

1. Po wejściu na serwer ts dostaliśmy od organizatorów adres serwera oraz hasło admina. O tym że nie powinno się na nim rozgrywać finału dowiedziałem się po meczu. Nie widziałem nikogo, oprócz Gancza kto by się skarżył na ping, rzeczywiście widziałem tam kilka osób z pingiem 100 ale większość miała stabilne 30, 40, czyli normalny (czytaj: jakby był hostowany w Warszawie albo w tak bardzo popularnym Frankfurcie), dlatego podczas meczu nie widziałem potrzeby przerywać meczu.
    2. Czytając regulamin (jeszcze raz chociaż i tak znam go na pamięć) wynika że do mistrzostw zapisują się drużyny złożone z członków klanów/batalionów/kompanii/regimentów/pułków/armii/grup armii/cotamjeszczesobiewnazwiewymyślicie (niepotrzebne skreślić). Czyli powiedzmy takie 3pp mogłoby wystawić grenadierów, fizylierów, gwardię (złożonej z aktywnych weteranów ujętych w składzie a nienależących do żadnego innego pułku), artylerię jeżeliby takową mieli. Oni jednak postanowili wystąpić jako 3pp cały pułk/regiment/wirtualnagruparekonstrukcyjna/graczepodjednymtagiem. VIe jest klanem/batalionem/kompanią/regimentem/pułkiem/itakdalej w którego skład wchodzi oddział piechoty czyli 8pp oraz oddział kawalerii i 10ph. Zgodnie z regulaminem mogą to być oddzielne drużyny w turnieju, jednak skorzystali z możliwości jaką daje punkt 6 i zagrali pod tagiem VIe. nawet tak zostali zapisani, można to łatwo sprawdzić w temacie zapisów na puchar.

Edit: to uczucie kiedy chcesz wysłać swój komentarz o tu 30 nowych wiadomości

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #608 dnia: Lipca 04, 2017, 19:25:30 »
    Załóżmy że odejmiemy rundy w których grali gracze niemający prawa w nich grać. I tak wychodzi na wygraną 16pp. Ale oczywiście po co to robić.
    Aha, więc uważasz, że za JAWNE OSZUSTWO zasłużyliście nadal na to, żeby TYLKO I WYŁĄCZNIE ODJĄĆ WAM RUNDY? Nie chce nam się kopać za dalszymi waszymi przewinieniami w tym turnieju, więc cieszcie się, że tylko o to jesteście oskarżeni. Pozdrawiam gorąco

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Michus

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #609 dnia: Lipca 04, 2017, 19:26:57 »
    Komar,Ginger,Adrianox i Wolfer zostali sprowadzeni najprawdapodobniej tylko na finał.

SS:http://i.imgur.com/ovPnXe3.jpg

Dziwi ze czwórka tych graczy akurat grała na tym finale. Jak dobrze pamietam nie można sprowadzać graczy tylko na finał.

Komar jeszcze 8-9 dni temu grał z nami gfa pod tagami 59th. Wiec kłamanie, że odszedł z 59th lutym meh meh.
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=952041865

SpiderPig nie był zapisany na rosterze 8pp oraz nie było jego dołączenia w kronice 8pp do 26 czerwca. Jednak magicznie pojawił sie w rosterze po przegraniej  8pp, lecz jednak zapomnieli zedytować wątek na FSE w którym nie było wzmianiki o SpiderPigu. Czyli również dołączył tylko na finał.

SS:
    Edycja Postu na tawernie: http://i.imgur.com/5YA7juD.jpg
    Edycja Postu na forum VIe: http://i.imgur.com/wsDq0C9.jpg
    Skład na tawernie:http://i.imgur.com/7BygKzv.jpg
    Skład na FSE: http://i.imgur.com/y7gXm2L.jpg

Dobra wracamy do najwiekszego clowna Alucarda
    Rezerwa to nie zła ranga, Gi też miał rezerwe po prostu mniej gra wiecie hehe i nie zasługuje jeszcze na weterana XD co to za clownfiesta plz. Nawet nie macie takiej rangi w pułku szukałem po ts'ach i po forach więc prosze sie po prostu przyznac że Alucard był zwyczajnym Invem
    SS:http://i.imgur.com/okZhrZb.jpg
    http://i.imgur.com/rt39i2c.jpg
    Żadnego rezerwisty w rangach wiec wciskacie jakis kit.

