Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Sororum] Dyplomacja  (Przeczytany 1345 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Dyplomacja
    « Odpowiedź #150 dnia: Maja 02, 2017, 00:28:13 »
    - Ale czy powinni oddawać na nich głos? - odpowiada Arcymistrzyni - Bez ich głosu mamy pat. Trzy głosy na przedstawiciela Rosidian przeciwko trzem głosom na przedstawiciela Deceptów. Tak Primesie, Rój głosuje za nimi. Nie wiem co im naobiecywali, ale Matka Roju jest dużo sprytniejsza niż na to wygląda. Mamy nową krew w Radzie, dajmy im się sprawdzić. A jak do tej pory Decepci się sprawdzili? Nijak. Nie potrafili nawet kierować obradami gdy Rój wyszedł z nich. I bez jednego członka prowadził dalej obrady. To pokazuje ich słabość. Owszem, wyrządzili wiele zła. Ale ile można płacić za grzechy Ojców? Poza tym jestem skromnego zdania, że gospodarka Deceptów jest dużo silniejsza, niż chcą nam to pokazać.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #151 dnia: Maja 02, 2017, 00:33:15 »
    - Głos Hegemonii popierający Deceptionów? To ciekawe. Faktycznie, dziesięć lat przywództwa Dominatu nie przyniosły zbyt wielu nowych rozwiązań. Zasadniczo -
     żadnych. Jednak wie Pani dobrze jak działa informacja publiczna. Przez lata media różnych nacji pokazywały Deceptionów jako ofiary opresji silniejszych. Historię ich martyrologii zna już każdy na tym świecie. Nikt jednak nie spodziewał się, że ckliwa historia narodu umęczonego stanie się przedmiotem szantażu tychże. W wyniku tego, żyjąc w demokratycznych krajach, musimy mieć na uwadze zdanie opinii publicznej. Dlaczego twierdzi Pani, iż Deceptioni ukrywają swą realną siłę? Agencja ratingowe są raczej zgodne pod względem ich oceny.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 02, 2017, 00:39:38 »
    - Dlatego, że mogli wiedzieć o zbrojeniach Roju i tylko przypadkiem losu ta sprawa wyszła na światło dzienne - odpowiada Arcymistrzyni - Dlatego uważam, że Skrii powinno dalej wspierać Deceptów... ale nie w każdym aspekcie. W Radzie potrzebujemy świeżego umysłu na stołku Przewodniczącego. Jeżeli go nie dostaniemy... cóż, będzie to kolejna stracona dekada. Poza tym, tak bardzo Deceptoni chcą pokazywać się jacy to oni są słabi. A w międzyczasie również druga cywilizacja przeszła przez piekło, tracąc całą populację planety i o włos wychodząc przed totalnym Armageddonem. I jej odmawia się prawa chociażby do zasiedlenia własnego układu. Tak Primesie, Decepci będą robić to co zawsze. Biernie patrzeć się na wszystko, a moje projekty będą torpedowali.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 02, 2017, 00:47:23 »
    - Być może jest w tym prawda, jednak nie algorytmowana. Zdajemy sobie sprawę z gehenny jaką przeszła Ophelia, jednak sytuacja tejże jest zgoła inna. Opinia publiczna, tak jak i władze wszelkich nacji uważają obecny stan Zakonu za jedną z podstaw systemu całej Rady i relacji międzygalaktycznych. Zupełnie jakby organiczni wystawili pomnik ku swej chwale i mądrości. Co do Deceptionów - jeżeli Ci nawiązali jakąkolwiek formę współpracy z Rojem, Galaktyka jest w niebezpieczeństwie. Wówczas, stronnictwo Matki Roju rośnie o siły Dominatu, co niestety, wedle naszych spekulacji, przewyższa nasze siły, Pani Arcymistrzyni. A Skrii... to niepewny sojusznik. Prowadzą biznesy i starają się utrzymywać w miarę dobre relacje ze wszystkimi. Wobec niepewnej sytuacji w Galaktyce, czy sądzi Pani,
     że Rosidianie zechcieliby stanąć po naszej stronie?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 02, 2017, 00:57:21 »
