Na wstępie to gratuluję chłopaki ;), naprawdę świetny i wesoły mecz. Simskill jak na kolege który ma dzisiaj problemy zdrowotne i nie może grać nieźle się pokazał :)). No cóż, maraton uśmiechu czas zacząć!
Pierwsze pytanie brzmi: Kim był Tyler :)? Śmiesznie, że na TSie macie 3 fizów, po czym w grze jest 4 z czego jeden hehe nie istnieje. Gdy zobaczyliście, że sobie lekko zerkamy na wasz skład, żeby uniknąć takich niedomówień, wyłączyliście subskrybcję kanału, zabawne bardzo misie pysie.
Wesoły fakt numer 2: Wchodzi do nas na TSa Vortx(?) i krzyczy, że mamy zaczynać albo gramy kiedy indziej, po czym zaprasza nas na waszego TSa. Wchodzę sobie grzecznie, a tam nic, pusto, wszystko wyłączone z widoku osób trzecich, z tego co wiem nawet administracja nie mogła sprawdzić waszego hehe składu, co jest w sumie żenujące. A następnym razem jak popędzacie to trochę kultury, mógł się chociaż przywitać.
Żenująca zagrywka na starcie meczu. Bite 40(chyba ponad) minut spinaliście się o Komara grając na czas. Sędziowie brali waszą stronę dopóki dosadnie im nie wytłumaczono, że to jakaś idiotyczna zasada której nie ma w regulaminie. Następnym razem chłopaki jak odwołujecie się do czegoś, weźcie na to rzućcie okiem XD.
"KOMAR NIE GRA BO NIE GRAŁ Z WAMI OD POCZĄTKU" po czym wchodzi Vivace(17h temu online, wiecie, Patruk mógł chociaż zmienić postać w grze, bo jego mordę poznał cały skład VIe), "Tyler", "Mucha" czy inne podobne bzdety.
Wiecie co? "GG"? Macie czelność coś takiego pisać xDD? Amue strzelania uczył się chyba w Finlandii, bo mało kto na NW może mu dotrzymać pola. Ogólnie chłopaki nieźle strzelacie, zastanawiam się czy można kupić u was godzinę na treningu? Bo chciałbym trafiać 8/10 strzałów z każdej możliwej odległości :>.
Jak to jest, że uparliście się na wasz serwer który ewidentnie laguje, był przeciążony i znając życie nie macie zamiaru podrzucić logów administratorom, zamiast zagrać na naszym jak za pierwszym, bezmercowym, normalnym razem.
Administratorzy! "Randomslay" z którego beke chyba miał każdy. Rzucaliście kostką czy jak? Za każdym razem jak szedł "RANDOM" to ściągaliście kogoś z tych "lepszych" w VIe. Czy to Wielko, czy to Komar, nie wiem jak z Pelkiem czy Xaartilem, bo przez czatspam średnio się to oglądało. I tak, czat też powinni regulować administratorzy, ale tak to jest jak się bierze kogoś z biegu bez sprawdzenia ehh. Tak sobie myślę, że lepiej by było zagrać całkiem bez sędziów, jeden wał by wyszedł, może mniejszy handicap by był :). Swoją drogą największą polewkę mam z tego, że na kanale sędziów przez dłuższy czas siedzial gracz 16pp(z uprzejmości nie wymieniam który, chcecie to mogę :v) biorący czynny udział w grze. Nie wiem, może mało turniejów rozegrałem, ale przy turnieju takiej wagi, jak to określacie mistrzostw POLSHY, takie sytuacje są conajmniej nie na miejscu hm? Jak narazie to początek wątpliwości co do meczu, sędziów, serwera i reszty, czekam aż ktoś się ustosunkuje. Gorąco zapraszam do dyskusji, czekam też na odpowiedzi ;)
Cieplutki dodatek: Po zachowaniu 16pp wnioskuję, że są dumni z wyjścia z drabinki przegranych i zagrania meczu w takim stylu, wiecie o co mi chodzi :*
16pp jak widać potrafi poszczekać ale tylko z garścią bluzgów i inwektyw :>
Cóż może ja się teraz do tego jakoś ustosunkuje
Kiedy w piątek dostałem propozycję sędziowania finałowego meczu razem z Ejsunem od Fiksa od razu powiedział mi że mogą wystąpić pewne problemy.