Daliśmy Wam logi, rozumiem, że długo to trwało i byliście zdenerwowani, ale trzeba było czekać na właściciela, kolejna sprawa - wytłumacz mi Veinrus, jak Simskil miał nagrać Chadę, a potem puszczać go whisperem do Ciebie, który krzyczy "Jebać 7pp". Może lepiej po prostu z nim to wyjaśnijcie. Rozumiem, że lepiej jest zrzucić winę na kogoś i umyć rączki od graczy z VIe( gdzie Chada należy) niż się przyznać. Kolejna sprawa z banami na serwerze podczas meczu, nie moja wina, jakim cudem Tomato dowiedział się o haśle admina na serwer, ale to świadczy tylko o słabych zabezpieczeniach Waszego serwera (polecam whitelistę) (zgadza się, że miałem sędziować tamten mecz i jestem najbardziej podejrzaną osobą o danie hasła admina, co nie zmienia faktu, że nie było ono chyba od początku do tamtego momentu zmieniane + nie jestem głupim trolkiem i nie dałem jeszcze większemu trolkowi hasła admina, szanujmy się). W raporcie również znajdziemy takie słowa "Utradnianie sedziom weryfikacji". Oficjalnie w zasadach nie widnieje żadna zasada mówiąca o tym, że sędziowie powinni mieć wgląd w ts, a to że mamy ts, za którego płacimy dosyć sporo( szanuje hosting multigaming, 0 problemów) i dbam o to by liczba slotów regularnie była zmniejszana do minimum, by zminimalizować koszty to mam prawo na nim robić i banować kogo chce w czasie turnieju i poza nim. A serwer, na którym mecz został rozegrany został PRZED meczem zaakceptowany ZARÓWNO przez sędziów jak mnie i Okrę. Co do inva po stronie 16pp, gdzie faktycznie był to była to odpowiedz na Alucarda oraz innych przybyszów do VIe na ten mecz.

To kiedy dołączenie raportu o dyskwalifikacji VIe?

Alucard rezerwista.... wiecie, nie rozumiem paru faktów z nim. Boi się używać swojego prawdziwego nicku na meczach VIe, skoro przecież do niego należy? W składzie wyraznie zapisany jako Alucard, jednak podczas meczu ThisGuy. Oraz był to pierwszy mecz Alucarda na turnieju.
    4. Jeden gracz może grać tylko dla jednej drużyny. Zakazane jest posiadanie w drużynie "invite'ów". Złamanie tej zasady będzie surowo karane.
    Coś mi się tu nie podoba. Dla mnie z tego co pamiętam macie w rezerwie graczy takich jak Jarl, Sharpshooter a są w innych regimentach, czyli rozumiem, że rezerwa to ranga "Invite". Czterech graczy starego 4pp magicznie dołącza do składu OFICJALNIE W KRONICE PUŁKU 21 czerwca. Z tego co Veinrus piszesz, że byli wszyscy na jakiejś bitwie w kwietniu, to nie oznacza, że wciąż byli w regimencie do tego czasu. Zwłaszcza, że jak napisałem wyżej oficjalna data dołączenia to był 21 czerwiec- trochę niedawno, to czyli jak dołączyli teraz oficjalnie to wtedy byli na invite chyba, nieprawdaż? Dla mnie jest to wyraznie ściąganie graczy tylko i wyłącznie na mecz, nic więcej.

Dla mnie werdykt jest jeden Pierwsze miejsce w zaistniałej sytuacji 3pp, drugie 7pp i trzecie miejsce trzeba wyłonić po liczbie zdobytych punktów.

