Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][VIe] VIe Corps d'Armée Français  (Przeczytany 17500 razy)

Opis tematu: VI Korpus Wielkiej Armii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: [NW][VIe] VIe Corps d'Armée Français
    « Odpowiedź #105 dnia: Września 07, 2017, 13:01:47 »
    Podsumowanie

Szanowni Użytkownicy forum oraz Gracze,

Od ostatniej wiadomości minęło dużo czasu. Dlatego chciałbym, co nieco napisać. Jak może większość z Was pamięta, była u nas przerwa wakacyjna, która jednak nie była "w pełni" przerwą. Rozegrano kilka sparingów, uczęszczaliśmy na wydarzenia oraz oddawaliśmy się wspólnej zabawie przy wewnętrznych turniejach: bagnet, szabla oraz siodło pułku. Oto mały spis zwycięzców z poszczególnych miesiący:

Zwycięzcy z Lipca!

Bagnet
    [8pp] Komar
    [10ph] Ghazi

Szabla
    [10ph] Ghazi
    [8pp] Dzastineq

Siodło
    [10ph] Kamidas
    [8pp] Dzastineq

Zwycięzcy z Sierpnia

Bagnet
    [8pp] Komar
    [10ph] Matijas

Szabla
    [8pp] Dzastineq
    [10ph] Ghazi

Siodło
    [10ph] Ghazi
    [8pp] Dzastineq

Planujemy rozegrać turniej, ale już ostatni raz we wrześniu. Tak, ostatni dla Naszego klanu. Postanowiliśmy z całym zespołem, że zakończymy zabawę w Napoleonic Wars. Teraz ciężko powiedzieć, co może się wydarzyć - a bardziej nie chcemy odkrywać wszystkich kart - ale chcielibyśmy się skupić na rzeczach, które Nas - może - równie zainteresują jak Mount&Musket: Russia3 w 2010 roku lub DLC: Napoleonic Wars w 2012 roku. Spędziliśmy tu czas, który może wielu z Was nie pamięta lub nie miało możliwości, bo było "zbyt młodym towarzystwem", ale czas, który był najwspanialszy dla samych momentów odkrywania czy poznawania gry i ludzi już minął. Wiemy, że jak mantrę powtarzają je wszystkie pokolenia uznając się za to "wyjątkowe", ale tak właśnie się czują ludzie, którzy poświęcili swój czas w tej społeczności. Poznali wielu wirtualnych ludzi, a potem w realnym życiu. Nie zrażeni wielu brnęło dalej... Wielu odeszło bezpowrotnie a inni, w końcu, rozpoczęli własne życie. Lecz wracając już do kwestii Naszego klanu, Naszej społeczności, to chciałbym podziękować kilku osobom:
    • Okra - Wojownicza "Pani Basia" z księgowości, fechmistrz, twardsza ręka pułkownika, furiat dla bezprawia i internetowych bandytów.
    • Luther - Profesjonalista, mityczny pedagog, człowiek z wielkim doświadczeniem, rycerz zapomnianych wartości.
    • Zahari - Jeździec jeżdżący na oklep, chochlik i łobuz, zapomniana dusza native'a.
    • Mr.Copper (dawniej: TheMiedziak321) - Myśliciel, "ekonomista", osobistość pirackiej sceny, marzyciel do bólu.
          ...wymieniać można by w nieskończoność, lecz należą się również podziękowania Wszystkim tym, którzy choć troszeczkę przyczynili się do rozwoju i umilenia, nam wszystkim, czasu. Podziękowania, że pamiętali, że to wszystko, to i tak tylko gra, a ludzie, którzy biegają za swoimi awatarami, to jednak żywe istoty, które siedzą po drugiej stronie monitora. Bo gry mają dla przyjemności służyć ludziom, a nie ludzie w obowiązku grom. Zdarzało się, że wielu zapominało się i traktowało zbyt poważnie swoją "wirtualną karierę", za którą mogłoby bez przeszkód łamać wszelkie prawa. Wszystko to wywołuje w Nas skrajne emocje, ale nade wszystko, i tak pamiętamy tych szlachetnych i roztropnych, tych zabawnych i nieporadnych. Ludzie są różni, ale nie wszyscy mogą się nazwać "kompanem". Bo to co Nas łączyło i łączy, to wspólna zabawa.

