Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokój dysput i hazardu (Zamknięty na klucz)  (Przeczytany 46107 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Pokój dysput i hazardu
    « Odpowiedź #240 dnia: Lipca 03, 2017, 09:40:00 »
    Jako osoba spoza NW napiszę jedno. Bez sprawdzania logów to ja bym nic nie grał już jeden finał PP został zmieniony przez logi. Dla mnie więc taki finał to byłby bez sensu aby go nawet grać. Oczywiście jest to wina VIe bo jakim cudem zgodzili się na takie granie na takim serwerze gdzie nie mają dostępu do logów.

VIe się na nic nie zgodziło. Administracja turnoieju czytaj Fiks zgodził się na prośbę 16pp aby zagrać na ich serwerze. A jako, że Fiksa nie było ciężko było z nim się kłócić, choć już to robiłem w sprawie serwera gdy zostało podane na jakim gramy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #241 dnia: Lipca 03, 2017, 09:55:29 »
    3. Poszczególne mecze będą rozgrywane na ustalonych wcześniej z organizatorami serwerach lub na prywatnym serwerze jednej ze stron, jeśli zaoferuje ona takie rozwiązanie, a druga się zgodzi.

Coś słabo się dogadaliście w takim razie.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #242 dnia: Lipca 03, 2017, 11:25:32 »
    Absolutnie wiem że to żadna metoda i nie można wysuwać z tego absolutnych wniosków, ale... ...skoro nie ma logów, to to jest tak naprawdę jedyna możliwość porównania.

Z ciekawości zrobiłem mały risercz, gdyż natchnęły mnie te zacytowane przez ^IvE wycinki z regulaminu.
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Oczywiście nic niczego nie wyklucza. Ktoś mógł grać pod różnymi nickami w trakcie turnieju (co jest głupie i powinno być karane - ale bez sprawdzania ID to już po ptokach) bądź ktoś mógł się podszywać pod nickiem innego gracza. Dziwi tylko fakt, że nie grający we wcześniejszych meczach 16pp Vivace, Arkejo i Naroto nagle się pojawili w finale i zagrali w większości rund (jak na to stream wskazuje). Skądinąd te nowe osoby w VIe zagrały głównie po kilka rund, co nie zmienia faktu że również śmieszna sytuacja i nie powinna mieć miejsca.

Ale to już nie moja sprawa, tylko administracji Mistrzostw. Pozdrawiam

Offline Ejsun

• Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    « Odpowiedź #243 dnia: Lipca 03, 2017, 11:29:25 »
    Gratulacje dla 16pp, ładny mecz.

PS. Jak fiks jeszcze raz będzie organizował jakiś turniej i nie przyjdzie na finał połamie mu nogi.

(click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #244 dnia: Lipca 03, 2017, 11:46:13 »
    Proszzzz http://steamcommunity.com/id/Vivaceee95/  :)
    Przecież widać, że nawet jeśli Vivace grał, to na pewno nie na tym koncie. Na tym koncie 3 lipca został uruchomiony (i zaraz wyłączony) Warband, natomiast od co najmniej 2 tygodni nikt na tym koncie w WB nie grał tak naprawdę:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #245 dnia: Lipca 03, 2017, 12:04:23 »
    VIe się na nic nie zgodziło. Administracja turnoieju czytaj Fiks zgodził się na prośbę 16pp aby zagrać na ich serwerze. A jako, że Fiksa nie było ciężko było z nim się kłócić, choć już to robiłem w sprawie serwera gdy zostało podane na jakim gramy.

Serwer na którym odbył się finał, nie był serwerem 16pp.

Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #246 dnia: Lipca 03, 2017, 12:51:11 »
    Przecież widać, że nawet jeśli Vivace grał, to na pewno nie na tym koncie. Na tym koncie 3 lipca został uruchomiony (i zaraz wyłączony) Warband, natomiast od co najmniej 2 tygodni nikt na tym koncie w WB nie grał tak naprawdę:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Wydaję mi się, że to nie problem uruchomić steam na offline.