    - Uważam, że Rosidianie będą dążyć co centralizacji Rady i nadaniu jej możliwie najszerszego wydźwięku - odpowiada Arcymistrzyni - będą chcieli zrobić to, czym Rada powinna być. Nie tak jak aktualnie spotkaniem kilku obcych całkowicie dla siebie ras, tylko faktycznym organem władzy nadrzędnym. Więc tak, jeżeli mogę założyć to Rosidianie będą z nami... A oddając Radę Deceptów, skazujemy się na stagnację i porażkę. Kwestią czasu będzie poruszenie na wokandzie sprawy zbuntowanego okrętu Primesie. Wtedy to Rój i Decepci będą zapewne głosować, by na Was nałożyć kary. A w tym momencie Skrii pewnie ich poprze "bo przecież Decepci tak bardzo wycierpieli". Widzi Primes do czego dążę? Do szantażu z ich strony. Jeżeli nie przełamiemy teraz tego ich frontu... to możemy już wywieszać białe flagi. Dlatego tak ważne jest, by Skrii poparło Rosidię w objęciu Przewodniczącego. Jeżeli to się uda, Rada powinna zostać rozbudowana. Czy będzie? Ocenimy w przyszłości. Ale jeżeli mam wybierać za nowym nieznanym a starą stagnacją, to wybieram nowe, Primesie. Co do balansu jeszcze sił... Aktualnie to Wy i Skrii macie siłę, która daje nam bezpieczeństwo. Rosidia i Zakon dopiero raczkuje jeżeli chodzi o stan floty... Ale to się może zmienić. W przypadku Rosidian na pewno, bo mają gdzie się rozwijać. W przypadku Zakonu... jestem ograniczona. Nie wyciągnę więcej z Ophelii niż to jest możliwe, a drugiej katastrofy nie chcę przeżywać.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 02, 2017, 10:38:15 »
    - Miejmy zatem nadzieję, że Skrii wybiorą Rosidian. Choć kalkulacje nie są jednoznaczne. Stan prawny Zakonu został określony przy zawieraniu umowy między Ophelią, a Radą Galaktyczną. Zmiana tejże mogłaby być wysoce niebezpieczna.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 02, 2017, 10:41:46 »
    - Rozumiem - odpowiada Arcymistrzyni - W takim razie może Primes szepnie słowo bądź dwa i przekona Wielkiego Dyrektora, by głosowali za Rosidianami? W końcu byli tak bardzo za nimi by ich przyjąć do Rady.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Maja 02, 2017, 10:42:35 »
    - Skoro Pani o to prosi, tak poczynię.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Maja 02, 2017, 10:53:45 »
    - Dziękuję Primesie - odpowiada Arcymistrzyni - życzę udanego dnia. Obyśmy spotkali się w lepszych czasach - po czym przerywa połączenie.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 05, 2017, 21:02:28 »
    Tura 16
    Departament Biologii i Genetyki otrzymał powiadomienia, iż Ophelianie pracują nad technologiami zakazanymi w przestrzeni Rady. Departament domaga się uzyskania pełnego dostępu do dokumentacji naukowej, a także przeprowadzenia audytu w ośrodkach badawczych.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 05, 2017, 21:06:31 »
    Arcymistrzyni udziela zgody na przekazanie pełnego dostępu do dokumentacji naukowej oraz zaprasza przedstawicieli do ośrodków badawczych.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 05, 2017, 21:11:03 »
    Departament podjął się audytu, w przyszłym roku będzie mieć wnioski.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 05, 2017, 22:29:48 »
    [początek w Konklawe...] o wspólną rozmowę z przywódcami Skrii i Mirialan.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 05, 2017, 22:54:56 »
    Primes i Wysoki Dyrektor pojawili się na holoemiterach.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 06, 2017, 15:45:51 »
    - Witajcie w tej strasznej dobie - przywitała ich Arcymistrzyni - Nie będę owijała w bawełnę, uprzedzałam Was że robale się zbroją. I matka zrobiła szach, jeżeli można by stwierdzić w grze o tej samej nazwie. Macie pomysł, jak teraz pokonać ich? Ta flota jest dosyć spora... wystarczająco duża, by zniszczyć wszystkich słabszych... a tak naprawdę wystarczyłoby po jednym okręcie we mnie i Deceptów by rozbić Radę. To że Matka nas informuje daje cień szansy, że jest jeszcze możliwość dogadania się. Co panowie o tym myślą?