Przed rozpoczęciem meczu dostaliśmy pewne zalecenie ( związane ze środkami ostrożności), aby skontrolować graczy obu stron ze względu na ich pochodzenie etniczne (jak to ładnie brzmi :) ), że są pewne osoby którym zakazano brać udziału w rozgrywkach, a istnieje możliwość że się pojawią, dlatego staraliśmy się być na serwerach ts obu walczących stron. Obie strony zostały poinformowane o tych zabiegach. Szóstka dała nam kanał, zabezpieczyła hasłem i dała wgląd we wszystkich swoich graczy. Po około 3 minutach po wejściu na ts 16pp zostałem zbanowany przez Zawiszę z powodu "małej ilości slotów", a na serwerze spotkałem się z wyzwiskami oraz z niewybrednymi komentarzami na temat mojego wieku ze strony gracza 16pp (nie pamiętam kto to był, ale spójrz na mój nick na koncie tawernianym założonym 5 lat temu przez jeszcze pryszczatego dzieciaka). Potem pojawiły się pewne wątpliwości odnośnie kilku graczy, które po omówieniu z głównodowodzącymi zostały zażegnane. W końcu po interwencji u Michusa zostaliśmy odbanowani (trwało to około 20 minut), po czym okazało się że kanały są zablokowane tak, aby użytkownicy beż rangi nie widzieli kto jest aktualnie na jakim kanale. Po kolejnych namowach (trwających kolejne 10 minut) w końcu zgodzili się aby Ejsun "siedział" zmutowany razem z nimi na kanale bitewnym. Około godziny 20.30 brakowało dosłownie milimetrów aby mecz został przez nas odwołany.
To że gracz Tyler miał niski ping nie oznaczało że jest Francuzem jak to niektórzy nam sugerowali. Sprawdzenie teamspeaka potwierdziło jego Polskie pochodzenie (ETNICZNE!), a po zasięgnięciu informacji, że serwer jest hostowany w Polsce tylko potwierdziła nasz osąd.
Odnośnie "Randomslay'ów"
Jest to sposób karania który się sprawdził we wcześniejszych meczach. Żeby was zbytnio nie osłabiać staraliśmy się slayować najpierw rekrutów. godnie z punktem 9 zasad turnieju mogliśmy dowolnie interpretować reguły. Jeżeli na prawdę chcielibyśmy być tacy chamscy to uśmiercilibyśmy jednego z waszych oficerów, albo nawet dowódcę linii i kazalibyśmy przejąc dowodzenie komuś innemu (oczywiście bez reseta) na co pozwala nam ten dziewiąty punkt. Poza tym nie wiedziałem że najlepsi gracze 8pp grają po tagami rekrutów (chyba że macie coś do ukrycia ;) )
A jeszcze nam wypominacie że jako sędziowie nie reagowaliśmy w pewnych sytuacjach, tylko kiedy gracze nam pisali. Musicie wiedzieć że przez te 120 minut nawet na pół sekundy nie oderwaliśmy oczu od monitora. Widzieliśmy wszystkie sytuacje, ale niektóre jak np ten wystrzał podczas walki na bagnety, który nikogo nie ranił (bardziej chyba był na dodanie otuchy kolegom) w naszych oczach nie wyglądały na sytuacje przerwania rundy, a jeżeli uważasz inaczej patrz punkt 9 zasad :))
Myślę że po tych rozgrywkach wiele się nauczyliśmy my jako sędziowie oraz organizatorzy. Na pewno w przyszłej edycji zostaną wprowadzone pewne zmiany odnośnie wcześniejszej weryfikacji graczy, oraz za karanie za niekoleżeńskie zachowanie.
Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania z chęcią na nie odpowiem