Przepraszam również za brak Ź (dostałem od ludzi z ts), po prostu mam jakiś shit program na kompie co program mi uruchamia kombinacja alt+x.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2017, 19:32:08 wysłana przez Michus »

"Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna" ~ Stephen King – Stukostrachy

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #610 dnia: Lipca 04, 2017, 19:28:12 »
    Aha, więc uważasz, że za JAWNE OSZUSTWO zasłużyliście nadal na to, żeby TYLKO I WYŁĄCZNIE ODJĄĆ WAM RUNDY? Nie chce nam się kopać za dalszymi waszymi przewinieniami w tym turnieju, więc cieszcie się, że tylko o to jesteście oskarżeni. Pozdrawiam gorąco

Nie, uważam że za odjęcie rund w których grał Inv. i tak należy nam się zwycięstwo. Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Jeśli chodzi o jawne oszustwo, było ono również ze strony VIe. Rzw to waszym zdaniem i w waszym korpusie odpowiednik Inv. Inv nie może brać udziału w turnieju.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #611 dnia: Lipca 04, 2017, 19:30:06 »
    Szymonku, szymonku, szymonku.
    Czemu nie są to pytania do veinrusa? Jest organizatorem, więc pośrednio odpowiada za to co wy jako sędziowie nawyczynaliście.
    Nie, punkt 6 nie daje takiego uprawnienia. Bezrozumnie wykuć coś na pamięć a zrozumieć to - to dwa różne pojęcia. Cała reszta posta utrzymana na podobnym poziomie, więc nie będę się nawet do niego odnosił.
    A jakości tego twojego sędziowania lepiej nawet nie oceniać - wystarczy stwierdzić, że nawet ludzie stojący po stronie vie określili je jako bardzo słabe.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2017, 19:31:47 wysłana przez Yuzu »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #612 dnia: Lipca 04, 2017, 19:30:32 »
    @Michus
    Tl;dr : NIE JESTEM GŁUPI I UMIEM OSZUKIWAĆ WIĘC NIE MACIE PRAWA MNIE DYSKWALIFIKOWAĆ.
    Nie musicie dziękować Panowie.

Dobra, już nie śmieszkuje.
    1. Alucard grał z nami pierwszy raz W TURNIEJU, grał z nami już prędzej wielokrotnie. Komara sobie widze odpuściliście już.
    2. Pozdro, że możesz sobie robić co chcesz na swoim TSie, ale jak sędziowie Cię o coś proszą, to unikasz odpowiedzialności i zwlekasz, żeby maskować swoje cwaniactwo.
    3. Pseudointeligentny post który brzmi tak jak wyżej napisałem.
    4. Vespar zamknij się już jak inteligentni ludzie dyskutują w internecie.
    5. Tomato podejrzanie dostał hasło z kosmosu w dniu w którym Ty je dostałeś, nvm.
    6. Mieliście inva który grał, mieliście go pod fejkiem, kłamaliście na początku tej dyskusji.
    7. Jesteście złapani za rączke, a przez to jak się miotacie i plujecie myślę, że wszyscy są pewni waszej winy.
    8. Życzenie mi śmierci, memuszki, wyzwiska, bluzgi i inne cyrki. Beka chłopaki beka, poważny pułk poważni gracze xD
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2017, 19:39:02 wysłana przez Ganczo »

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #613 dnia: Lipca 04, 2017, 19:32:55 »
    Jeżeli jest aż taki duży problem z dojściem do porozumienia to możecie albo rozegrać rewanż albo anulować cały turniej choć pewnie zostałby niesmak słabej organizacji

Offline Michus

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #614 dnia: Lipca 04, 2017, 19:33:27 »
    Nie napisałem, że nie macie prawa nas dyskwalifikować, ale w takim razie Was również należy zdyskwalifikować. A nie zapomniałbym, organizatorzy są w VIe.

Dlaczego Veinrus usunąłeś mnie ze znajomych na steam?

"Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna" ~ Stephen King – Stukostrachy