Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Sororum] Dyplomacja  (Przeczytany 1359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    [OPTF: Sororum] Dyplomacja
    « dnia: Marca 16, 2017, 20:32:21 »
    Zakonna dyplomacja otwiera swoje drzwi na wszechświat...
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 19:00:04 wysłana przez Kradus »

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Dyplomacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 23, 2017, 20:57:45 »
    Matka Roju

Hologram powoli odpalił się, a ukazana na nim postać zmarszczyła twarz.
    - Jak śmiesz żądać rozmowy ze mną? Kim jesteś? I czego chcesz?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 23, 2017, 21:03:21 »
    - Jestem Arcymistrzynią Zakonu oraz przywódczynią Ophelii - odpowiedziała chłodno i kontynuowała - To, że rozmawiam z Matką bezpośrednio jest tylko i wyłącznie dobrą wolą z mojej strony. Spytam otwarcie, czy Matka wie, o co jest oskarżany wasza rasa?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 23, 2017, 21:08:00 »
    Macki Matki zaczęły nerwowo tańczyć dookoła niej, a ona sama nieco się wyprostowała.
    - To, że zostałaś wysłuchana przeze mnie jest tylko i wyłącznie moją dobrą wolą. - syknęła. - Oskarżenia? Hahahah! - roześmiała się groźnie. - Nie interesuje mnie Wasze politykowanie na Galaccie. I nie obchodzą Wasze oskarżenia.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 23, 2017, 21:13:13 »
    - To nie są moje oskarżenia - schładza ciągle barwę głosu - Ale jawne fakty. A jaka będzie z Ciebie Matka Roju, jeżeli Rój zostanie wytępiony? Już raz zostaliście upokorzeni i sprowadzeni do roli akków, czyżby genofagium aż tak mocno nie zabolało? To może jeszcze bardziej chcecie dostać wpierdol od sił Rady? Staram się załagodzić spór między Rojem a Republikami, ale jeżeli jak to mówisz... nie obchodzi Cię politykowanie, to może zacznie Cię interesować jak Rój zacznie zdychać, ponownie. Więc jak, wysłuchasz mnie czy dalej będziesz butna będąc na straconej pozycji? - po czym zakłada ręce na piersi i oczekuje reakcji.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 23, 2017, 21:17:25 »
    Z każdym kolejnym słowem wypowiadanym przez Arcymistrzynię Matka coraz bardziej się denerwowała.
    - Kiedyś zapłacisz za swoją bezczelność. A wtedy błagania o litość nie pomogą.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 23, 2017, 21:20:03 »
    - Kiedyś wszyscy zapłacimy za błędy aktualne - odpowiedziała lodowato - Słuchasz mnie, czy wolisz żyć dalej w zakłamaniu?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 23, 2017, 21:25:25 »
    - Żałosna istoto. Nie potrafisz okazać szacunku Matce Roju. I za to odpowiesz. - po czym transmisja się urwała...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 23, 2017, 21:29:21 »
    Arcymistrzyni postanawia chwilę zaczekać. Jeżeli rozmowa nie zostanie nawiązana przez stronę Kree'waki, wykonuje połączenie do Wysokiego Dyrektora S'sauuvy.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 23, 2017, 21:35:34 »
    Kree'waki nie silili się na retransmisję, wobec czego nawiązano połączenie z Kancelarią Wysokiego Dyrektora. Po chwili na hologramie pojawił się mężczyzna, uraczył Arcymistrzynię błyskawicznym uśmiechem.
    - Tak, szanowna Pani Arcymistrzyni?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 23, 2017, 21:39:22 »
    - Witam, przepraszam że ośmielam się nawiązywać połączenie, ale jestem... w sumie w kropce - odpowiedział Arcymistrzyni siląc się na neutralny uśmiech (w końcu to rasa męska... chyba) - Kree'waki wyraźnie gardzi jakąkolwiek formą współpracy, a po krótkiej aczkolwiek burzliwej rozmowie podejrzewam, że kryją więcej niż jest usiłują pokazać. Jak mniemam, doszedł do pańskich wiadomości już zapis rozmowy w Radzie, albo chociażby relacja waszego przedstawiciela?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 23, 2017, 21:48:36 »
    - Proszę nie przepraszać, podmiotowość mamy równorzędną. Tak, wiem. Próbowałem rozwiązać sprawę drogą dyplomatyczną jeszcze zanim posłaliśmy nasz wywiad na terytorium Kree'waki, jednak Matka nie była skora do negocjacji. Tak, doszły do mnie słuchy o burzliwej debacie w Radzie. Jakie ma Pani przypuszczenia co do Hegemonii, jeśli mogę spytać?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 23, 2017, 21:55:39 »
    - Że zbroją się na potęgę pod nosem Rady - odpowiedziała bezpośrednio Arcymistrzyni - nie chcą mieć żadnej kontroli na planetach, boją się tego, co mogłaby delegacja odkryć.... Jeżeli dojdzie do najgorszego, muszę mieć pewność, że Kree'wakowie albo zostaną odcięci bezpośrednio... albo koniec Rady takiej, jaką widzimy aktualnie. Jeżeli Rój nie zgodzi się na rozwiązanie dyplomatyczne, będzie trzeba przejść do działań... bardziej skutecznych.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 23, 2017, 22:10:47 »
    - Jeżeli już rozmawiamy osobiście... - Dyrektor zniżył głos konspiracyjnie. - To też mam takie podejrzenia. Niemniej, wyłapali moich agentów i odesłali do ojczyzny... tym niemniej, Kree'waki, jeżeli się zbroją, mogą być bardzo potężni. Ostatnia wojna pokazała, że byli w stanie walczyć prawie na równi z siłami Rady. A... a cóż. Teraz ich technologia dorównuje naszej. To może być problematyczne. A wywoływanie otwartych konfliktów, bez uzgodnienia tego ze wszystkimi przywódcami... niee, ja w to nie wejdę, proszę mi wybaczyć.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 23, 2017, 22:15:15 »
    - Nie mówię tego by od razu wypowiadać konflikt - odpowiedziała Arcymistrzyni - Moją myślą jest rozwiązać ten konflikt bez wystrzału jednego pocisku. Dlatego poza osobistymi rozmyśleniami, interesuje nas dlaczego Republika szpieguje inne rasy? Jeżeli chcemy to zakończyć, chciałabym dostać źródła skąd Dyrektor posiada informacje oraz obrazy czy taśmy. Potrzebowałabym również raporty oraz stan tego, co transportowały okręty zaatakowane przez... ustalmy póki co niezidentyfikowaną jednostkę.