Do następnego,
    VI Korpus Wielkiej Armii

P.S.: VIe Corps d'Armée Français, Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego oraz Pułk 10. Huzarów zostaną rozwiązane na dniach.
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2017, 14:14:30 wysłana przez Veinrus »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #106 dnia: Września 07, 2017, 14:53:16 »
    No to niezle

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 07, 2017, 15:36:54 »
    Jeżeli VIe byłoby skłonne do zagrania meczu na pożegnanie, 1pp byłoby zaszczycone. Bardzo zależałoby mi na tym meczu, aby przynajmniej na zakończenie waszej działalności na NW zagrać sparing bez żadnych napięć i pokazać, że polska scena potrafi wynieść się ponad podziały czy przeszłość. Też nie chcę, żeby jedna strona udowadniała coś drugiej po prostu zagrać bitwę która miło odda hołd zasłużonym osobą na scenie. Chciałbym podziękować też mimo wszystko Okrze i Miedziakowi byli jednymi z nielicznych, którzy przyczynili się do polepszenia poziomu oraz byli godnymi rywalami w odróżnieniu do całej reszty nie naginali zasad, aby sobie ułatwić jakiekolwiek zadanie (zazdroszczę ja bym nie wytrzymał ^^). Podziękować trzeba oczywiście Veinrusowi, który był jedną z osób która kształtowała scenę i był dowódcą najlepszej polskiej armii cav, inf. Największe podziękowania za to, że już nie będę musiał oglądać gry Gancza :D.

Dodałem trochę humorku gdybym tego nie zrobił nie byłbym sobą ^^.

Offline vtz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #108 dnia: Września 07, 2017, 15:50:07 »
    Czy oznacza to że 8pp i 10ph będą działały jako osobne pułki?
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Września 07, 2017, 15:59:09 »
    Największe podziękowania za to, że już nie będę musiał oglądać gry Gancza :D.
    Specjalnie dla Ciebie dolacze do pierwszego pulku w polszy ktory zlozy mi propozycje. Jak chcecie z nami grać, to szukajcie już kolegów którzy mogliby z nami spróbować :v

@Vtz, zerknij na ostatnie zdanie w poscie Veinrusa.
    (click to show/hide)

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Września 07, 2017, 16:31:09 »
    Jeżeli VIe byłoby skłonne do zagrania meczu na pożegnanie, 1pp byłoby zaszczycone. Bardzo zależałoby mi na tym meczu, aby przynajmniej na zakończenie waszej działalności na NW zagrać sparing bez żadnych napięć i pokazać, że polska scena potrafi wynieść się ponad podziały czy przeszłość. Też nie chcę, żeby jedna strona udowadniała coś drugiej po prostu zagrać bitwę która miło odda hołd zasłużonym osobą na scenie.
    Uważam, że ta kwestia jest do rozpatrzenia.

Czy oznacza to że 8pp i 10ph będą działały jako osobne pułki?
    Nierozerwalnie 8pp oraz 10ph funkcjonują w tej materii, co powoduje, że zakończą swoje istnienie również - tak postanowiliśmy wspólnie.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #111 dnia: Września 07, 2017, 17:10:32 »
    Specjalnie dla Ciebie dolacze do pierwszego pulku w polszy ktory zlozy mi propozycje. Jak chcecie z nami grać, to szukajcie już kolegów którzy mogliby z nami spróbować
    (click to show/hide)
    1pp rekrutuje

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Wielkopolanin

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #112 dnia: Września 07, 2017, 17:31:26 »
    Szkoda. Polska scena NW wiele straci.

Offline beton

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Amor patriae nostra lex
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 07, 2017, 17:41:34 »
    Szkoda. Polska scena NW wiele straci.
    Dokładnie, wielka szkoda dla polskiej sceny, wnosiliście dużo pozytywnych rzeczy.
    [ * ]
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2017, 17:43:07 wysłana przez beton »
    "Dla moich Po­laków nie ma rzeczy niemożliwych"
    -Napoleon Bonaparte
    (Skoro wszyscy mają bekowe awatary ja też mogę)

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 07, 2017, 18:17:44 »
    ...
    • Okra - Wojownicza "Pani Basia" z księgowości, fechmistrz, twardsza ręka pułkownika, furiat dla bezprawia i internetowych bandytów.
    • Luther - Profesjonalista, mityczny pedagog, człowiek z wielkim doświadczeniem, rycerz zapomnianych wartości.
    • Zahari - Jeździec jeżdżący na oklep, chochlik i łobuz, zapomniana dusza native'a.
    • Mr.Copper (dawniej: TheMiedziak321) - Myśliciel, "ekonomista", osobistość pirackiej sceny, marzyciel do bólu.
    ...
    • Veinrus - Obywatel Polshy, człowiek z pingiem osiągającym 10k, ojciec oraz dziadek korpusu.

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 07, 2017, 19:30:35 »
    1pp rekrutuje
    Zlozylbym podanie gdyby nie fakt, ze nie macie sekcji kawalerii :=)

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #116 dnia: Września 07, 2017, 20:22:16 »
    Szkoda że znowu odchodzicie( chyba już 2 raz?), ale z tego co wiem macie zamiar grać na Holdfaście?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Września 07, 2017, 20:36:03 »
    Szkoda że znowu odchodzicie( chyba już 2 raz?), ale z tego co wiem macie zamiar grać na Holdfaście?
    leżjon de la vistu będzie największą siłą holdfasta

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Września 07, 2017, 22:05:59 »
    Szkoda że znowu odchodzicie( chyba już 2 raz?), [...]
    VIe już się rozpadło raz?

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38