(click to show/hide)

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #247 dnia: Lipca 03, 2017, 12:57:10 »
    Ilość godzin przegranych by pozostała.
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Lipca 03, 2017, 13:00:26 »

Owszem da się ale wyświetla ile godzin się przegrało, jeśli profil jest publiczny jak w tym przypadku. Sam sprawdź w grze w którą nie grałeś od 2 tygodni i zrób się offline. A więc Vivace to obvious fejk.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #249 dnia: Lipca 03, 2017, 13:19:24 »
    Steam na offline nie nalicza godzin do gier ani nie daje późniejszej daty kiedy ktoś włączył offline i gra tylko tam, jak już ktoś wcześniej wspomniał. Przykładowo, mój brat grał swego czasu sporo w Total War: ROME II - Emperor Edition, a na steamie podaje mi tylko 2,7h co jest niemożliwe, po prostu na początku odpalił to na online, a teraz gdy podchdozi do gry to z automatu włącza offline i gra + jego ostatnia gra to jest bodajże kwiecień, a grał wczoraj ;)

Jeśli gra offline i dlatego ma 0h na steam, to w jakim celu specjalnie włączył tylko na sekunde online WB by pokazać, że gra aktywnie w WB na tym koncie, by dać pretekst do dalszego oskarżania? Wychodzi niewiedza jak działa steam offline. Nie rozumiem po co gracie bez sprawdzania logów, zrozumiałbym to szybciej na europejskich turniejach jak ostatnie EC5, gdzie w 95% grają aktywni i znani gracze, których łatwo poznać po stylach gry itd, w końcu w trakcie meczu to 10 osób to łatwo ogarnąć kto jest kim, ale mecze na NW gdzie jest masówka?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 13:22:36 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Lipca 03, 2017, 13:20:58 »
    Steam na offline nie nalicza godzin do gier ani nie daje późniejszej daty kiedy ktoś włączył offline i gra tylko tam, jak już ktoś wcześniej wspomniał. Przykładowo, mój brat grał swego czasu sporo w Total War: ROME II - Emperor Edition, a na steamie podaje mi tylko 2,7h co jest niemożliwe, po prostu na początku odpalił to na online, a teraz gdy podchdozi do gry to z automatu włącza offline i gra + jego ostatnia gra to jest bodajże kwiecień, a grał wczoraj ;)

Jeśli gra offline i dlatego ma 0h na steam, to w jakim celu specjalnie włączył tylko na sekunde online WB by pokazać, że gra aktywnie w WB na tym koncie, by dać pretekst do dalszego oskarżania? Wychodzi niewiedza jak działa steam offline.

Przed chwilą to testowałem i nie masz racji. A więc nie klep jadaczką jak nie masz pojęcia.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #251 dnia: Lipca 03, 2017, 13:26:36 »
    Nie mam pojęcia? Mam 2,7h w Total War Rome II na steam, wg niego gra została po raz ostatni odpalona w kwietniu. Wtedy po raz ostatni była grana na steam - później zawsze działa ta sama zasada - brat włącza steam offline i gra nie liczy żadnych godzin ani nie dodaje kolejnego odpalenia do statystyk. Mam ci pokazać screeny z rozgrywki i może wtedy ocenisz czy da się tyle zrobić w 2h. Nie pisz bzdur, byle tylko doczepić się do mnie.

http://steamcommunity.com/id/pzkpfwb - mój profil, a poniżej screen z VR46 odpalony przed sekundą, czy widzisz go gdzieś w ostatnich grach? :)
    (click to show/hide)
    Masz coś z głową człowieku.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 13:32:14 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #252 dnia: Lipca 03, 2017, 13:48:11 »
    O co wy się teraz kłocicie, kiedy już jest po ptakach? Regulamin został ewidentnie naruszony i to nie w jednym miejscu a kilku, jednak czas na odwołania już minął, a na każdy zarzut ze strony VIe można znaleźć kontrę.
    Nie zgodziliście się na ten serwer, powiadacie? Weszliście na niego z własnej i nieprzymuszonej woli, co zgodnie z dowolnością interpretacji jest właśnie zgodzeniem się na to.
    Weszli nowi ludzie, nie wiadomo skąd? Czemu nikt nie zwrócił na to uwagi podczas rozgrzewki lub gry, tylko późno po jej zakończeniu?
    A to ze składami to jakiś żart ze strony organizatorów. Za dużo zachodu z czym, ze sprawdzeniem ID chociażby w półfinałach i finale? Spisać i porównać 40 ciągów cyferek jest Wam tak ciężko?
    Czemu jeden z sędziów płakał parę postów wcześniej dzień po meczu, że nie pozwalali mu siedzieć na tsie i że musiał przez 40 minut z nimi negocjować? A kim przepraszam oni są? Dwa punkty regulaminu mówią o zakazie ściągnia ludzi spoza regimentu, dodaj do tego dowolność interpretacji i możesz sobie u nich na tsie siedzieć ile chcesz i robić co chcesz, zamiast przyjmować wymówki że zakryli tsa bo regulamin nie zabrania. Zabrania, tylko nie bezpośrednio. Trzeba umieć korzystać z prawa do dowolności interpretacji, które sami sobie zapewniliście, i z którego nie umiecie korzystać przez co dajecie sobą pomiatać. I interweniować od razu, a nie wylewać żale na forum.
    Mecz nie powinien być powtarzany (choć przy organizatorach stojących po stronie VIe nigdy nie wiadomo).
    16pp na dobrą sprawę wyczaiło że sędziowie nie ogarniają, a VIe samo nie wie co robi, i wykorzystali to na swoją korzyść. Tyle w temacie.
    Pozostaje mieć nadzieję, że na za rok wyciągnięte zostaną odpowiednie wnioski.

Prusak ma tu rację, Steam nie nalicza godzin w trybie offline. Kłócicie się o pierdołę, która nic nie zmienia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 13:49:39 wysłana przez Yuzu »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #253 dnia: Lipca 03, 2017, 13:49:33 »
    Myślałem, że banał jak naliczanie godzin na steam znam dobrze, ale wychodzi na to, że nie. Albo żyłem dotychczas w błędzie, albo i nie, jednak grając jeszcze w Warbanda nabiłem blisko 300h grając offline. Ustawiałem automatyczne logowanie do steam i status "offline" gdyż irytowało mnie, że grając potrafiłem dostawać zaproszenia do gry w CS GO (pozdrawiam z tego miejsca osoby, którym wysyłałem z Warhammerem zapki do L4D2 by powkurzać je :D ). No i jak napisałem, jakieś 300h nabiłem w ten sposób. To teraz już zgłupiałem, a średnio mam czas sprawdzić jak to działa, bo nie mam aktualnie żadnej gry na steam zainstalowanej. Jedynie grając offline bez włączonego internetu nie naliczało godzin (to mogę potwierdzić na przykładzie mojej gry w Serious Sama, gdy grałem będąc w Holandii bez internetu), ale do takowej sytuacji nie mogło dojść w przypadku NW. :P

Edit.// Mój post dotyczy roku 2014. Mogło się przez te 3 lata sporo zmienić i aktualnie na offline Steam nie nalicza godzin. Napisałem tylko, jak było kiedy to sprawdzałem. :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 13:54:10 wysłana przez Kamillo18 »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Lipca 03, 2017, 13:55:54 »
    Nie mam pojęcia? Mam 2,7h w Total War Rome II na steam, wg niego gra została po raz ostatni odpalona w kwietniu. Wtedy po raz ostatni była grana na steam - później zawsze działa ta sama zasada - brat włącza steam offline i gra nie liczy żadnych godzin ani nie dodaje kolejnego odpalenia do statystyk. Mam ci pokazać screeny z rozgrywki i może wtedy ocenisz czy da się tyle zrobić w 2h. Nie pisz bzdur, byle tylko doczepić się do mnie.

http://steamcommunity.com/id/pzkpfwb - mój profil, a poniżej screen z VR46 odpalony przed sekundą, czy widzisz go gdzieś w ostatnich grach? :)
    (click to show/hide)
    Masz coś z głową człowieku.

Tak wygląda to u mnie:
    (click to show/hide)
    Mój profil:
    http://steamcommunity.com/id/ivedron

Godziny nabiło.

Jak widać siejesz oczywistą nie prawdę. Musiałeś podczas grania wyłączyć internet - wtedy jak najbardziej się nie nabiję. Stąd rozwiązanie zagadki z Twoim bratem nie nabiło mu się bo grał offline bez internetu. W przypadku o którym rozwiązaniu Vivance musiał mieć włączony internet ponieważ był na serwerze nie da się grać bez internetu na multi w WB. Ot cała tajemnicza. A więc proszę Prusak przestań już na siłę siać ferment gdzie tylko się pojawisz.

Zresztą musiałeś spreparować screeny bo na twoim screenie z rzekomej gry nie widać Twojego awatara z profilu który podałeś gdzie niby nie naliczyło godzin. U mnie się wszystko zgadza awatar jest i tu i tu. Naprawdę jesteś na tyle żenujący aby to preparować i screeny robić na jednym koncie a link podajesz do drugiego? Jesteś żenującym typem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 13:59:40 wysłana przez ^IvE »